Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Per una Barberà Inclusiva, Feixistes i Racistes Ni A Barberà Ni Enlloc!
14 abr 2015
Dijous 16 d'abril concentració en favor d'una Barberà incusiva i de condemna de la intimidació, rumorologia i violència racista
barbera.jpg

DIJOUS 16 D’ABRIL, A LES 20H, DAVANT DE L’AJUNTAMENT DE BARBERÀ


Barberà del Vallès sempre ha sigut un model de convivència on tots els barbarencs i barberenques, vinguin d’on vinguin, hem construït i construïm, dia a dia, un poble viu, tolerant i solidari. Aquí, els de casa som tots i totes.

Darrerament, però, hem vist com als nostres carrers ha aparegut propaganda que intenta trencar aquesta convivència amb un discurs racista i feixista. És per aquest motiu que volem mostrar el nostre rebuig a la presència, autoritzada per l’Ajuntament, de parades racistes als nostres carrers i a les nostres places. Rebutgem els discursos racistes i intolerants amb els quals s’intenta culpar de tots els problemes de la crisi econòmica a la població migrada. Rebutgem que vulguin violentar els nostres carrers amb discursos manipuladors i incendiaris que només busquen la confrontació entre el veïnat del nostre poble i, en aquest sentit, rebutgem els fets que van tenir el lloc el passat dimecres 8 d’Abril a la Plaça de la Vila, on extremistes que han participat actívament d’episodis i col·lectius racistes i violents, com David Manchado y Alejandro Fernández, van muntar una paradeta per difondre la seva propaganda racista i feixista, intimidant alhora a veïns i veïnes que no entren dins dels seus cànons discriminadors. Aquesta intimidació va derivar l’agressió a un veí de Barberà, resultat de la qual va acabar amb ferides lleus tant ell com una altra persona que va sortir en defensa d’aquest. David Manchado i Alejandro Fernández són dos coneguts feixistes que han participat d’actes violents i, en el cas del primer, des de l’any 2003 fins les darreres eleccions al Parlament de Catalunya ha estat militant de l’MSR, partit d’extrema-dreta, present sempre a les seves llistes electorals, i també a Barberà, on a l’any 2007 la va encapçalar juntament amb Diego José Frías Alvárez, detingut en la darrera operació policial contra el fanatisme gihadista. Aquest és el perfil fanatista i violent d’individus que volen propagar pels nostres carrers l’odi racial.

Per aquest motiu us convoquem el proper dijous 16 d’Abril, a les 20h, davant de l’Ajuntament, a una concentració en favor d’una Barberà inclusiva i per mostrar el nostre rebuig a la difusió de material i comportaments racistes a la nostra ciutat i en defensa d’una convivència sense discriminacions de sexe, raça o religió. Al mateix temps volem mostrar la nostra solidaritat amb totes les persones que es senten o s’han sentit agredides o intimidades per la presència de propaganda racista als nostres carrers i també amb les companyes que no miren cap a una altra banda davant d’actes d’intolerància i defensen la llibertat i la no discriminació, com sempre s’ha fet des de l’antifeixisme.

I, per últim, volem emplaçar a tots i totes les barberenques i al conjunt del teixit associatiu i polític de la nostra ciutat i a l’Ajuntament a ser actives contra el racisme i la xenofòbia i a evitar que, amb l’excusa d’unes eleccions municipals, es tolerin la difusió de propaganda feixista i discriminatòria vers la diversitat i les actituds intimidatòries i violentes contra veïns i veïnes de la nostra ciutat, hagin nascut on hagin nascut.

Feixistes i racistes, ni a Barberà ni enlloc!Assemblea de l’Ateneu de Barberà

This work is in the public domain
Sindicat