Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Un infiltrat de la policia britànica va passar per centres socials de Barcelona i Reus
16 mar 2015
L'agent, adscrit a l'Special Demonstration Squad de la policia metropolitana de Londres, va mantenir durant anys relacions sentimentals amb activistes per així accedir a informació sensible dels moviments socials.
567.jpg
5671.jpg
Es presentava com a Mark Stone, però el seu nom real era Mark Kennedy. L'any 2003 va començar la seva infiltració a moviments ecologistes i antiglobalització del Regne Unit, dos anys abans de la cimera del G8 a Stirling (Escòcia). Tenia com a missió alertar a les autoritats de les intencions dels grups d'activistes que pretenien fer accions de bloqueig durant l'encontre dels caps d'Estat més poderosos del món. Kennedy, però, no va finalitzar la seva tasca amb el G8, la informació que aportava era tan bona que diversos cossos policials europeus van coordinar els seus viatges arreu del continent. Així es confirma en un document oficial del parlament d'Alemanya (Bundestag), en resposta a una pregunta presentada pel grup parlamentari de la formació Die Linke.

En aquest document es reconeix l'existència de l'European Cooperation Group on Undercover Activities (ECG), un organisme que s'encarrega de coordinar les activitats dels policies infiltrats arreu d'Europa. El govern alemany admet que les prioritats d'actuació de Mark Kennedy es decidien en el marc d'aquest grup. Van començar a treballar l'any 2001 i l'última reunió de treball es va convocar entre el 20 i el 23 de maig a Bucarest (Romania). Va comptar amb la presència de 22 delegacions oficials de forces de seguretat de la Unió Europea (UE), entre les quals hi havia el Cos Nacional de Policia espanyola, però amb l'absència de cap representant dels Mossos d'Esquadra. Per contra, van autoritzar la presència de sis delegacions policials de fora la UE: Macedònia, Albània, Noruega, Rússia, Suïssa i Turquia.

La web PowerBase.info ha reconstruït la seva itinerància per Europa
L'octubre de 2010, un grup d'activistes de Nottingham el van citar i li van posar sobre la taula totes les proves que l'incriminaven com a infiltrat. Kennedy ho va reconèixer i va desaparèixer de l'entorn dels moviments socials. La presència de Kennedy a diferents països de la Unió Europea entre els anys 2003 i 2010 s'ha reconstruït –amb testimonis i fotografies– al portal web PowerBase.info, on s'acota la seva estança a l'Estat espanyol en uns mesos de l'any 2006. La seva principal activitat fou una gira de xerrades de la campanya Saving Iceland, que lluitava contra la construcció d'un gran embassament de l'empresa Alcoa a Islàndia. Una de les xerrades es va fer una casa rural de Reus, on Kennedy va iniciar una relació sentimental amb una activista d'aquest municipi del Baix Camp. Les altres ciutats de la gira van ser València, Madrid, Múrcia i Barcelona. Entre altres dades que destapa aquest portal n'hi ha una de molt interessant: Kennedy era titular d'un visat de treball als Estats Units que va donar d'alta l'any 1998 i caducava l'any 2013.

A la capital catalana l'infiltrat va visitar el Forat de la Vergonya (Ciutat Vella) i Can Masdeu (Nou Barris), tal com ha quedat documentat en un àlbum fotogràfic realitzat per Kennedy aquells dies i al que hem tingut accés. També va fer una instantània dels Blokes Fantasma del barri de la Salut (Gràcia). La seva presència a Catalunya estava supervisada pels Mossos d'Esquadra o pel Cos Nacional de Policia espanyola? Aquesta pregunta encara no té resposta el dia d'avui. Tot i això, la presència de policies estrangers dins el territori català ha de ser sempre sota autorització del Govern català o del Ministeri de l'Interior espanyol, amb l'excepció d'aquells casos on es produeix una persecució en un punt fronterer i prèviament s'hagi signat un acord entre ambdós països que així ho autoritzi.
Mira també:
https://directa.cat/un-infiltrat-de-policia-britanica-va-passar-centres-socials-de-barcelona-reus

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un infiltrat de la policia britànica va passar per centres socials de Barcelona i Reus
16 mar 2015
Val a dir que els cossos policials s'han infiltrat arreu, a les organitzacions més clandestines i on pagaven car en cas de ser descoberts... però el model "difús" de l'anarquisme avui i aquí ha de ser com una espècie de paradís, en especial per a gent d'altres països i que treballin per altres policies. No cal que acreditin la coartada que s'inventin, a diferència d'un inflitrat autòcton.
Re: Un infiltrat de la policia britànica va passar per centres socials de Barcelona i Reus
16 mar 2015
“Estava ficat en moltes coses; antifeixisme, ecologisme, antiglobalització, inclús en campanyes de drets humans”

Entrevistem a 'Lily', de 37 anys, ciutadana britànica que l'any 2010 va descobrir que un infiltrat havia estat la seva parella sentimental. Des d'aleshores s'ha implicat a fons en la lluita pel dret a la privacitat

https://directa.cat/estava-ficat-en-moltes-coses-antifeixisme-ecologisme
Re: Un infiltrat de la policia britànica va passar per centres socials de Barcelona i Reus
16 mar 2015
pasó hace años con un infiltrado que entró primero con los grupos zapatistas, luego con obrero-prisionero y terminó en la cruz negra anarquista, haciendo caer a muchos luego, con montaje de una "madre" en barcelona.
los más incendiarios muchas veces son otra cosa, a cuidarse el culo
Re: Un infiltrat de la policia britànica va passar per centres socials de Barcelona i Reus
16 mar 2015
...y cuidado con los infiltrados/as bomberos apagafuegos expertos platicadores de las asambleas, que estan a la minima esperando a colgar su chaqueta de madero a "los mas radicales"
Re: Un infiltrat de la policia britànica va passar per centres socials de Barcelona i Reus
16 mar 2015
Lo peor es quererse hacer notar..., y para ello, nada mejor que "inventarse" historias, mezclando cosas de aquí y de allá..., y largarlas por internet...

"pasó hace años con un infiltrado que entró primero con los grupos zapatistas, luego con obrero-prisionero y terminó en la cruz negra anarquista, haciendo caer a muchos luego, con montaje de una "madre" en barcelona.
los más incendiarios muchas veces son otra cosa, a cuidarse el culo"

¿Quiénes cayeron?

¿Infiltrado en los zapatistas de qué lugar?

El obrero prisionero era una propuesta de un kompa que acabó en prisión.

¿Terminó en la CNA? ¿Qué CNA?, ¿De dónde? Cuando dices "terminó" ¿te refieres a que alguien se lo cargó?

Lo peor es hablar de oídas. Hablar para no decir nada...

¿Que los más radicales son los más sospechosos? Eso es lo primero que te tendrías que mirar... Me refiero a tus miedos
Re: Un infiltrat de la policia britànica va passar per centres socials de Barcelona i Reus
17 mar 2015
Si...todos muy listos... y luego aparece una madera, se pasa por la piedra del dormitorio a todo quiski... y nadie sabía nada.
Sindicat Terrassa