Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat d'Endavant-OSAN davant els recents casos repressius a València
22 jul 2003
L'organització independentista Endavant-OSAN ha fet públic el següent comunicat, davant l'escalada repressiva a València.
A les últimes setmanes, hem patit a la ciutat de València una nova onada repressiva, centrada principalment en la detenció de quatre joves llibertaris sota lâacusació de delictes de terrorisme.
Aquests joves van ser detinguts la passada setmana acusats de distints actes de sabotatge, entre els quals destaca lâenviament dâuna carta bomba que, pressumptament, aniria destinada al grup feixista España 2000, i que va esclatar la vespra de les darreres eleccions municipals a una oficina de correus de València. A hores dâara, dos dels detinguts romanen empresonats a Madrid, mentre que els altres dos han sigut posats en llibertat. El desenvolupament dels fets és gairebé calcat a les detencions que es van produir el passat novembre, quan per primera vegada es va emprar lâacusació de terrorisme per a actuar contra els moviments socials crítics amb el sistema.

Aquests fets han propiciat un nou colp mediàtic-policial, ja que els cossos de seguretat han aprofitat les detencions per fer escorcolls a diferents vivendes particulars i centres socials, mentre que els mitjans de comunicació sâhan volcat a cobrir la notícia donant només cabuda a la versió de la Delegació de govern. Així, des de tots els àmbits informatius, sâha remarcat en tot moment el tarannà âradicalâ? i âantisistemaâ? dels joves, obviant la pressumpció dâinnocència, i donant veracitat a les filtracions dâinformació per part de la policia nacional espanyola. Les detencions, doncs, no han fet més que donar pas a una forta campanya de criminalització cap al conjunt dels moviments socials duta a terme per la pràctica totalitat de mitjans de comunicació valencians.

Açò, però, està tornat-se cada vegada més quotidià al País Valencià, especialment des de lâarribada com a cap de la Delegació del govern del feixista Juan Cotino. Les mesures repressives venen endurint-se darrerament, també des del costat judicial, com és el cas dels judicis als i les detingudes a les hortes de la Punta i de Benimaclet, amb sentencies contràries als defensors de lâhorta en ambdòs casos.

Davant tot açò, des dâEndavant-OSAN, no volem deixar de denunciar aquest últim colp repressiu contra el conjunt dels moviments socials, demanant el compliment de la pressumpció dâinnocència i lâabolició de la llei antiterrorista a la qual han sigut sotmesos els joves, llei que vulnera els drets més bàsics de les persones detingudes i dóna lloc a lâaplicació de tortures, tant físiques com psíquiques. Denunciem, doncs, les pràctiques repressives, del caire que siga, que vé practicant lâestat contra tot tipus de dissidència política i que no tenen altre fí que atemorir al conjunt de la societat que es mostra discordant i acallar així les seues veus. Exigim, a més, responsablitats davant el paper determinant que juguen els mitjans de comunicació en aquests episodis, degradant lâinformació per tal de criminalitzar els detinguts. La solució passa necessàriament per que els mitjans de comunicació pasen a ser regulats de forma més transparent per un consell independent, de manera que deixen de ser titelles en mans del poder establert i pasen a ser mitjans al servei del poble que oferisquen informació de qualitat. Malgrat tot, nosaltres ens mantindrem ferms en el nostre compromís pol·lític.

La repressió no ens aturarà!

Endavant, Organització Socialista dâAlliberament Nacional.
València, 18 de Juliol del 2003.

Comentaris

Re: Comunicat d'Endavant-OSAN davant els recents casos repressius a València
22 jul 2003
DEJAOS DE GILPOLLECES Y PONEOS A TRABAJAR GANDULES , QUE YA ESTA BIEN DE QUE PAPA OS PAGUE VUESTRAS ESTUPIDECES Y VUESTRA MIERDA DE BANDERAS INDEPENDENTISTAS.
Re: Comunicat d'Endavant-OSAN davant els recents casos repressius a València
22 jul 2003
http://www.iespana.es/The-Hydra/messiah/animation1.gif
VVVvvVVVVvvVVVVvvVVVVvvVVV
22 jul 2003
OOOOOOO
Mira també:
http://www.iespana.es/The-Hydra/messiah/animation1.gif
Sindicat