Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Crònica d’unes detencions anunciades
07 feb 2015
Crònica d’unes detencions anunciades
El dia 12 de Juny d’enguany, a l’Hotel Palace de Madrid l’Executive Forum España va organitzar un dels anomenats “desayunos informativos”. En aquest cas era patrocinat per les empreses OMBDUS i GRUPO ATENEA.



El convidat d’honor va ser Ignacio Cosidó, Director General de la Policia, i entre els assistents hi havia el Ministre de l’Interior, el Cap de la Junta d’Estat Major de la Defensa, la Presidenta de la Comunidad de Madrid i un bon grapat de membres de l’exèrcit, policia, paramilitars i afins.



La pàgina web de l’empresa OMBDUS comentava així “el desayuno”:



En los desayunos organizados por Executive Manager bajo el patrocinio de OMBUDS y Grupo ATENEA, Ignacio Cosidó definió al “Terrorismo Anarquista” como una “prioridad”.



Ignacio Cosidó ha alertado este jueves sobre la posible comisión de atentados del “terrorismo anarquista” en España. En un desayuno informativo organizado por Executive Fórum bajo el patrocinio de OMBUDS Compañía de Seguridad, el director general de la Policía ha mostrado su preocupación por la posibilidad de que se repitan ataques como el perpetrado en su día contra la Basílica del Pilar, en Zaragoza. Por ello, la lucha contra este tipo de terroristas “es ya una prioridad para la Comisaría General de Información”.





És a dir, ja en el mes de juny, la prioritat de la policia era una cosa anomenada terrorisme anarquista, doncs davant la podridura generalitzada, la corrupció generalitzada, la meitat dels càrrecs polítics imputats per suborn, robatori, blanqueig de diners, evasió fiscal, i no sé quants delictes més que travessaven de dalt a baix les estructures d’Estat, és a dir, des del Rei i la seva parentela fins policies, guàrdia civils i guàrdies municipals, incloent des de delictes econòmics fins a tràfic de drogues i prostitució; el greu problema era el “terrorisme anarquista”, que era i és inexistent.



El curiós del cas és que el Director General de la Policia va fer el seu discurs amparat i patrocinat per les dues empreses que he esmentat, i aquestes empreses tenen com a màxims representants i fundadors les següents persones:



OMBDUS té com a Director General a Rodrigo Cortina López, fill d’Antonio Cortina Prieto, president, i com a Consellers a Antonio Eraso Campuzano i el seu germà Eduardo Eraso Campuzano.



Eduardo Eraso Campuzano és un dels 71 imputats en la trama Gürtel i anomenat el “blanquejador” dels diners de la trama. Tots dos germans fills de la noblesa espanyola i amics des de la joventut de Juan Carlos de Borbón. I els Cortina germà i nebot de José Luis Cortina, president del grup ATENEA, l’altra empresa patrocinadora de l’esmorzar.



Cal recordar qui és José Luis Cortina, militar membre dels serveis secrets espanyols i un dels principals acusats de l’organització del intent de cop d’Estat del 23-F, deixat curiosament en llibertat i amb tots els càrrecs retirats després de les primeres respostes al fiscal que l’interrogava, les quals més o menys venien a dir que si volia que parlés ja ho faria, però ho faria del tot.



Aquesta camarilla són els “capos” de les dues empreses de seguretat privada més importants d’Espanya, juntament amb EULEN, executiva de la qual en forma part Micaela Nuñez Feijoo, germana del President de Galícia, evidentment tots ells formant part del Partit Popular.



El negoci de la seguretat privada mou milers de milions anualment dins el procés de privatització de tota mena de serveis, que ja en aquest moment inclou una part de la vigilància armada a l’exterior i interior d’alguns centres penitenciaris, segurament per donar feina a uns centenars de guardaespatlles que des de que ETA va anunciar l’abandonament de la lluita armada es van quedar sense feina.



Perquè la societat no rebutgi l’increment de paramiliars armats als centres públics i accepti les despeses milionàries dels contractes entre l’Estat i les empreses que he anomenat, fa falta crear un ambient d’inseguretat, de por, de construcció de l’enemic perillós, i per això en el citat esmorzar del mes de juny és quan el Director General de la Policia Ignacio Cosidó va fer l’arenga sobre el perill del “terrorisme anarquista”, que al mateix temps transmetia a la colla de patrocinadors la tranquil·litat de que els contractes multimilionaris continuarien, i en tot cas, ell ja es cuidaria de fabricar l’enemic.


I així, hem de veure aquestes detencions des de dues òptiques, per una banda, dins la tàctica de fabricació de l’enemic per part de l’Estat per ajudar a que l’imaginari col.lectiu oblidi quins són els veritables enemics de la societat, i per l’altra, entren dins l’anomenada repressió preventiva, és a dir, en sintonia amb tota la legislació aprovada aquesta setmana passada en el Consell de Ministres per tal d’intentar impedir la manifestació pública del descontentament generalitzat.


En la societat en que estem s’està imposant la por de la gent a reclamar fins i tot el sou que no li paguen, fins que per manca d’ingressos alguns arriben al suïcidi, i entre ells, per exemple, el treballador andalús de l’empresa de seguretat privada ESABE, que es va penjar després de set mesos sense cobrar. Això si, els responsables del robatori de més de 30 milions a la Seguretat Social i Hisenda, Juana Maria Pilar Garcia de la Torre i Juan José Prados del Pino, resten en “paradero desconocido” i en cerca i captura per part del Jutjat d’Instrucció 37 de Madrid, però la policia té molta feina a detenir suposades “terroristes” a la Kasa de la Muntanya.

Cal denunciar no tan sols els explotadors i lladres, sinó denunciar també els lligams estrets d’aquests amb el poder de l’Estat, i al costat d’això, mantenir la solidaritat i la lluita contra el sistema.

Desembre de 2014

Josep cónsola
Mira també:
http://www.universitat.cat/ucpc/?p=3394

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica d’unes detencions anunciades
08 feb 2015
queremos añadir un dato mas, la empresa OMBDUS es la que se ha echo con el negocio de vigilancia en la carcel de soto del real.
nuestros enemigos tienen nombre y direccion.
Re: Crònica d’unes detencions anunciades
09 feb 2015
OMBDUS no necesita a la "peña del moco" para promocionar nada. Ni OMBDUS, ni el minsterio del interior, ni la CIA ni la NASA.
A ver si espabilamos y nos dejámos de criaturadas
Sindicato Sindicat