Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Dos manifestants condemnats pels fets de l’hotel Mandarín
23 mar 2015
Un membre de l’Ateneu Cooperatiu la Base de Poble Sec i un jove de Sant Andreu de Palomar són sentenciats a 10 i 9 mesos de presó respectivament per un delicte de desordres públic. El jutjat penal 19 de Barcelona considera que ocupar durant uns minuts al vestíbul d’un hotel de luxe és un delicte […]
Un membre de l’Ateneu Cooperatiu la Base de Poble Sec i un jove de Sant Andreu de Palomar són sentenciats a 10 i 9 mesos de presó respectivament per un delicte de desordres públic.

El jutjat penal 19 de Barcelona considera que ocupar durant uns minuts al vestíbul d’un hotel de luxe és un delicte greu, i ho argumenta dient que els treballadors i els usuaris “es van veure privats dels seus drets” a treballar i a gaudir dels serveis de l’establiment. És per això que condemna a P.M., veí de 31 anys del barri de Poble Sec –membre de l’Ateneu Cooperatiu la Base i Rereguarda en Moviment– a 10 mesos de presó per un delicte de desordres públics. En el seu cas la pena és una mica més elevada per haver fet “una arenga pública convidant a ocupar les instal·lacions de l’hotel i a menjar allò que estimessin oportú”. Un noi de 27 anys de Sant Andreu de Palomar és l’altre condemnat en aquest cas. Se li imposa una pena de 9 mesos de presó i se l’acusa d’haver entrat dins el vestíbul cridant, encara que ho fes “de manera pacífica”. En un principi la Fiscalia demanava per ell una pena més elevada pel suposat trencament d’un gerro xinés, però el jutge no ho ha considerat acreditat.

Les altres tres persones processades, el llibreter I.M. i el dissenyador gràfic ‘M’, socis de la llibreria cooperativa La Ciutat Invisible, així com un ciutadà de nacionalitat grega, han quedat absoltes per manca de proves. El jutge Luis Martínez Duran no ha considerat provat que aquestes persones concretes participessin dels desordres públics, però manté la convicció que els fets jutjats són punibles. De fet, el magistrat, durant la celebració de la vista oral ja va mostrar la seva animadversió cap aquesta mena d’accions, referint-se en algun moment –durant la declaració dels testimonis de la defensa– al fet que totes aquestes accions, “també les ocupacions d’oficines bancàries que realitza la PAH”, són delictives. Quan Luis Blanco, portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya, va testificar per posar en context la manifestació d’aquell Primer de Maig de 2010 i explicar que “l’acció a l’Hotel Mandarín era simbòlica i pacífica”, el jutge el va interrompre i li va dir “però vostè sap que aquestes accions són delictives?”.

https://directa.cat/dos-manifestants-condemnats-pels-fets-de-lhotel-mand

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dos manifestants condemnats pels fets de l’hotel Mandarín
24 mar 2015
ànims
Sindicat Terrassa