Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Precinten la seu del districte de Sants en resposta a l'intent d'aturar la reconstrucció de Can Vies
24 feb 2015
Dues-centes persones es manifesten pel barri dues hores després que agents de la Guàrdia Urbana i tècnics municipals notifiquessin l'ordre d'aturar les obres


Eren les sis de la tarda quan un missatge ha començat a córrer boca-orella pel barri de Sants de Barcelona. "Estan precintant Can Vies". Cinc agents de la unitat de seguretat ciutadana de la Guàrdia Urbana acompanyaven dos tècnics municipals que, carpeta en mà, han aixecat acta de la col·locació d'uns adhesius vermells on hi posava "Precintat per l'autoritat municipal". Mentrestant, nombrosos agents de paisà controlaven l'operatiu des de la distància i tres furgons d'antiavalots (UPAS) feien guàrdia al passeig de Sant Antoni. Els policies no esperaven, però, que dins l'edifici hi hagués nombroses persones que, quan l'operatiu s'ha retirat han obert les portes, trencant així els precintes. El text que acompanyava els precintes feia referència al fet que no es podien continuar les obres de reconstrucció per la manca d'una llicència municipal.

Urbanos i tècnics han desaparegut tan ràpid com havien arribat. En pocs minuts una assemblea dins d'una de les sales del centre social ha acordat la convocatòria d'una cassolada dues hores més tard a la plaça de Sants. Banderoles, pancartes i enganxines s'han distribuït ràpidament pel barri amb el lema "Can Vies no es precinta. Can Vies no es toca". A quarts de nou dues-centes persones –amb un ampli seguiment de mitjans de comunicació– s'han manifestat fent força soroll des de la plaça de Sants i fins la seu del districte, on sorprenentment avui no hi havia ni un sol agent de la Guàrdia Urbana.

Dos manifestants que vestien els tradicionals cascs de color groc que simbolitza la reconstrucció de Can Vies han "precintat" amb una cinta els accessos a l'edifici consistorial. Un portaveu, aleshores, ha denunciat que "el govern municipal està intentant aturar el pols que vam guanyar en aquell moment, no deixa de posar pals a les rodes a la reconstrucció". Després han anunciat que dissabte se seguirà amb les tasques de reconstrucció que, cal recordar, s'estan fent amb les aportacions d'unes 2.200 persones a través del sistema de micromecenatge i amb el treball voluntari de desenes de veïnes del barri.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat