Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
08 abr 2015
Si nois i noies, homes i dones, avis i àvies… el pròxim 24 de maig tindran lloc les eleccions municipals, la campany electoral, però, començarà el 8 de maig. Alguns com el candidat del PSC, Josep Ayuso, ja ha començat la campanya inaugurant obres, o presentant-se a tots els actes d’entitats possibles per fer-se la foto. O sigui que ja sabeu, els pares que tingueu fills vigileu les vostres criatures no fos cas que algun candidat eufòric, en una distracció vostra, les agafés i les deixés plenes de baves.
niña.jpg
SICO.jpg
El panorama a Sabadell…

A Sabadell el panorama s’ha de dir que està distret. Un PSC esquitxat pel cas Mercuri amb un ex-alcalde condemnat (ara si) per pressionar l’alcaldessa de Montcada perquè contractés una recomanada. Els PSC però va elegir un candidat contiunuista (Ayuso) en comptes de l’altre aspirant, Marta Farrés. ERC intentarà entrar a l’Ajuntament de nou, a les passades eleccions municipals no ho va aconseguir, en part perquè la CUP es va presentar en solitari traient 2290 vots, una mica menys que ERC.

Pel que fa a la dreta, CiU presenta l’anterior candidat, Carles Rossinyol, tot i ser la segona força al consistori, va quedar molt lluny del PSC i té dificultats per penetrar fora dels barris més cèntrics. El PP, amb un sostre de dos regidors, tampoc sembla ser una alternativa el govern del PSC.

L’única possibilitat d’alternativa al govern del PSC estaria en l’anomenada esquerra alternativa, però aquesta en els últims mesos ha donat un espectacle bastant llastimós. EUiA es troba dividida entre una direcció nacional que recolza Eduard Navarro i una direcció local que recolza a Marisol Martínez, amb unes primàries locals que guanyà Navarro i que han estat impugnades per Marisol i els seus seguidors. A més, el sector de Navarro recolza la llista amb ICV i alguns membres de Podemos, anomenada Unitat pel Canvi; i Marisol ha creat el seu propi partit agafant el “tirón” de Guanyem, es presenta amb el nom de Guanyem Sabadell -Si se Puede. Pel que fa a Podemos també ha viscut divisions internes a causa de la votació de si es presentaven o no com a candidatura o donaven suport a la Crida o a la llista que s’estava formant entre ICV i part d’EUiA.

De moment on no hi hagut divisió és en la candidatura de la Crida, formada per l’ Entesa per Sabadell, la Candidatura d’Unitat Popular i el Moviment Popular de Sabadell (que agrupa diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista). Aquesta candidatura el problema que pot tenir és com penetrar en els barris tradicionalment feus del PSC en l’actualitat, i abans del PSUC, i on el discurs independentista, com a mínim, els hi és indiferent.

Encara no has muntat el teu partit alternatiu?

En aquests temps de crisi i cansament amb els partits tradicionals a causa dels casos de corrupció, han aparegut candidatures o partits alternatius. Acostumen a posar-se un nom ben positiu com Podem o Guanyem i estan formats per “activistes” (encara no sé què vol dir això), sindicalistes desde fa desenes d’anys, membres o presidents d’associacions de veïns o funcionaris també desde fa desenes d’anys. Curiosament (o no tant), mai i veureu un transportista, un paleta, un cuiner, un cambrer. Això si, tots són molt d’esquerreeeees, o alguns ni això… que ara queda millor dir que som els de baix contra els de dalt o parlar de casta i no de classes.

Si encara no heu muntat el vostre partit alternatiu i no teniu feina, o sou uns “maltrabajas”, us recomano alguns passos a seguir:

-Dir que ets un “activista social”. Això sempre queda bé.

-Posar-li algun nom positiu a la candidatura per exemple “Molamos -y los sabes”, “Som guays, tu també ho seràs (si ens votes)”

-Críticar a la casta: banquers, polítics professionals, la corrupció. Però mai críticar l’arrel del problema: capitalisme.

-Parlar de ciutadania, mai de treballadors. Això és antiquat i no afavoreix la cohesió social.

-Escoltar la ciutadania. És important plantejar ILP’S per canviar el sistema desde dins o si més no per fer oposició de veritat.


Els anarquistes/anarcosindicalistes davant les eleccions…

Amb tot això no estic dient que totes les persones que formen aquests partits siguin iguals, ni tampoc totes les candidatures. Hi ha gent honesta que creu que amb un peu a les institucions es poden realitzar canvis. La qüestió és que un Ajuntament no està regit per la voluntat popular sinó per una sèrie de lleis: Els deutors han de pagar els deutes, la propietat privada és un fet i cal defensar-la, el sou mínim per una jornada completa és de 648 euros, un Comitè d’Empresa pot firmar un ERO encara que només l’hagi votat el 5% dels treballadors/es. Cap candidatura pot canviar això, ni tampoc acabar amb la precarietat o l’atur (ambdós encara més elevats entre els joves) desde un Ajuntament.

El marge de maniobra desde un Ajuntament és molt petit, si que podran ser més transparents en els comptes, respectar i protegir l’entorn,un model d’oci diferent, i modificar les nòmines dels funcionaris, tot i que això últim ho hauran de treure de les transferències de l’estat, de la diputació o dels fons de cohesió. Si un Ajuntament no paga el deuta, l’estat el pot disoldre. Llavors, val la pena gastar tantes energies en propaganda electoral, candidatures, discussions,etc? Nosalres considerem que no. Les victòries del moviment antimilitarista, i obrer s’han aconseguit mitjançant la lluita i que cal crear un contrapoder amb les nostres pròpies estructures: seccions sindicals i assemblees de treballadors/es, assemblees de barri, estudiantils,etc. On podem decidir sobre tots els aspectes de la nostra vida i no només cada quatre anys elegint uns representants. Clar que per això som conscients que queda molt camí a fer, per això promovem un sindicalisme diferent a tots els demés, on són els treballadors/es mitjançant les seccions i les assemblees els que decideixen.

Alguns dirant que els anarquistes no fem res i que sempre ens estem queixant de tot, criticant l’esquerra i posant pals a les rodes. Els anarcosindicalistes si que fem, lluitant contra ERO’S (Navarro Logística, S.L), contra ERO’S encoberts a (The Phone House), realitzant campanyes contra la precarietat a la hosteleria. Així com altres companys/es anarquistes lluiten contra els CIE’S, donant suport a la revolució kurda, creant cooperatives i xarxes de suport mútu,etc. Això si, nosaltres no sortirem al Canal Parlament, ni pràcticament a cap mitjà, i a més el nostre objectiu és a llarg termini.

El que si tenim clar és que la participació a les institucions va suposar i pot tornar a suposar una OPA als moviments socials, és a dir, una desactivació d’aquests, com va passar en el cas del PSUC/CCOO respecte el moviment veïnal i obrer. Tampoc cap revolució o reforma estatista ha dotat el poble de poder; la conquesta de l’estat ha tret poder el poble i la transferit al govern i a una nova classe social: la intelligentsia i la burocràcia jerarquitzada.



Un irreductible abstencionista que resisteix a la propaganda electoral i als “nous” messies
Mira també:
http://sabadell.cnt.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
08 abr 2015
Com a membre d'una de les CAV's del vallès, només puc dir "chapeau".
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
08 abr 2015
Pel que fa a la dreta, CiU presenta l’anterior candidat, Carles Rossinyol, tot i ser la segona força al consistori, va quedar molt lluny del PSC i té dificultats per penetrar fora dels barris més cèntrics,De moment on no hi hagut divisió és en la candidatura de la Crida, formada per l’ Entesa per Sabadell, la Candidatura d’Unitat Popular i el Moviment Popular de Sabadell (que agrupa diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista). Aquesta candidatura el problema que pot tenir és com penetrar en els barris tradicionalment feus del PSC en l’actualitat, i abans del PSUC, i on el discurs independentista, com a mínim, els hi és indiferent. se te ve el plumero, que indirectamente buscando que la gente vaya a votar, la CUP es va presentar en solitari traient 2290 vots, una mica menys que ERC. de todos es sabido que la infiltracion en el movimiento libertario por los partidarios de estado, intenta de una forma espurea hacer campaña desde el mismo. la campaña abstencionista no puede estar solapada por tibiezas, tiene que actuar con contundeza en los espacios libertarios, ni un solo voto para los estatitas, porque siempre es mejor prevenir que lamentar, tenemos el ejemplo de berga, los anarquistas cuando logramos que los precarios entienden que ir a votar es actuar en contra de ellos mismos y no votan, hacemos mucho mas por la cusa que con cualquier huelga por muy general que sea, demoosle donde les duele no votemos, y dejemos la normalidad, el querer votar, el civismo y todas sus mierdas para ellos, quitemosnos las tibiezas y hagamos una campaña abstencionista de verdad, lo demas milongas de acomplejados que buscan el reconocimiento burgues.
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
08 abr 2015
a Vallesà: ho dius amb ironia o seriosament?
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
08 abr 2015
no claro mucho mejor para conseguir que el movimiento libertario crezca y la asbtención sea consciente dejar tus anarcomisas en indymedia: que si los reformistas, que si los del centralismo democrático. Tu si que eres valiente y no un acomplejado tirando mierda de todo el mundo, hasta de los que optan por la asbtención.
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
09 abr 2015
al loro que nos estamos tan mal, esos que hablan que la cnt de sabadell demanen el vot per la cup, mienten como mierdosos que quieren pringar a todos,Alguns dirant que els anarquistes no fem res i que sempre ens estem queixant de tot, criticant l’esquerra i posant pals a les rodes. Els anarcosindicalistes si que fem, lluitant contra ERO’S (Navarro Logística, S.L), contra ERO’S encoberts a (The Phone House), realitzant campanyes contra la precarietat a la hosteleria. Així com altres companys/es anarquistes lluiten contra els CIE’S, donant suport a la revolució kurda, creant cooperatives i xarxes de suport mútu,etc. Això si, nosaltres no sortirem al Canal Parlament, ni pràcticament a cap mitjà, i a més el nostre objectiu és a llarg termini. y mientras a los anarquistas les pedimos que aguanten que cuando llegue el nuevo estado catalan, se van enterar, al loro que no estamos tan mal, y toda la culpa es del valiente que tira la mierda, que ya sabeis quien es, pues eso al loro que no estamos tan mal.
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
09 abr 2015
Pues no, no se les dice a los anarquistas que esperen al nuevo estado catalán, pero tampoco que cojan las armas por la revolución social. Si quieres, hazlo tu, a ver cuantos te siguen. Ya que hablas tanto de la revolución social, de la acracia,etc aplicaos el cuento.
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
10 abr 2015
Si es vol fer una campanya per l'abstenció activa s'hauria de fer bé, intentar ser unes quantes i currar-se la campanya. Ara bé, no em sembla a mi que ara mateix el més important sigui una campanya per l'abstenció activa. Com es diu en el text es fan coses i per mi molt més importants i interessants. Això no treu que en períodes electorals sigui un bon moment per a fotre canya. Diuen que el dia 19 (la mateixa setmana de les eleccions) hi ha vaga de totes, haviam si tremola Barcelona.

A mi el text em sembla una mica fluix però m'agrada com apunta. 1.-Crítica als partits, però no teòrica o filosòfica sino realista. Una disecció de cada partit que es presenta a les eleccions. No és difícil! Només cal fer una miqueta d'investigació. 2.- Parlar de l'organització i l'autogestió. Jo prefereixo que algú voti i després s'organitzi a que ni voti ni s'organitzi. El punt important per mi és el d'organitzar-se, entendre que el parlament és una merda i que els polítics inclus si els has votat no et representen.

Això ha de quedar clar, ni votant-los ens representen. Perque és molt difícil no votar si no ets mooolt convençut. Però no podem caure en el joc de dir que si votes els legitimitzes, perq no és veritat. Ara mateix no hi ha altra opció, la gent es veu obligada a votar. El que hem de dir és que encara que votis ningú et representa, que som els amos de les nostres vides, que ens podem organitzar nosaltres, que podem gestionar les nostres propies vides. Haver votat no et fa culpable.
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
10 abr 2015
pero si complice
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
10 abr 2015
«En España no hay democracia, pero fuera tampoco, ¿dónde está la democracia?».
«¿La gente está loca? No, la gente está manipulada. (...) La opinión pública no es el resultado del pensamiento reflexivo de la gente, no estamos, en general, educados para pensar».
«El poder existente, que es el poder económico, domina los medios de información, (...) la gente hoy juzga lo que ve en televisión y vota según lo que ve y lo que le dicen en televisión y no piensa para nada en lo que le ocultan».
Re: Al loro! Ja s'acosten les eleccions...
12 abr 2015
Perq complice?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more