Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Concentració per assetjament i explotació a Restaurant del Port Olímpic de Barcelona, el 10 d’abril
27 mar 2015
La solidaritat obrera, una de les nostres millors armes...
CBF54tGWkAAZcPO (1).jpg
Companyes!
A una treballadora de Tapes Gaudí, com a moltes altres dones, la van promocionar a la feina i el seu cap directe, li va dir que li havia d’agrair aquest canvi laboral: passar de cambrera a encarregada. Què podia imaginar-se ella? Quan li va donar les gràcies per la promoció, li va dir que aquesta no era la manera d’agrair-ho, “me conformo con una chupadita”. Ella s’hi va negar i el 9 de gener la va acomiadar, al·legant falta d’interès i motivació per la feina.

El 16 de gener, la treballadora va comunicar l’assetjament a l’administrador de l’empresa, el Sr. Soloh Shafik, i al dia següent la torna a contractar a una altra empresa del mateix grup (Foods Gaudí).

Quan es reincorpora a la feina, li fan la vida impossible perquè, no estigui a gust i marxi, patint situacions d’assetjament. A més de tenir-la en un contracte fraudulent: la tenen contractada per 20 hores a la setmana, i en treballa 60. Finalment, l’acomiaden a principis de febrer, al•legant que no ha passat el període de prova.

Què se suposa que havia de fer la treballadora? Ella ha de criar sola als seus fills, era una treballadora fàcil d’extorsionar? Havia de cedir al xantatge i fer-li una mamada al jefe? Somriure i fer veure que no ha passat res?

La treballadora no vol tornar a treballar per aquesta gent, però nosaltres no permetrem que l’assetjament d’aquesta empresa quedi silenciat per la vergonya ni per la por!

Davant l’assetjament, #SuportMutu i #AccióDirecta!

Per tot això, convoquem a una concentració de protesta davant el principal restaurant d’aquesta empresa, situat al Port Olímpic, Moll de Mestral 25, el 10 d’abril, a les 20h.

SINDICAT CGT COMERÇ I HOSTELERIA DE BARCELONA
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11035
https://t.co/fRHxDr8ifD

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat