Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Neix l’alternativa sindical al Metro de Barcelona
10 mar 2015
Amb la creació de la secció sindical a l’empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, la COS referma la seva presència al transport públic barceloní, on ja disposava d’una secció https://twitter.con/cos_tb a TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), encarregada dels serveis d’autobús.
maxi-metro_zpsuwhhrkr6.png
Aquest any 2015 els treballadors i treballadores de metro estem veient com els contractes de metro són cada cop més precaris. S’estan vulnerant els drets dels treballadors i treballadores.

Els petits col·lectius de metro estan vivint una discriminació sindical per part dels sindicats acomodats, i hem cregut que feia falta un canvi, algú que es mobilitzi, faci cas i atengui els problemes dels col·lectius afectats: AAC d’estiu, roba blava(senyals, mecànics, etc.), TOLA’s, OLA’s, ACI’s, etc.

Ens hem adonat que aquest comportament passiu i acomodat per part dels sindicats ens porta a una situació de precarietat laboral i a una desatenció dels mateixos drets dels treballadors i treballadores de metro i per aquest motiu volem canviar la forma de fer sindicalisme. No depenem de cap ajuda que no sigui dels nostres afiliats y donatius particulars, som d’esquerres, assemblearis, no burocràtics i sobretot anticapitalistes. No en tenim prou de reivindicar millores salarials. El sindicalisme de classe hi va més enllà. Volem i dolem per fer forta la classe treballadora (conscient d’ella mateixa, coherent, combativa, lluitadora, amb propostes).

L’empresa oferta places al 75% al OLA’s quan clarament necessiten places al 100%, treballadors del col·lectiu de roba blava que han de treballar tota la vida de nit, TOLA’s que fa 5 anys que estan al 45% i al 56% de la jornada i AAC que fa 6 anys que treballen d’ estiu.

Per totes aquestes situacions que s’han produït durant l’any 2014-2015, creiem que l’empresa gràcies a la manca d’activitat sindical respecte aquests col·lectius està instaurant un sistema de treball precari. Els sindicats convencionals només es mouen on saben que poden obtenir alguna cosa i no on realment se’ls necessita

Si ets dels que no es veuen representats per aquests sindicats i que pensen que han passat de la lluita social de classes activa a un paper de despatxos i lluites banals no t’amoïnis. Ja estem aquí!

Pel que necessiteu consultar tots els col·lectius, ens podeu explicar les vostres preocupacions i valorarem que podem fer per combatre aquesta situació de precarietat laboral.

Us animem a tots i totes a participar en l’alternativa sindical.

Coordinadora Obrera Sindical de Metro de TMB @cos_fmb
Mira també:
https://twitter.con/cos_fmb
http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/barcelones/item/2535-neix-l-alternativa-sindical-al-metro-de-barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neix l’alternativa sindical al Metro de Barcelona
10 mar 2015
Ja, de pas, podríeu denunciar que per treballar a TMB, s'ha de tenir el carnet d'UGT o CCOO. Que tots vosaltres hi sou perquè al seu dia vàreu fer ús del carnet de CCOO i us hi van endollar (i, qui diu vosaltres, diu tota la resta del sindicats 'malotes').
Per mi, poden bombar a tota la privilegiada classe político-funcionarial.
Re: Neix l’alternativa sindical al Metro de Barcelona
11 mar 2015
¿alternativa sindical? ¿de qué?, ¿de quienes? En qué os vaís a diferenciar de otros sindicatos. Os presentareis a las elecciones sindicales, sacareis unos delegados, diréis que son muy buenos resultados, gastareis todas vuestras horas sindicales, faltaría más, recibereis unos cuantos euros de subvenciones y el que entre de delegado sindical no lo moveréis del sofa ni con agua caliente. Entonces en que sois alternativa sindical, en que os diferencias de ccoo, ugt ó cgt?
Sindicato Sindicat