Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
No a la presó de Gaetan i als demés condemnats per haver participat a una manifestació!
07 abr 2015
10403242_1575080116098726_2963624584771310310_n.jpg
Dimecres 1 d'abril, es va conèixer el veredicte de l'apel·lació al judicicontra Gaëtan, estudiant d'història de l'art de la Universitat Le Mirail,membre del sindicat estudiantil Solidaires étudiant-e-s, i militant del Nou Partit Anticapitalista de Tolouse, França. El desembre passat havia estatcondemnat a dos mesos de presó condicional i a una multa de 1.100 euros desprésd'haver participat a una manifestació en rebuig a la mort de Rémi Fraisse,assassinat per les forces de repressió el 26 d'octubre del 2014. Però elveredicte de l'apel·lació al judici va empitjorar les coses, ja que Gaëtan varebre una condemna encara més greu de dos mesos de presó efectiva, quatre mesosde presó condicional i una multa de 1.100 euros. Altres manifestants van rebrela confirmació de les condemnes a presó efectiva que ja havien estatpronunciades al desembre.

Aquesta situació té lloc en un context d'escalada repressiva icriminalització dels moviments socials, amb l'expulsió dels ocupants de Silvens( que es manifesten des de fa mesos en contra la construcció d'una represa),amb la militarització de la ciutat a cada manifestació, l'expulsió de la CGTdel seu local de Toulouse i la prohibició d'una reunió en recolzament al poblepalestí. Els mateixos que des de Gener, després dels atemptats de Paris, parlenen nom de la llibertat d'expressió, són els que avui volen enviar joves a la presópel sol fet d'haver-se manifestat. El missatge que vol enviar l'Estat és quetot aquell que desafiï les seves mesures d'excepció ho pagarà molt car.

Al mateix temps, els policies culpables de l'assassinat de Rémi Fraissesegueixen totalment impunes. A l'igual que els responsables de les morts deZied i Bouna; assassinats que portaren a l'esclat de les revoltes en elssuburbis al 2005, i que van ser absolts quasi deu anys després d'haver succeïtels fets. Però, fins i tot, en els casos en els que es va pronunciar unacondemna ( per exemple, el dels policies que van assassinar a Ḿalik Oussékineal voltant d'una manifestació l'any 1986 o fins fa alguns dies en el judici alpolicia que va treure un ull a l'estudiant secundari de Montreuil amb flashballel 2010), mai hi va haver condemnes a presó efectiva!

Els sota firmants diem NO! a aquesta. En els propers dies els advocats hauran de definir siapel·laran a la Cort Suprema de Cassació , i en el cas de que la condemna esmantingui , el jutge d'aplicació haurà de pronunciar-se sobre l'execucióprecisa de la condemna. Expressem la nostra solidaritat amb en Gaëtan i elsdemés condemnats, així com el nostre rebuig a l'empresonament dels joves perhaver participat a una manifestació.

Signa la petició : https://www.change.org/p/non-a-la-prison-pour-gaetan-et-tous-les-autres-

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more