Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
[BCN] Que nadie saque provecho de la necesidad de tener un techo. Campaña y grupo de vivienda en Sants
11 mar 2015
QUE NINGÚ TREGUI PROFIT DE LA NECESSITAT DE TENIR UN SOSTRE. CAMPANYA I GRUP D’HABITATGE DE SANTS


En els últims anys hem vist com la nostra condició econòmica s’ha degradat dràsticament, mentre altres s’han enriquit encara més, hem vist com el fet de tenir una casa on viure s’ha convertit amb un malson per a la majoria. Un dels pitjors moments de la vida de les persones, com és un desnonament, s’ha convertit en un fet habitual a la premsa. També s’ha convertit en habitual veure notícies on apareixen els causants de la nostra misèria vivint com a reis, utilitzant targetes ‘black’, cobrant comissions il·legals, regalant-se indemnitzacions milionàries, garantint el seu benefici personal amb el patiment dels que no tenim res.

Al nostre voltant veiem com contínuament expulsen a famílies senceres de les seves cases, abandonant-les a la seva sort, destrossant-les-hi la vida per aconseguir encara més beneficis, castigant-les a posseir deutes eterns. Veiem com una necessitat bàsica, com és tenir un sostre, s’ha convertit en un maldecap per a la majoria de gent humil, fent-nos treballar únicament per a pagar un lloguer o una hipoteca, en el cas de ser un “privilegiat” amb un sou de 600 € al mes.

Contínuament apareixen imatges dramàtiques on famílies amb nens molt petits, jubilats, parats, treballadors, són abandonats al carrer per complir les lleis del sistema. Tots nosaltres, estem vivint en les nostres carns la misèria del capitalisme, mentre veiem com cada dia apareixen més polítics corruptes, mentre veiem com banquers i empresaris segueixen enriquint-se amb la nostra suor. Però ja n’hi ha prou!

BcnInspira-GeneralA1No dormirem al carrer perquè no puguem pagar una hipoteca, no passarem fred a l’hivern perquè no podem pagar les factures de la llum, no ens quedarem sense un plat a la taula per la nostra condició d’explotats, per tant, ha arribat el moment de desobeir la injustícia. Estem fartes de que els seus beneficis siguin la nostra misèria, ja no suportarem que una necessitat bàsica com tenir un habitatge sigui un luxe. No obeirem les seves lleis, no necessitem el seu reconeixement, nosaltres tenim la legitimitat de lluitar per una vida digna, on no hi hagi desigualtat social, on tots tinguem un sostre per dormir i un plat a la taula.

Per tot això, des d’Acció Llibertària de Sants estem impulsant una campanya d’habitatge on intentarem ajudar a les persones que tinguin problemes d’habitatge al barri, sigui per no poder pagar el lloguer o per no poder pagar la hipoteca. De forma col·lectiva afrontarem problemes que moltes vegades ens semblem individuals, potenciant la cooperació i teixint xarxes.

I com ho farem això? Doncs per exemple, quan no puguis pagar el lloguer anirem a parlar amb el propietari del pis de forma conjunta per a demanar-li que baixi el preu del lloguer. Si és un banc qui t’està fent fora de casa teva anirem a la sucursal bancària, a pressionar per tal de que puguis seguir tenint un sostre on viure. En el cas que no tinguis casa, conjuntament buscarem al barri cases abandonades o pisos de bancs buits per tal de donar-los-hi ús i convertir-los en casa teva.

Per tant, si tens un problema amb el teu lloguer o la teva hipoteca passa per l’Ateneu Llibertari de Sants, situat al carrer Maria Victòria 10, allà t’assessorarem i de forma col·lectiva intentarem resoldre el problema. Perquè juntes ho podem tot!

Tots els diumenges a les 18:30h a l’Ateneu Llibertari de Sants. C/ Maria Victòria, 10 <M> Plaça Sants L1 i L5

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more