Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Més que una idea: Música per un present llibertari
15 mar 2015
L'anarquisme no és una moda!
puny.png
Quants grups coneixem que parlin sobre l’Anarquia? I quants d’ells son de l’estat espanyol? Quants segueixen en actiu? Quants d’ells no fan punk? A mesura que anem fent aquestes preguntes, el radi de grups comença a baixar.

Creiem que la música és una potent arma de difusió d’idees però fa massa temps que l’anarquisme carrega el prejudici de la cultura punk, sent aquest estil el seu referent musical més proper (Sin Dios, Puagh, Eskorbuto…) i socialment, únic. La societat té totalment interioritzat que qui és anarquista, és punk i, qui és punk, és anarquista. Volem trencar aquesta idea apostant per nous sons, com el hip hop, els cantautors o la música electrònica, sense renunciar al primer.

Amb aquesta premisa volem acostar les idees anarquistes a qui no es sent identificat amb una cultura musical concreta, i imprimir la idea general que l’Anarquia no és sinònim de caos, destrucció i drogues i que una societat autogestionada, horitzontal i descentralitzada no és només una idea vaga, sinó tota una manera d’afrontar el dia a dia.

Els grups que apareixen en aquest disc han estat triats per gust personal i proximitat i qui surt en aquest disc no és més anarquista que qui no surt. És més, algunes de les persones que hi participen no es consideren a si mateixes anarquistes tot i tenir una forta afinitat amb les seves idees. Sabem que només amb la música no transformarem la societat, però ens serà indispensable.

S'està editant en CD per repartir al jovent, a les universitat, instituts i llocs de treball. L'anarquisme no és una moda!

https://soundcloud.com/mesqueunaidea/sets/mes-que-una-idea
https://soundcloud.com/mesqueunaidea/sets/mes-que-una-idea
https://soundcloud.com/mesqueunaidea/sets/mes-que-una-idea

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més que una idea: Música per un present llibertari
15 mar 2015
Grandíssima iniciativa companyes!! estic completament d'acord amb tot lo exposat i, com a músic (no punk) i anarquista em sento totalment identificat. Penso que la música és una grandissima via de difusió (sino la millor) que no utilitzem quasi desde els cercles anarquistes i sovint ens conformem amb música en solitari o (no ens enganyem) de escassissima qualitat.

Aquest factor és de vital importància per a la difusió de les nostres idees, com s'ha demostrat innumerables cops anteriorment en el anarquisme i com es pot apreciar de forma aclaparadora per exemple amb el cas dels nacionalismes, etc...

La música, a part de ser una gran expressió d'emocions i sentiments i fer la vida molt millor, també és una eina, siguem llestos i aprofitem-la.

Visca la música i visca l'anarquia!
Re: Més que una idea: Música per un present llibertari
16 mar 2015
la música punk és només un tipus de rock and roll en essència
Re: Més que una idea: Música per un present llibertari
16 mar 2015
Olé!!!!!!!!!!!!! algú ho havia de fer!!!
Sindicato Sindicat