Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: criminalització i repressió
Solidaritat amb les detingudes de l'operacio piñata. Habitatge Gràcia
31 mar 2015
Aquest cop han detingut una de nosaltres, una companya del Banc Expropiat de Gràcia i del grup d'Habitatge i Espai públic de l'Assemblea de la Vila de Gràcia.
COMUNICAT DE SOLIDARITAT AMB LES DETINGUDES DE L'OPERACIÓ “PIÑATA”

Aquest dilluns 30 de març hem viscut un nou episodi repressiu a l'estat espanyol sota el nom d'operació “piñata”. L'ordre prové del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional i està supervisada pel jutge Eloy Velasco.

37 persones han acabat detingudes i nombrosos centres socials i habitatges han sigut registrats per part de la policia a Madrid, Barcelona, Palència i Granada. Segons la policia els detinguts serien membres dels Grups Anarquistes Coordinats (GAC) i els acusen de suposada pertinença a una organització criminal amb finalitats terroristes.

El relat dels fets és, tres mesos després, calcat al de l'operació Pandora, de nou els mossos d'esquadra i la policia nacional envaeixen els carrers de les nostres ciutats, precinten i destrossen centres socials i habitatges, despleguen el dret penal de l'enemic i en una demostració de força intimidatòria i terroritzant alliçonen a les classes populars: si lluiteu es desfermarà la guerra sobre vosaltres.

L'estratègia repressiva és la de desprestigiar, criminalitzar i aïllar les reprimides. Els mitjans de comunicació de masses s'encarreguen d'estigmatitzar i separar de la població les detingudes. Ahir vam ser les indignades del Parlament, avui som les anarquistes, demà serem un grup de treballadores i vaguistes i més endavant les membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Utilitzant un llenguatge criminalitzador, ens acusen de terroristes, però no parlen del que realment fem, de la lluita diària i quotidiana, de les accions concretes per les quals ens detenen i empresonen, perquè llavors totes aquelles que patim aquest sistema criminal, injust i, ara si, terrorista, ens reconeixeríem com iguals i res podria separar la solidaritat entre nosaltres.

Però aquest cop han detingut una de nosaltres, una companya del Banc Expropiat de Gràcia i del grup d'Habitatge i Espai públic de l'Assemblea de la Vila de Gràcia. Al llarg de quatre anys hem viscut intensament amb ella la lluita diària contra aquest sistema que ens condemna a la misèria. Hem alliberat espais socials pel barri lliure de les relacions malaltisses i consumistes que comporten els diners, hem creat i estès xarxes de suport mutu, hem ocupat i ajudat a ocupar per a que les classes treballadores no ens quedem sense un sostre on aixoplugar-nos, ens hem enfrontat a la banca i als propietaris que passen per sobre de tot per a gaudir dels seus beneficis, hem denunciat el model urbanístic, el turisme i la marca Barcelona que està elititzant i arrasant el nostre barri en benefici dels especuladors de tota mena.

Hem lluitat juntes, i en aquesta lluita ens hem anat coneixent i dia a dia ens hem fet més fortes i més sabies. Sabem, per tant, del gran cor de la nostra companya, del seu amor, de la seva tendresa, de la seva abnegació, el seu esforç, la seva solidaritat, la seva ràbia i el seu odi contra la injustícia i la infàmia. Ara, quan l'acusen de terrorisme, sabem que vol dir aquesta paraula, buida de contingut, al servei de la màfia capitalista: és l'excusa per acabar amb totes nosaltres, amb totes les que lluiten.

Ella som nosaltres, ella és les 37 detingudes i nosaltres som les 37 detingudes! Si ens toquen a una ens toquen a totes.

Amb el terror desplegat volen paralitzar-nos, volen seguir amb les seves polítiques de despossessió i volen, sobretot, que ni tant sols ens plantegem organitzar-nos entre nosaltres per a decidir com volem viure. Però no, no ens aturen, aquest cop repressiu ens reafirma en la nostra lluita, en l'enfrontament contra la injustícia i en les ganes de construir un nou món amb unes altres relacions entre nosaltres i amb el nostre entorn.

LLIBERTAT DETINGUDES!
A TERRA ELS MURS DE LES PRESONS I LES COMISARIES!
QUE LA POR CANVII DE BÀNDOL!

Grup d'habitatge i Espai públic de l'Assemblea de la Vila de Gràcia.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa