Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[Dijous 9 a les 19h] Aturem l'EU 2015
08 abr 2015
NEU.jpg
ATUREM L'EU 2015

Xerrada:
Què és? Com s'aplicarà? com ens afectarà? L'Estratègia Universitària 2015 (a càrrec de l'assemblea llibertària de la UAB).

Vine dijous 9 a les 19h al Casal de Joves del Clot "La Traca" (Gran Via de les Corts Catalanes 837 L1 Glòries)

Organitza:
Oca Negra, Assemblea Llibertària del Clot Camp de l'Arpa
Mira també:
http://ocanegra.alscarrers.org/dijous-9-a-les-19h-aturem-leu-2015/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Dijous 9 a les 19h] Aturem l'EU 2015
09 abr 2015
Mola que el discurs surti de la universitat, és important.

Però em dona una mica la sensació que només les esperem venir, que estem en una posició únicament defensiva. L'EU2015 ja està en marxa, ens hi hem d'oposar clarament, però hauríem de tenir un transfons clar més enllà de que sigui el que s'esta implantant en un moment concret. Crec que està clar que el transfons més important és el del preu de la carrera. Hi hauria d'haver tot un discurs oposant-se als preus actuals.

El que vull dir és que si el discurs és només d'oposició al EU2015 hi haurà un moment en que passarà de llarg. Aleshores perdrem el focus de la protesta. El que proposo és que hi hagi un discurs continuat i mantingut en contra dels preus actuals. Les assemblees de facultat hauríem de fer oposició constant als preus actuals de la universitat, i en els moments en que hi ha plans com l'EU2015 que entren en aplicació atacar-los, però dintre del discurs contra el preu de la universitat. No només oposar-nos a l'encariment que suposarà el 3+2 sinó directament al que estem pagant ara.

Hi ha un altre debat que seria si demanar universitat gratuïta, una baixada de preus sense definir o que els preus tornin a ser els de X any. Tanmateix no crec que sigui un debat tant important ara mateix, ja que hi pot haver diferents postures i crec que ens trobem més en una situació d'oposició que de proposició (ara mateix demanar gratuïtat o baixada de preus és demanar per demanar).


Això no és una crítica a la xerrada ni a la feina de les companyes, és una palla mental que em venia de gust compartir xD.
Sindicat