Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Capitalisme és espoli social en educació
14 abr 2015
convidem a parlar al Xavier Bonal, professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona que ens parlarà de la creació dels currículums educatius i al Rafel Folch, membre de l’Assemblea Groga de Sants que ens parlarà de les retallades que està patint l’educació pública infantil i secundària al Principat de Catalunya
EDU.jpg
EspoliGeneric.jpg
Aquest mes d’abril, Endavant Sant Andreu fem la quarta i última xerrada del cicle Capitalisme és espoli social al Casal, en aquesta ocasió encarada a mostrar l’espoli social en l’educació pública.

Si heu pogut llegir el reportatge de la penúltima directa, haureu vist la tendència global a privatitzar l’educació per part dels governs neoliberals. Aquesta tendència, recomanada pel Banc Mundial, es concreta en l’Estat espanyol de diverses maneres: amb noves lleis educatives, privatitzacions, recentralitzacions i submissions al mercat laboral amb creació de currículums específics per omplir la demanda de les grans empreses.

Als Països Catalans, aquestes polítiques educatives s’han traduït en l’entrada de les empreses a les universitats mitjançant diverses lleis i reformes, en atacs a la llengua catalana durant l’educació primària i secundària, les retallades pressupostàries en l’educació pública alhora que es mantenen les aportacions a l’educació privada i concertada, tot això acompanyat d’una reforma en els currículums educatius, creant perfils encarats al mercat laboral i afavorint l’adoctrinament religiós de l’alumnat.

Per tal de mostrar com està el pati a casa nostra, convidem a parlar al Xavier Bonal, professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona que ens parlarà de la creació dels currículums educatius i al Rafel Folch, membre de l’Assemblea Groga de Sants que ens parlarà de les retallades que està patint l’educació pública infantil i secundària al Principat de Catalunya de forma generalitzada; també ens aportarà exemples de com afecten aquestes retallades de forma específica als centres educatius al districte de Sants, conseqüències fàcilment extrapolables a qualsevol barri o poble del Barcelonès. Com sempre, hi haurà espai pel debat i la resolució de dubtes que es puguin generar durant la xerrada.

Tot això serà el divendres 17 d’abril a les 19:30h al Casal Independentista de Sant Andreu “El Noi Baliarda” (c. Ramon Batlle 57).

Acte emmarcat dins el cicle de xerrades Capitalisme és espoli social.
Mira també:
http://endavantstap9b.org/
http://www.milnou.net/~standreu/wordpress/wp-content/uploads/2015/04/directa.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Capitalisme és espoli social en educació
14 abr 2015
Comenta notícia | Veure comentaris | Envia per mail aquest* Notícia
Amagat amb codi "Un altre"
(Article d'organització GOVERNAMENTAL)

Notícies :: altres temes
Per la sobirania econòmica del poble català.
per CUP Torredembarra     14 abr 2015
La CUP de Torredembarra organitza una xerrada sota el nom de "Per la sobirania econòmica del poble català", a càrrec de Jordi Teixidor, membre del seminari d'economia crítica TAIFA.
Divendres 17 d'abril a les 19:30h
Sala Cal Maiam de Torredembarra
Sindicato Sindicat