Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Gemma Galdón de Podem - Catalunya ha de donar explicacions
05 mar 2015
La tertul·liana Gemma Galdón, dirigent de Podem - Catalunya, ha de donar explicacions de les vinculacions de la seva empresa amb la indústria armamentística, els bancs i Price Waterhouse. A continuació, carta oberta d'Andreu Barnils:


Duran i Lleida té un pla per al 27-S

Pere Cardús

05.03.2015
Consultes ètiques a Gemma Galdón

Andreu Barnils

04.03.2015
Iniciativa com a metàfora

Marta Rojals

03.03.2015
Quina nació, al nord de Portbou?

Joan-Lluís Lluís

02.03.2015
JPF

Andreu Barnils

01.03.2015
El nostre 'caloret' de cada dia

Xavi Sarrià

27.02.2015
El júnior, la mediocritat i la nostra missió

Pere Cardús

26.02.2015
Tu pagaries, per aquest article?

Marta Rojals

24.02.2015
L'arbitrarietat en l'estat de dret

Oriol Izquierdo

23.02.2015
Wanted

Andreu Barnils

22.02.2015
Viure sense por

Xavi Sarrià

20.02.2015
La promiscuïtat de Lluís Llach

Pere Cardús

19.02.2015
Senyores i senyors de la ràdio: no ens abandoneu

Marta Rojals

17.02.2015



1/80>
Andreu Barnils

04.03.2015
Consultes ètiques a Gemma Galdón

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame


Benvolguda Gemma Galdón,

Som veïns al carrer de Ferlandina de Barcelona. Com que la teva empresa, Eticas Consulting, té grans finestrals, veig quan hi ets. Quan hi ets, passo per veure si puc parlar amb tu. Ho he provat unes quantes vegades, i no hi ha manera. No et va mai bé. Amb els de Podem, els de VilaWeb hi estem de pega. Si hagués pogut, m'hauria agradat demanar-te això que explico en aquesta carta pública:

Primer de tot, 'chapeau' per tu! Vas fer pública la teva declaració de béns. D'això, no en pot presumir tothom. S'hi pot veure que tens uns 300.000 euros en comptes bancaris i ja he vist que se t'han tirat al damunt perquè, amb aquestes xifres, et defineixes com a 'precària'. Doncs a mi em va sorprendre més que haguessis guanyat 10.000 euros gràcies als rendiments d'actius financers. La primera pregunta seria, doncs, si això és el que sembla: inversions en economia especulativa. Ho és? I, si ho és, si et sembla ètic de fer-ne, militant com milites a Podem.

Després he visitat la vostra pàgina web, que oferiu en espanyol i en anglès. La vostra empresa es dedica a assessorar. Feu informes, estudis, conferències, articles, centrats en l'impacte de la seguretat i les noves tecnologies sobre les persones. N'has escrits molts articles, com aquest al diari El País, on alertes del món de vigilants i vigilats on vivim. Estats i bancs que ho saben tot de nosaltres. Partint d'això, quan he anat a la llista d'empreses amb què ha treballat la teva, m'ha sobtat de trobar-hi aquestes: l'empresa Atomic Weapon Establishment PLC, l'espanyola Indra Systems, el Banc BBVA i PriceWaterhouse, a més dels ministeris d'Interior dels Països Baixos, Letònia i Suècia.

L'empresa Atomic Weapon Establishment PLC es dedica a fabricar armament nuclear al Regne Unit. Concretament, capçals nuclears. La segona, Indra Systems, també treballa en part per a la indústria militar espanyola. El BOE va ple de contractes entre l'exèrcit espanyol i Indra. El banc BBVA ha estat denunciat per Justícia i Pau arran de la implicació en la venda d'armes, i també per part de la PAH arran dels desnonaments. Pel que fa a PriceWaterhouse, podria dir que és una de les grans auditores mundials, 'casta' pura, segons el llenguatge Podem.

Veient la llista, seria fàcil de caure en la demagògia: la Galdón treballa per a la indústria de l'armament! Treballa per a BBVA! Treballa per a PriceWaterhouse! Seria fals. Potser treballes 'amb' la indústria de l'armament. Potser només heu coincidit en conferències. Potser treballes amb ells sense cobrar. Potser sí que en cobres. Potser treballes per a ells justament per fer-los estudis en què els alertes de l'impacte que poden tenir els seus productes en la societat.

Quant a Indra, per exemple, veig que hi has col·laborat amb un programa de control dels passaports en tot de països europeus. Control de passaports que, en comptes de fer persones, fan màquines. I com més harmonitzades, millor. En aquest programa hi treballeu unes quinze empreses. M'agradaria saber exactament quin paper hi has fet? Alertar els vigilats? Millorar la feina dels vigilants? I en la resta d'esmentats? Quines feines concretes has fet per a PriceWaterhouse, BBVA, l'empresa nuclear britànica o els ministeris d'Interior europeus?

No tens por, Gemma Galdón, que els vigilants aprofitin la teva feina per, simplement, rentar-se la cara? I si els informes d'Eticas Consulting serveixen perquè continuïn vigilant-nos d'una manera més efectiva, més neta, més democràtica, però igualment poc ètica? O potser no, ens tens enganyats a tots i fas informes perquè ens vigilin encara més? No hi veus incompatibilitat, entre ser de Podem i treballar per a Indra, PriceWaterhouse, BBVA o empreses d'armament britàniques, en cas que ho facis cobrant? On és el límit? No parlo --ben entès-- del límit des d'un punt de vista legal, sinó des d'un punt de vista polític i ètic.

Tot això et volia demanar. I crec que les teves respostes ajudarien molt a entendre què voleu dir els de Podem quan parleu de 'noves maneres de fer política'. Resto a la teva disposició, dues portes més avall de la teva empresa, i moltes gràcies per endavant.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/mailobert/4234292/consultes-etiques-gemma-galdon.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Gemma Galdón de Podem - Catalunya ha de donar explicacions
05 mar 2015
Tard o d'hora acabarà passant el mateix amb la CUP... algú sap perquè de moment no estan caient en això? Tenint en compte que el 99'999999% de partits i cauen és estrany que estiguin fent-ho tant bé...
Re: Gemma Galdón de Podem - Catalunya ha de donar explicacions
05 mar 2015
Podemos ha nacido socialdemocrata y la CUP no. NO es cuestion de que todos los partidos, por ser partidos, caigan en las mismas practicas sino el participar y creerse que desde la institucion puedes cambiar algo, además de poner a "la vanguardia revolucionaria del partido" por encima de los demas sin conocer al final la realidad que defienden
Re: Gemma Galdón de Podem - Catalunya ha de donar explicacions
06 mar 2015
El Vilaweb es la version local de La Razon. Monotematicos hasta la medula y voceros del regimen conservador. Callan cuando los convergentes bloquean la ILP de Renta Garantizada y se dedican a publicar cartas a una tal Gemma o a hacer graficos ingeniosos sobre "la casta". Eso si, hay que reconocerles que en la tienda venden camisetas molonas, preguntadle al David, preguntadle.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more