Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El Tribunal Suprem celebra avui una vista oral pels recursos contra la sentència absolutòria a “Aturem el Parlament”
19 feb 2015
Els recursos van ser presentats per la Fiscalia, la Generalitat i el Parlament de Catalunya en desacord amb la sentència emesa per l'Audiència Nacional.


El judici contra dinou encausades en relació a la manifestació del 15 de juny del 2011, convocada pel 15M sota el lema “Aturem el Parlament” per protestar per l'aprovació de les retallades socials als pressupostos, va tenir lloc els mesos de març i abril de l'any passat a l'Audiència Nacional espanyola. La sentència, feta pública a principis del mes de juliol, va absoldre les imputades dels delictes contra les altes institucions de l'Estat, atemptat a l'autoritat i associació il·lícita, pels quals les diferents acusacions demanaven penes d'entre tres i vuit anys de presó.

A la vista que té lloc avui al Tribunal Suprem hi estan citades les acusacions –tant la Fiscalia, com la Generalitat i el Parlament de Catalunya en qualitat d'acusacions particulars–, i totes les advocades de la defensa. Pel què fa a les encausades, no cal que hi siguin presents.


Un cop celebrada aquesta vista, el Tribunal Suprem resoldrà el recurs en una data encara per determinar ja sigui donant per vàlida la sentència de l'Audiència Nacional o redactant una nova sentència



Les acusacions i les defenses faran els al·legats pertinents contraris i favorables respectivament a la sentència absolutòria en presència de cinc magistrats de la sala segona del Tribunal Suprem, presidida pel jutge Manuel Marchena Gómez i que tindrà com a ponent a Perfecto Andrés Ibáñez. La vista pública no es duu a terme a petició d'alguna de les parts sinó del propi tribunal, fet que significa segons el dret processal que els magistrats consideren que el cas té una rellevància pública que així ho justifica.

Un cop celebrada aquesta vista, el Tribunal Suprem resoldrà el recurs en una data encara per determinar ja sigui donant per vàlida la sentència de l'Audiència Nacional o, en cas contrari, redactant una nova sentència. A diferència del què succeïa en el judici, al procés actual no hi consta la petició del delicte d'associació il·lícita, ja que Manos Limpias que era qui ho demanava no s'ha personat al recurs. Les acusacions que sí que ho han fet sol·liciten penes de tres a cinc anys de presó per delictes contra les altes institucions de l'Estat, en el cas de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, i afegint-hi un delicte d'atemptat a l'autoritat en el cas de la Fiscalia.

El Tribunal Suprem obre un procés contra Manos Limpias per abús processal

El sindicat ultradretà Manos Limpias va presentar una querella al Tribunal Suprem contra les dues magistrades de l'Audiència Nacional espanyola Manuela Fernández de Prado i Ramon Sáez Valcárcel, acusant-les de prevaricació per haver dictaminat absolució per les dinou encausades d' “Aturem el Parlament” –i no en canvi contra Fernando Grande Marlaska, ja que al seu vot particular es mostrava favorable a condemnar algunes de les imputades.

Però ahir la Sala de lo Penal del Tribunal Suprem va fer públic un auto on desestima aquesta querella i a més ha anunciat l'obertura d'un procediment per investigar si s'ha comès abús processal per part de Manos Limpias amb la presentació de la querella, que el Suprem qualifica de “temerària”, ja que considera que les acusacions de prevaricació són “extremadament greus i mancades de base objectiva” i que “apareix com un abús de la facultat que la norma constitucional posa en mans de tot ciutadà”.

Nova campanya de recollida de fons per costejar les despeses

Coincidint amb la nova vista oral a Madrid les encausades han posat en marxa una nova campanya de microdonacions per tal de recollir els fons necessaris per cobrir les despeses de la seva defensa legal i de procuradores que són necessàries per afrontar els recursos.
El mínim indispensable per assolir amb èxit la campanya està fixat en 4.200 euros.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa