Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Milers de manifestants retornen els crits d'indignació al centre de Barcelona
22 mar 2015
La mobilització en suport a les vuit persones condemnades per l'acció Aturem el Parlament aplega entre 8.000 i 10.000 manifestants a la Via Laietana. Una vintena es manifesten a la ciutat de Lleida


“Davant d'aquesta demostració de força, si segueixen amb els seus plans, tindran un problema”, ha manifestat Ciro Morales, un dels vuit condemnats a tres anys de presó quan la marxa ha finalitzat el seu recorregut a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. La protesta havia començat dues hores abans a la plaça Universitat, amb un cel molt tapat, vent de llevant moderat, però sense pluja. “Teniu els diners, la premsa i la justícia... però a nosaltres mai ens tindreu”, es llegia a la pancarta de capçalera, que anava seguida per una altra on es deia: “Jo també estava al Parlament i ho tornaria a fer!!”. A la ciutat de Lleida s'hi han manifestat una vintena de persones, davant la delegació de la Generalitat, i durant una estona han tallat el carrer de Lluís Companys.
Concentració a la plaça Catalunya de LleidaManifestants davant la delegació de la Generalitat a Lleida / GEMMA CASAL



A Barcelona, alguns blocs de manifestants han arribat des dels barris de Sants i el Raval, on s'havien citat una hora abans de l'inici de la marxa. L'entorn de la plaça Universitat estava fortament vigilat per antiavalots, però els furgons han circulat a un centenar de metres de distància. Quatre policies de paisà, adscrits a la unitat de mediació, caminaven discretament davant de la capçalera. La comissaria del CNP a la Via Laietana i el Palau de la Generalitat estaven envoltats de tanques lligades amb candaus. De fet, un dels antiavalots era l'encarregat de recollir cadenes i candaus –més de cinquanta, cadascún amb la seva clau– un cop hi ha passat la manifestació. A la protesta s'han vist algunes cares conegudes, com les dels diputats David Fernàndez, Quim Arrufat, Isabel Vallet (CUP-AE) i David Companyon (EUiA). Un dels crits més presents en el recorregut d'avui ha estat el de “ningú, ningú, ningú ens representa”, que fou el més definidor del moviment del 15-M que va ocupar places i carrers la primavera de l'any 2011.
La cua de la manifestació baixant per la Via Laietana / ANNA CELMA



Execució o suspensió de la pena de presó

Quan la manifestació ha enfilat la Via Laietana s'ha pogut comprovar la seva dimensió. Ocupava el tram comprès entre la plaça Urquinaona i el carrer Sant Pere Mitjà, és a dir, una superfície d'uns 4.500 metres quadrats, que equivalen a uns 9.000 manifestants si tenim en compte que la densitat era prou elevada. La plaça de Sant Jaume ha quedat quasi plena, malgrat que molta gent no ha arribat a entrar-hi. A les portes del Palau de la Generalitat s'ha fet lectura del comunicat, que ha carregat contra tots els grups parlamentaris que van impulsar el procés penal que ha finalitzat amb les penes de tres anys de presó, i han destacat que “la democràcia no és res, sense el dret a la protesta”. Per últim han fet una crida a estar molt pendents de les novetats del cas i les possibles noves convocatòries. Els propers dies l'Audiència Nacional haurà de decidir si executa les penes de presó o decreta la suspensió a l'espera dels recursos davant del Tribunal Constitucional. Però s'obre encara un nou escenari possible. L'Audiència Nacional podria presentar una petició d'indult davant del Ministeri de Justícia, tal i com va anunciar que faria el jutge Grande-Marlaska en el contingut del seu vot particular a la sentència absolutòria dictada ara fa vuit mesos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Milers de manifestants retornen els crits d'indignació al centre de Barcelona
22 mar 2015
Politics de EUIA i CUP cridant "que no nos representan"?
Res
22 mar 2015
Y agentes del cni en barcelona indymedia buscando confundir...C'est la vie la vie!!
Re: Milers de manifestants retornen els crits d'indignació al centre de Barcelona
23 mar 2015
Silencio absoluto en los media!
Ni en la tv3, ni en el vilaweb, ni en el periodico, el ara o la vanguardia.
No existe la critica a las instituciones del Govern, no existes.

Excepciones: la directa y publico. Y este ultimo es de Madrid!

Todo va bien en el oasis....
Re: Milers de manifestants retornen els crits d'indignació al centre de Barcelona
23 mar 2015
Ja, ja, ja, ja... Cuando la prensa se hace "eco" todo son críticas. Cuando silencian los hechos, también todo son críticas.

Quien vive pendiente de si dicen o no dicen algo los medios, a igual que quienes viven pendientes de lo que hacen los "indepes", o los partidos políticos, es que no pretenden otra cosa que intentar llamar la atención de unos y otros.

La demostración de rechazo se ha manifestado y aunque los medios lo silencien, ellos lo saben.

Lo de "oasis", supongo que es una ironía, ¿no?
Re: Milers de manifestants retornen els crits d'indignació al centre de Barcelona
23 mar 2015
Quatre policies de paisà, adscrits a la unitat de mediació, caminaven discretament davant de la capçalera,Y agentes del cni en barcelona indymedia buscando confundir,todavia nos acordamos del desmentido de la cnt como parte en la comision de mediacion con los mosssos, los policias discretos eran mossos o guardia civils, cuanta mentira en el no nos representan, felix puig dimisio, y artur mas a que mutua vas, pero bueno siempre nos quedan las urnas, ala a votar, que se ve que es normal.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more