Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Quatre persones detingudes en una operació de la Guàrdia Civil espanyola contra l'entorn solidari de l'esquerra independentista basca
25 mar 2015
Les detencions han tingut lloc aquest matí a primera hora

Operació policial contra l'entorn solidari de l'esquerra independentista basca el dia després de l'acte per la llibertat d'Otegi i la fi de la dispersió als presos bascos al Parlament europeu. Segons les primeres informacions, dues de les persones detingudes per la Guàrdia Civil espanyola serien membres de Jaiki Haidi, col·lectiu solidari de professionals de la salut. Les altres dues formarien part també de col·lectius solidaris amb la dispersió de les preses polítiques basques. Segons informa Ahotsa.info les seves identitats serien Ohiana Barrios (psicòloga), Fernando Arburua (metge), i Nagore López de Luzuriaga i Izaskun Abaigar, representants d'Etxerat. Totes elles són persones àmpliament conegudes al Pais Basc. López de Luzuriaga es va reunir ara fa un mes amb el lehendakari Iñigo Urkullu. Oihana Barrios és una de les autores del llibre "Incomunicació i tortura. Anàlisi estructurat en base al protocol d'Istambul".

https://www.youtube.com/watch?v=R6dK9OdsPf0

L'actuació, dirigida per l'Audiència Nacional espanyola sota el nom "Operació Pastor", té lloc el dia després de presentar-se a Brussel·les la campanya internacional de suport al pres Arnaldo Otegi i solidària amb la dispersió de persones preses. La iniciativa, que compta amb el suport de personalitats com Desmond Tutu o José Mujica, es presentà a Brussel·les en el cinquè aniversari de l'anomenada "Declaració de Brussel·les" per demanar a ETA el cessament de l'activitat armada i una resposta política per part de l'Estat espanyol.
Mira també:
https://directa.cat/actualitat/quatre-persones-detingudes-en-una-operacio-de-guardia-civil-espanyola-contra-lentorn
https://www.youtube.com/watch?v=R6dK9OdsPf0

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat