Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
“Neix la Federació Anarquista de Catalunya". https://www.youtube.com/watch?v=IATS7D7lidY&feature=youtu.be Un dia ens vam preguntar: per què no?, en comptes de tan sols: per què?; per què no podem gaudir de relacions lliures de poder entre nosaltres?, per què no puc decidir jo per mi mateixa?, per què no puc fer les coses que m’agraden i m’esclavitzo tota la vida a altres que se suposa que haig de fer?... i llavors vam decidir començar a caminar plegades, en un aprenentatge que serà molt llarg però que veiem necessari de fer per tenir una cohesió real dins del moviment anarquista. Vam veure que tot i poder accedir a la comoditat que ofereix el capital, podem rebutjar aquesta invitació i comprometre’ns amb la lluita. Una lluita que pren sentit quan la fem col∙lectiva, quan ens ajudem i quan fem autocrítica, quan donem realitat a una teoria; però bé, anem a pams. Cap a l’any 2013 diferents grups de tendència llibertària vam començar a veure que tenim massa roba i poc sabó, que ens faltava una xarxa comuna que ens ajudés a coneixe’ns i a organitzarnos en col∙lectivitat. I així van sorgir les primeres trobades per posar fil a l’agulla, les quals van confluir en un procés final de federacionisme. Així neix la Federació Anarquista de Catalunya, amb una vintena de grups que en formen part, un espai de trobada, coordinació i organització pels diversos col∙lectius integrants. La llibertat, la igualtat en tots els àmbits –ja sigui de gènere, raça o espècie, la solidaritat i el suport mutu, l’oposició a l’estat, les estructures i institucions religioses i la propietat, són els principis sobre els quals ens movem per poder atacar frontalment nosaltres mateixes l’autoritat, difonent un altre tipus de cultura que no fomenti els valors establerts, i que creï unes dinàmiques de lliure associació entre individus que siguin capaces de respondre a les seves necessitats autònomament a qualsevol dominador. Però no pretenem ser unes noves salvadores, el nostre objectiu principal és el de donar respostes reals als problemes quotidians, col∙laborant conjuntament. Creiem que com millor es demostra la teoria és amb els fets, retornant la lluita al carrer i el poder al poble, prenentli al govern autodenominat com a gestor de les nostres existències. I qui millor que cada col∙lectiu de barri, escola,... per saber quins són els problemes que més afecten a les veïnes d’aquell context? I encara millor sabent que tenim el suport d’altres grups per poder donar una resposta contundent. Per totes aquelles qui encara lluiten malgrat tot. Juntes colpegem més fort. Altra informació i contacte. ∙ Publicació anarquista per al debat: Clau de volta. http://issuu.com/claudevolta/docs/clau_de_volta_def ∙ Web: federacioanarquista.org ∙ Correu: federacioanarquista@riseup.net ∙ Twitter: twitter.con/federacioa // (@federacioA) ∙ Facebook: Federació Anarquista de Catalunya”

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
Bona feina! Endavant!
Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
Enhorabona! a per totes!!!

Amb aquest primer pas, ara queda que ens impliquem amb el projecte per dotar-nos d'eïnes i fer-nos més forts!

Una abraçada solidària i visca l'anarquia!
Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
bona la iniciativa!
No pretenc iniciar amb aquesta observació crítica cap debat (imaginant que ja l'heu tingut)....pero facebook?????????????
..siusplau...tenim xarxes socials autogestionades que no venen la nostra info al capital...
Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
Ei en resposta a la companya,

A mi m'ha semblat bé, no crec que es posi cap informació a facebook que tingui valor pel capital, en canvi si que l'aspectre de difusió s'amplia infinitament.
Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
La vasta literatura publicada en el extranjero sobre nuestra guerra y nuestra revolución, está plagada de inexactitudes y de malevolencias, y se hace de nosotros una descripción que toca los límites de lo ridículo cuando no raya en lo infame, entre los escritores que defendían la República como entre los que defendían a Franco. Hay dignísimas excepciones, pero insuficientes. Es casi un deber, después de todos los horrores que se han divulgado sobre la actuación de los hombres de la Federación Anarquista Ibérica, antes y después de julio de 1936, para todo ciudadano del término medio, atribuirnos todos los defectos y echarnos a la espalda todas las maldades. Ha terminado la fase bélica de la tragedia de España, ha terminado la F. A. I. ¿No se ha de permitir ahora, cuando estamos vencidos, que alguien que ha tenido en esa organización revolucionaria los más altos cargos y las funciones de mayor responsabilidad, antes y después de la guerra, levante un poco el telón y diga la verdad?
Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
per a una..no volia iniciar cap debat, però sembla que tu no ho has vist aixi...tampoc vull mossegar-me la llengua davant la teva resposta.
no creus que es posi info que tingui valor pel capital?? (ni per l'estat ni per la policia...?)...per a aquestes qualsevol info (i sobretot provinent de moviments socials llibertaris te moltíssim valor (estas al cas de les detencions d'avui?? i de tota la repressió cap als moviments social en general).
Altrament si l'objectiu d'utilitzar facebook es ampliar la difusió infinitament pq no posar cartells de la federació a La Vanguardia o el Periodico o qualsevol mas media? quina diferencia hi ha entre aquests mitjans i facebook??
Insisteixo, tenim xarxes socials lliures (per ex. n-1) i al capital i l'estat també se'ls combat deixant d'utilitzar les "eines" que ens proporcionen (bancs, urnes, facebook, gmail, etc...).
Disculpeu la meva indignació pel fet, per mi cap "excusa" justifica l'us d'aquesta eina; sobretot en nom d'un col·lectiu (o federació de col·lectius) que s'autodefineix anarquista; sobretot tenint a disposició eines semblants nostres, lliures.
Tot el tema de la seguretat informàtica es una qüestió que molts dels col·lectius llibertaris que conec es pren encara a dia d'avui massa a la lleugera, i això és preocupant. Llistes senceres de noms, persones activistes, amb domicili telèfon, etc etc...estan a disposició del capital...i continuem regalant-los aquesta info....la informació es poder, la protecció de dades és indispensable en una lluita contra l'estat.

salut i molta sort amb la iniciativa!
Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
sólo con hacerte amigo de la FAC en facebook, darle me gusta a sus publicaciones, compartir, etc. ya se está dando información.
Re: Neix la FAC, Federació Anarquista de Catalunya
30 mar 2015
Si, exacto. Les das información más o menos directa de quien eres, de la misma forma que lo haces si vas a cualquier acto/mani anarquista pública, si militas en un colectivo abierto,si frecuentas centros sociales, etc... Es evidente que información básica tuya van a tener, la clave esta en que no sepan cosas que puedan servir para culparte de algo. Ponerle un "me gusta" como mucho te pone en una lista en la que tarde o temprano estarías igualmente si de verdad haces trabajo de calle y de día a día.

Por otra parte es evidente que a veces tenemos tanto miedo de hacer las cosas, de equivocarnos, que no hacemos nada al respecto por miedo a represalias como se ha demostrado en los últimos años y eso es exactamente lo que quiere el estado. Lo que llevaría a una serie de contradicciones en torno a los medios de difusión que usamos y sus diferentes capacidades.

Lo que es evidente es que no existen medios propios de tales características (ni remotamente parecidas) sino es evidente que se utilizarían dichos medios faltaría más.

Gran iniciativa, visca l'anarquia!!
Colera camping CNT