Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[La Directa] L'alumnat dels Països Catalans surt al carrer contra el 3+2 (recull de fotos)>>>
27 feb 2015
Les protestes contra el 3+2 i l'Estratègia Universitària 2015 s'han estès avui al llarg del territori amb més d'una desena de manifestacions convocades pels sindicats d'estudiants. Els piquets s'han fet presents des de primera hora del matí
261.jpg
262.jpg
263.jpg
La jornada a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ha començat a les 6:30h amb piquets al campus del Riu Sec. Després d'un cerca-aules, les manifestants s'han dirigit a la concentració de l'Àgora de l' UJI per tal de trobar-se amb el professorat i personal d'administració i serveis. Tot seguit, han arribat a la manifestació convocada a les 12.30h a la Farola (Parc Ribalta), que ha reunit a unes 500 persones. La protesta ha finalitzat a la subdelegació del Govern amb la lectura d'un manifest en el qual tan representants del Sindicat Acontracorrent com del SEPC han exigit la dimissió del ministre d'educació, José Ignacio Wert. A la tarda, s'ha dut a terme una altra manifestació que ha eixit de la plaça Maria Agustina fins a la Conselleria d'Educació. Allà s'hi han reunit unes 500 persones i s'ha llegit un manifest que ha animat a continuar la lluita fins que s'aturen les reformes, informa Ainhoa Alberola (https://twitter.con/noaanswers).

Al seu torn, la majoria de facultats de la Universitat de Girona s’han mantingut tancades. Des de les set del matí, diferents grups de piquets evitaven el pas d’estudiants a les facultats de lletres, educació i la politècnica. Minuts abans de les dotze del migdia, el rectorat s’ha anat emplenant. Unes 500 persones omplien el petit l’espai. Durant la manifestació, s’ha tallat el carrer Jaume I i s’ha denunciat i encartellat diferents edificis que les manifestants consideraven còmplices de la imposició d'un model educatiu liberal: el Banc Santander, la Subdelegació del Govern a Girona i el Departament de la Generalitat a Girona. En una assemblea espontània al mig del carrer Lluís Pericot, s’ha decidit continuar la manifestació fins a Montilivi. Allà, s’ha entrat a les diferents facultats i s’ha animat a la participació dels presents amb consignes com “Solidaritat, avui és vaga” o “Ha arribat el moviment estudiantil”. Ho explica Clara Masferré de l'Ariet (http://ariet.cat/)

Convocats també pel SEPC, centenars d'estudiants de secundària i la Universitat de Lleida (UdL) s'han manifestat pels carrers de Lleida contra el 3+2. Tal com explica Miriam Gracía (https://twitter.con/mirietus), la marxa ha sortit del Rectorat de la UdL passat dos quarts d'una del migdia i ha recorregut els principals carrers de la ciutat acabant a la plaça Sant Joan on s'ha llegit un manifest de protesta. A la capital del Segrià el seguiment ha estat irregular en funció de la facultat. Mentre que a la d'educació, psicologia i treball social només s'han fet quatre de les 27 classes programades, a d'altres com ciències de la salut i agrònoms s'han celebrat totes les convocades. A la resta de facultats s'han suspès entorn el 25% de classes. Als centres de secundària el seguiment ha estat molt diferent en funció del centre.

Segons informa Elisabet Gonzalez (https://twitter.con/eliannaaritz), una trentena d’estudiants ha recorregut aquest matí els carrers de Mataró (Maresme) a crits de “O els seus privilegis o la nostra dignitat”, manifestant-se en contra del decret 3+2. Les estudiants han anat baixant per la Riera i s’han aturat en arribar a l’Ajuntament, tot reclamant una educació pública al so de “el nostre futur no es privatitza”. Tot seguit s’han dirigit a la Nacional II, que ha quedat tallada, i ha estat en aquest punt on les veus s’han sentit més fortes i contundents. A la plaça Miquel Biada s’ha llegit el manifest que tancava i, en acabat, les estudiants han marxat cap a la manifestació de Barcelona.

A les illes, prop d'un miler de persones han participat en la manifestació convocada a Palma pel SEPC. La mobilització ha sortit de la plaça del Tub i ha recorregut els carrers de la capital illenca fins a la Conselleria d'Educació, on s'ha llegit el manifest. Durant la manifestació un grup d'una desena de neonazis han intentat interrompre la protesta provocant alguns enfrontaments. Finalment han estat retinguts per la policia, tal com ho explica Marc Ferrà.

Als campus de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, decorats pels cartells del SEPC i el Sindicat d'Estudiants, s'hi veia poca gent aquest matí, informa Oriol Vidal. Al carrer, dues mobilitzacions han donat veu a les reivindicacions de les estudiants. Primerament la convocada pel SEPC a les 11h a la Plaça Imperial Tarraco i a les 12h una altra que ha aglutinat unes 250 persones i ha acabat davant la Delegació d'Educació de la Generalitat. Allà els parlaments han donat suport també a altres reivindicacions, mostrant la seva solidaritat amb l'ERO a EMMSA, la vaga de Coca-Cola o els afectats pels desnonaments o els problemes del tractament de l'hepatitis C. Cal destacar les crides a no sectoritzar les reivindicacions i recolzar-se mútuament, com resumeix la proclama molt sentida en la jornada d'avui "obrers i estudiants units i endavant".
Mira també:
https://directa.cat/lalumnat-dels-paisos-catalans-surt-al-carrer-contra-32

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [La Directa] L'alumnat dels Països Catalans surt al carrer contra el 3+2 (recull de fotos)>>>
27 feb 2015
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
imatges de manis i concentracions locals
Re: [La Directa] L'alumnat dels Països Catalans surt al carrer contra el 3+2 (recull de fotos)>>>
27 feb 2015
40.jpg
41.jpg
43.jpg
44.jpg
45.jpg
46.jpg
47.jpg
48.jpg
49.jpg
Més fotos de les protestes als pobles i ciutats dels Països Catalans (+ de 20 mobilitzacions ahir)
Re: [La Directa] L'alumnat dels Països Catalans surt al carrer contra el 3+2 (recull de fotos)>>>
27 feb 2015
[SEPC] Crònica 26F – Països Catalans. Defensar la pública és defensar el futur! http://www.sepc.cat/blog/2015/02/27/cronica-26f-paisos-catalans-defensar/
Re: [La Directa] L'alumnat dels Països Catalans surt al carrer contra el 3+2 (recull de fotos)>>>
27 feb 2015
BCN:

https://www.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/16467560948/in/album-72157/
Re: [La Directa] L'alumnat dels Països Catalans surt al carrer contra el 3+2 (recull de fotos)>>>
01 mar 2015
El portaveu de l'esquerra indepe.
Re: [La Directa] L'alumnat dels Països Catalans surt al carrer contra el 3+2 (recull de fotos)>>>
01 mar 2015
oink oink oink!
Sindicato Sindicat