Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Aturat temporalment el desallotjament del Banc Expropiat
08 feb 2015
El CSOA La Indústria es troba sota amenaça de desallotjament. Concentració l'11 de febrer 18.30h a c/Enric Granados/Diagonal.
desobeint.jpeg
El 31 de gener va finalitzar el termini que els Mossos d'Esquadra tenien per a desallotjar el Banc Expropiat. Uns dies després ens hem assabentat que Antartic Vintage, propietària del local, ha demanat la paralització temporal de l'execució de la sentència, és a dir, demana que no es faci efectiu el desallotjament.

Al maig del 2013 se'ns citava a un judici contra Catalunya Caixa per l'ocupació del Banc Expropiat. Aquesta entitat bancària —amb la voluntat de negociar amb nosaltres— va demanar fins a dues vegades que no es realitzés el judici, però el Banc Expropiat no es negocia. A l'abril del 2014 Antartic Vintage va comprar l'oficina i, amb la idea d'obrir un negoci l'1 de juny d'aquell any, va oferir-nos 12000€ per a que marxéssim, però el Banc Expropiat no es ven. Des del 15 de novembre de l'any passat els Mossos d'Esquadra tenien la possibilitat de desallotjar l'espai, més de dos mesos i mig després aquí estem esperant-los.

Quasi dos anys després de la primera amenaça de desallotjament el Banc Expropiat està més viu que mai. Tot el procés de desallotjament està fent que molta gent s'interessi pel projecte i s'apropi a participar d'ell; molta gent d'altres llocs està pendent d'aquest desallotjament i per això les convocatòries solidàries es van estenent poc a poc. És gràcies a tota aquesta solidaritat que seguirem resistint a les seves amenaces i desobeint les seves lleis. En canvi als nostres enemics no els hi acaben de sortir els plans tal com voldrien, i això que tenen tots els recursos i tota la llei del seu costat. Trastocar les intencions dels poderosos dóna un gustet que no té preu.

Podem dir que és una victòria? Indubtablement sí.

Però no ens enganyem, aquesta és una victòria petita i temporal. I malgrat que totes les victòries s'han de celebrar, no hem de posar-nos medalles que no ens pertoquen. Hem guanyat moralment però sobretot hem guanyat el temps necessari per a reestructurar les forces. Ara és l'hora d'agafar tot aquest interès que s'ha anat creant al voltant de l'amenaça policial i transformar-lo en una força creativa. Toca pair aquesta energia que ha suscitat el Banc Expropiat i ser capaces de retornar-la ampliada. Antartic Vintage ens proposa una treva, i és per a prepara-nos pel següent embat que l'utilitzarem.

Per això companyes hem de continuar atentes, nosaltres no abaixem la guàrdia i necessitem que vosaltres tampoc. La paralització del desallotjament és temporal i aquest pot ser reprès en qualsevol moment.

Alhora no podem acabar aquest comunicat sense expressar dos sentiments sincers:

L'alegria perquè a dia d'avui les 7 companyes que estaven preses per l'Operació Pandora ja estan al carrer. Benvingudes companyes!

La ràbia per les condemnes d'aquests dies als judicis de l'Efecte Can Vies. Volem justícia i aquesta mai la trobarem a cap tribunal.

8 de febrer del 2014 Vila de Gràcia
Mira també:
http://bancexpropiatgracia.wordpress.com
https://twitter.con/banc_expropiat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aturat temporalment el desallotjament del Banc Expropiat
09 feb 2015
Felicitats!! Us ho mereixeu per tota la bona feina que esteu fent.
Sindicat Terrassa