Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: antifeixisme
S'intensifica la campanya per l'alliberament de Renaud-Belletti, reclòs al CIE de Barcelona
09 mar 2015
Tanquem els CIE emet un comunicat per recollir adhesions i exigir a la delegació del govern espanyol que aturi el procés de deportació.


Quan fa tot just dues setmanes que Taffou Nyame Renaud va ser traslladat de Melilla a Barcelona per ingressar al CIE de la Zona Franca, el seu entorn solidari, juntament amb la Campanya estatal pel tancament dels CIE, llança la campanya #YoConBelletti per exigir la seva llibertat.

La setmana passada es va donar a conèixer la història d'aquest jove d'origen camerunès, conegut amb el nom de Belletti per les seves amistats, que va romandre nou mesos bloquejat a Melilla per les autoritats espanyoles. Després d'accedir a l'Estat espanyol a través d'un salt massiu de la tanca de Melilla el mes de maig passat, Renaud-Belletti va ingressar al Centre d'Estança Temporal d'Immigrants (CETI) de la ciutat autònoma, on va romandre bloquejat durant nou mesos. Després de la seva detenció, el 23 de febrer, es va filtrar un vídeo on Belletti explicava la seva situació i denunciava que la Guàrdia Civil li havia ofert un pacte per regularitzar el seu estatus a canvi d'actuar com a informador sota les seves ordres. Aquest relat va ser confirmat amb la publicació de l'àudio de la conversa que van mantenir Belletti i un agent de l'institut armat a la comandància d'aquest cos a Melilla. A la gravació, se sent com l'agent promet “les claus d'Europa” al jove si col·labora amb la Guàrdia Civil, al mateix temps que l'amenaça amb bloquejar el seu accés a la península si no accepta la proposta. Finalment, després de nou mesos, Belletti va ser detingut i enviat al CIE de la Zona Franca per ser expulsat de l'Estat espanyol.





#YoConBelletti

“Ens oposem a la seva deportació i animem la societat civil a no ser còmplice d'aquest silenciament i de la vulneració de drets contínua que suposa el racisme institucional”. Amb aquesta afirmació tan rotunda, la Campanya estatal pel tancament dels CIE anima a difondre i signar el manifest de suport a Belletti. Després de recollir les adhesions, volen entregar totes les signatures de persones i organitzacions compromeses amb els drets humans a la delegació del govern espanyol per exigir que s'aturi el procés de deportació de Belletti i el seu alliberament immediat. Alhora, reclamen que el govern espanyol assumeixi responsabilitats sobre la situació que es viu a la frontera sud i també “la denúncia i la judicialització de les pràctiques il·legítimes que s'hi donen”. Paral·lelament, s'ha publicat un nou vídeo on apareixen les amistats i familiars de Belletti mostrant el seu suport al jove i demanant que s'aturi la deportació.

Proves d'arrelament

L'advocat de Belletti ha presentat un escrit al jutjat d'instrucció de Melilla on aporta totes les proves d'arrelament i sol·licita la seva llibertat. Durant els darrers mesos, el jove ha construït el seu projecte de vida a Melilla, al costat de la seva parella i els seus companys i companyes. A finals de la setmana passada, la seva companya, Teresa Garcia, va escriure una carta pública al ministre de l'Interior on afirmava: “Puc encarregar-me de la seva manutenció completa, té una feina que l'espera i, el més important, té una família que desitja acollir-lo i que, a més, el necessita”. Aquesta missiva anava acompanyada d'una altra carta de les familiars de Teresa, fotoperiodista a la frontera sud, on corroboren la relació sentimental dels joves i l'arrelament de Belletti i mostren tot el seu suport a la feina de “denúncia de la vulneració dels drets humans” que du a terme Teresa. Aquestes cartes es van enviar al ministre Fernández Díaz com a resposta a unes declaracions que aquest havia fet davant la premsa fa uns mesos. Aquell dia, el ministre del Partit Popular va afirmar: “Si em donen l'adreça on podem traslladar aquella pobra gent i garanteixen la seva manutenció i que els donen feina, els asseguro que els enviem. Però hi ha molta hipocresia”. Justament això és el que assegura l'entorn de Belletti, que aquesta setmana intensifica la campanya per evitar l'expulsió del jove, que actualment roman privat de llibertat al CIE de la Zona Franca pel sol fet de no tenir regularitzada la seva situació legal.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat