Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Capitalisme és espioli social… i pobresa energètica
19 feb 2015
De tot això en parlarem el divendres 27 de febrer, a partir de 19:30h, al Casal Independentista El Noi Baliarda, amb na Mercedes Vidal, de l’Aliança contra la pobresa energètica, i una activista d’Aigua és vida.
EspoliSubministraments.jpg
EspoliGeneric.jpg
logonegre.jpg
El context actual de crisi de l’economia capitalista ha posat sobre la taula de la societat la magnitud real dels tripijocs del seu model de gestió. Un exemple de la greu situació social que ha provocat són l’accés i disponibilitat dels serveis bàsics: aigua, llum i gas.

L’accés i disponibilitat d’aquests tres serveis, necessaris per dur a terme una vida digna, no s’estan garantint; ans al contrari, cada cop resulta més difícil gràcies al model de privatització dels serveis bàsics imposat pel capitalisme i administrat des de les administracions públiques. Una població que no té el dret assegurat a l’aigua, a la llum i al gas, és una població extremadament vulnerable.

En aquest sentit, resulta alarmant el creixement de la pobresa energètica que hores d’ara afecta a més del 10% de la població a Catalunya, segons dades de l’Aliança contra la Pobresa Energètica. A Catalunya més de 320.000 famílies no poden mantenir unes condicions adequades a les seves llars perquè han patit talls de subministrament per falta de recursos econòmics.

Davant aquest fet, sorgeix la necessitat d’organitzar-se i lluitar per un canvi de model de gestió dels serveis públics, ja que l’actual no només no els garanteix sinó que a més a més ha esdevingut generador de pobresa i desigualtat.

De tot això en parlarem el divendres 27 de febrer, a partir de 19:30h, al Casal Independentista El Noi Baliarda, amb na Mercedes Vidal, de l’Aliança contra la pobresa energètica, i una activista d’Aigua és vida.

http://pobresaenergetica.es/
https://plataformaaiguaesvida.wordpress.com/

Acte emmarcat dins el cicle de xerrades Capitalisme és espoli social.
http://www.milnou.net/~standreu/wordpress/?p=2113
Mira també:
http://endavantstap9b.org/
https://elnoibaliarda.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa