Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Coneix el cas dels #noisdelsucre: volen empresonar dos nois per portar dos grams de sucre
06 mai 2015
Dos nois s'enfronten a 4 anys i mig de presó per portar dos grams d’una substància suposadament explosiva, quantitat menor que la de molts petards comercials i feta a base de sucre
infografia.jpg
11025973_1060971887263798_1166195772398198679_o.jpg
CEUTn28WAAAXLTB.jpg
El dia de Sant Jordi de 2013, Mossos de paisà van aturar dos nois que es dirigien cap a les Rambles de Barcelona. Durant el registre a un dels nois se li va confiscar un petit pot amb dos grams d’una substància suposadament explosiva, tot i tractar-se de sucre en gairebé la seva totalitat. El petit pot amb sucre provenia de quelcom tan trivial com un simple experiment casolà fet mesos abans amb un familiar químic d’un dels acusats. Mesos després, els dos nois són imputats per tinença d’explosius.

Entre els indicis que porten els Mossos i la jutgessa a imputar els dos nois hi ha la seva participació una setmana més tard en la manifestació del dia del treball. Fotos des dels teulats demostren que els Mossos van seguir durant el recorregut els dos nois, tot i no haver participat en cap aldarull. Basant-se en tot moment en suposicions, els Mossos arriben a la conclusió que els dos grams tenien com a intenció ser utilitzats pels dos nois durant la manifestació en “una acurada i planificada acció”.

Tot i que el pot provenia d’un experiment cassolà, el jutjat d´instrucció núm. 28 insisteix en tirar endavant el cas, amb uns informes dels Tedax i el Ministeri de Defensa espanyol que tot i que reconeixen que es tracta d’una substància explosiva, per la seva composició i quantitat tan sols generaria una petita deflagració completament inofensiva. Cal destacar també que la quantitat intervinguda és menor que la de molts petards comercials.

Finalment, i després de diversos recursos rebutjats, durant els pròxims mesos tindrà lloc el judici en què els dos nois s’enfronten a una pena de 4 anys i 6 mesos de presó amb una acusació de tinença d’explosius. Creiem que aquest cas s’emmarca dins d’un recent augment de la criminalització contra la població i fem una crida a no quedar-se muts davant d’aquest i molts altres casos, que no busquen res més que silenciar i posar por a la ciutadania.

Acte de suport el dia 8 de maig a les 20h a l'Ateneu la Base de Barcelona (c/ Hortes 10)

- Demostració en directe de l'experiment del nois del sucre per un científic expert en quimica!

- Conegui altres casos "fantàstics" per part de les forces de l'ordre

- Parlaran els nois del sucre i Andres Garcia Berrio del cas i la situacio legal

- i acabem amb: Djs sonidero Viral
Mira també:
https://4anysperunpotdesucre.wordpress.com/
https://www.facebook.con/events/1385028401826188/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat