Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Contra tota ona repressiva, mil respostes col.lectives
13 abr 2015
Un nou cop repressiu ens va colpejar de matinada el passat 30 de març amb el nom d' “Operación Piñata”. La policia va entrar a nombrosos centres socials combatius de Madrid i Granada, desallotjant-los, arrestant a persones que es trobaven allà, a més de destrossar i endur-se tot el material electrònic que van trobar. El balanç va ser de 37 detingudes localitzades a  Madrid, Palència, i Barcelona, on també es van efectuar arrabassaments a vivendes d'activistes . L'operació va ser orquestrada per Audiència Nacional que cità a declarar a 15 d'elles. D'aquestes, 10 foren alliberades amb càrrecs i 5 van ser empresonades. A hores d'ara, aquestes darreres, ja porten més d'una setmana al centre penitenciari de Colmenar Viejo davant d'un silenci generalitzat.  
Pel que sembla, aquest dispositiu està vinculat a l'Operació Pandora, on 7 companyes van passar un mes i mig en presó preventiva. Actualment, onze resten en llibertat provisional a l'espera de judici.  En ambdós casos les acusacions giren al voltant d'un suposat terrorisme anarquista. Alhora, recordem que dues anarquistes porten des de desembre del 2013 tancades a la presó, sense haver estat encara jutjades.
Nosaltres el que tenim clar és que es tracta de l'extensió de la repressió contra tots aquells subjectes polítics que molestem. És una persecució a persones pel fet de ser rebels, crítiques, anarquistes o solidàries, que ara l'Estat pretén castigar. En el context gris repressiu que estem vivint, amb la Llei mordassa acabada de sortir del forn, i un rebuig a la classe política més fort, el recurs de “l'enemic intern” és ideal pel poder, perquè les persones que estem implicades en les lluites socials, deixem els projectes que estàvem duent a terme per centrar-nos en la defensa de les companyes represaliades. Però d'altra banda, està en  les mans de totes que donem la volta als cops repressius, reagrupant-nos, donant-nos caliu i reafirmant-nos tant en el que pensem, com en les nostres pràctiques quotidianes. 

Des del nostre col·lectiu feminista, diem que “ens va colpejar”, perquè tot i que moltes de nosaltres no coneguem a les persones empresonades, entenem que quan l'Estat reprimeix a les que planten cara contra aquest sistema, ens toquen a totes. Aprofitem per animar a les companyes a solidaritzar-se amb les condemnades per l'efecte Can Vies, per l'acció "Aturem el Parlament", per l'Operació Pandora i Pinyata, i a donar suport a l'entorn d'aquestes perquè no quedin aïllades. També aprofitem per enviar una salutació a les companyes feministes multades a Gràcia per enganxar cartells, així com per animar a la gent a denunciar les multes, una altra tipus d'eina de la policia per castigar-nos cada cop més emprada.
Ens veiem als carrers!
La solidaritat és la tendresa de les persones!
Si en toquen a una, ens toquen a totes!
Comité de Vaga de Totes 9Barris- Sant Andreu

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat