Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
19 mar 2015
El millor gol de la temporada no l'ha marcat cap futbolista. L'ha marcat Joan Herrera, per l'escaire, a Podemos, Ada Colau, Teresa Forcades i companyia. I un golàs com aquest mereix un aplaudiment col·lectiu, un reconeixement... un premi: el premi #PuskasHerrera.
Offside
Premi #PuskasHerrera
Modernet de Merda
19-03-2015

Escric aquestes línies de genolls, Joan. No puc fer-ho d'una altra manera. Quan les habilitats i els mèrits d'una persona són tan majúsculs, la gent menys capacitada només pot acotar el cap i professar per sempre respecte i admiració. I aquest és el meu únic objectiu avui, Joan: reconèixer la teva grandesa.

Perquè no era fàcil. No era gens fàcil. Després d'acumular 28 anys d'història com a partit (ICV), després de sumar més de tres dècades governant amb poc esperit de casta des de l'Ajuntament de Barcelona, després de convertir Lluís Tejedor en alcalde vitalici d'El Prat de Llobregat (ho és des de 1983 i ara torna a presentar-se per 10a legislatura consecutiva, per renovar el municipi molt fort), després que diversos diputats del partit declaressin en el judici sobre els fets del Parlament -malgrat haver anunciat públicament que no ho farien, després de tenir Joan Saura capitanejant la conselleria d'Interior (d'Interior, imagina't) durant quatre anys, després d'haver permès que el mateix Saura es jubilés al cementiri del Senat des del 2011, fent allò tan llefiscoset i criticat de la vella política...

Després que Imma Mayol es declarés antisistema asseguda en un cotxe oficial, després de ser el partit que ha dirigit des d'Interior algunes de les càrregues més memorables dels Mossos, després que el conseller Francesc Baltasar anés a veure la Moreneta (símbol reconegudament antisistema) per demanar-li que deixés caure una mica d'aigua sobre els camps catalans, després que quatre alts càrrecs d'ICV acabessin col·locats a Agbar (companyia a la que prèviament se li havien adjudicat des dels seus departaments obres per valor de més de 180 milions d'euros), després d'haver publicat que el partit té un deute de 12,9 milions d'euros amb les entitats bancàries del país (11,42M a Caixabank, 0,99M a Catalunya Bank i 0,12M a Banc de Sabadell), després d'haver encerclat igualment La Caixa el passat 11S de 2013, ignorant les humils dades anteriors, després que Ricard Gomà hagi declarat ara que és urgent que es reobri el cas Ciutat Morta, no considerant-ho així quan ell era tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania entre 2007 i 2011, després que el 2003 aprovéssiu convertir Can Vies en una zona verda, després...

Després de tot això, no era fàcil aconseguir colar-vos a la Barcelona en Comú d'Ada Colau. No era gens fàcil que el regeneracionisme de Podemos, de la monja Forcades, de Guanyem i d'Equo s'empassés que sou dels seus, que sou rebels i que ho voleu canviar tot. Era gairebé una quimera pensar que algun dia algú podria marcar un gol polític com aquest, per l'escaire, a la creueta, amb tanta potència i tanta classe. Un gol històric.

Però ho heu aconseguit. Ho has aconseguit, Joan. I la resta de ciutadans, amb menys astúcia i valor, l'únic que podem fer és treure'ns el barret i admirar-te eternament. Et mereixes l'aplaudiment de la platea, et mereixes el públic dret, un carrer en un barri obrer de Barcelona, un monument en una plaça central, o una estàtua, o una condecoració. O un premi. Sí, Joan, ja ho tinc! Podem fer això. Un premi. Fem un premi. El premi #PuskasHerrera. Que serveixi per homenatjar el millor gol de la temporada, el teu.

Som-hi, va. Obrim en aquests moments un Verkami per poder finançar l'estatueta física del premi #PuskasHerrera i entre tots ho tirem endavant. Mobilitzem-nos, poble. Tan fàcil com entrar ara mateix aquí i fer possible un premi merescut i històric. Perquè aquesta condecoració és necessària, gairebé una obligació moral, i només amb la mínima col·laboració de tots aconseguirem que es faci realitat. Ja pots entrar a la pàgina i fer l'aportació que vulguis. En Joan s'ho mereix, tot el partit s'ho mereix. No crec que tornem a veure un gol com aquest mai més. Som els testimonis d'un moment únic i irrepetible. Pelé, Di Stefano, Cruyff, Maradona, Messi, i ara Herrera. Sobretot Herrera. El nou Puskas.
Mira també:
http://www.verkami.com/locale/es/projects/11483-premi-puskasherrera
http://www.fotlipou.com/hi-ha-vida-mes-enlla-del-barca/llegir-i-escriure/895-premi-puskasherrera.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
19 mar 2015
Totalment d´acord. Un autèntic golàs. I mira que si haguessin anat solets, no es mejaven res, que es el que es mereixien, però en fi...un golàs. I ja te mèrit, ja...
Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
19 mar 2015
Totalment d'acord. Bona observació
Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
19 mar 2015
El gol us el foten l'Ada i companyia si encara creieu que son quelcom diferent que icv.
Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
19 mar 2015
Lo que es verdaderamente injusto es que la CUP se quede mirando el partido desde el banquillo. Eso si, a la primera oportunidad que tengan se lanzaran a abrazar al arbitro... Como viene siendo costumbre.

A xupar banquillo xavales!
Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
19 mar 2015
Sí, pero tienen espectadores como vosotros que les miran, les prestan atención aunque sea para criticarles y encima le comentan la jugada...

Ja, ja, ja, ja... Os quejáis, pero no veis más allá que las elecciones. Es como lamentarse de la represión del estado contra los anarquistas. No puede ser de otra manera, el estado siempre nos perseguirá y lamentarse no aporta nada. Igual que lamentarse de que los políticos se presenten a elecciones, pidan el voto, hagan promesas falsas y se abracen y se den el beso de Judas... Eso son los políticos. Lamentarse de que hacen eso o de que engañan a crédulos, es seguirles el juego "memocrático".
Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
20 mar 2015
En el blog original hi ha aquest comentari que destrossa tot l'escrit xD

1- "Després d'acumular 28 anys d'història com a partit (ICV), després de sumar més de tres dècades governant " Com es menja això???
2- "després de convertir Lluís Tejedor en alcalde vitalici d'El Prat de Llobregat" qui fa alcades vitalicis no son els partits sino els vots.
3- "després que quatre alts càrrecs d'ICV acabessin col·****ts a Agbar" Això es fals
Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
20 mar 2015
Home, tan com destroça... potser te alguns errors de sumar i restar i dir que una cosa es falsa és tan cert com dir que es certa... caldrà que GG digui quins son aquests de ICV i que "per xD" digui més clarament que no...
De tota manera l'ex alcalde de sabadell (PSUC-ICV) està fent negocis inmoviliaris, o els feia des de una consultora privada com assessor d'inversions... no és el mateix que AGBAR però està aprop...
El tema del Sauron a interior tampoc el pots desmentir... etc
Re: Premi #PuskasHerrera O el gol d'ICV a la Colau & co
21 mar 2015
Doncs té tota la lògica xD. Tejedor porta 32 anys governant el Prat, abans que es formés IC, que és qui acumula els 28 anys dels que parla. Tejedor va guanyar com PSUC i després com IC, és més vell que el partit, és tejedosauri.

I una cosa és que la gent el voti i una altra és que "teòricament" existeixi un article als estatuts del partit, que se'l passen per l'arc del triomf, i que diu que com a molt es pot estar vuit anys en el càrrec. Que molt bé, que no és així, però o el treus o demostres una hipocresia de campionat.

I és precisament això el que IC exemplifica continuament, aquesta gran hipocresia i aquest trilerisme amb els principis, i allò de si no li agraden aquests en tinc uns altres, al Prat els conculquen tots, allà la gent d'esquerres i ecologista pot explicar perquè ni són d'esquerres, ni ecologistes, però com que guanyen eleccions i són el darrer xiringuito que els queda i aporta grans beneficis monetaris al general del partit, doncs ja va bé que segueixin fent el que els roti,mantinguin el regne de taifes on es passen per la regatera el que diguin aquests passarells del secretariat, i tinguin butlla per sodomitzar els principis que calgui.

Que a Bcn els hagin netejat la cara i els hagin fet aquest boca a boca in extremis, és tan trist com patètic, i una mostra a la llarga del dime con quien andas y te dire quien eres. Més que un gol els han baixat a segona i els han robat la lliga. I el que està claríssim és que si al final guanyem no guanya llavors ja veurem com s'ho munten. Perquè aquests d'IC ja saben de sobra com viure a l'oposició, escalfant cadireta i fent veure que són el que no són, però la gent ja coneix aquesta merda i és d'això del que està farteta.

De moment no passa res, que paga la Caixa amb els dinerets d'IC, potser deu ser per això que per alguns se'ls feien tan interessants, aixxxx, el partidisme i els jocs electorals que ràpid desemmascaren a les grans ànimes salvadores, i em sap greu perquè fins ara la Colau s'ho havia currat moltíssim, només que haguessin fet de bons porters, aquest gol, que era fàcil de parar, no hagués entrat per l'escaire.
Sindicato Sindicat