Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
“T'apuntaré al cap, et fotré un tir i ningú sabrà que he estat jo”
03 feb 2015
Dos interns del CIE de Sapadors, a València, denuncien greus tortures per part d'agents de la Policia Nacional espanyola. En un escrit, detallen quan i com van patir els maltractaments i les vexacions i exigeixen una investigació


“Els marroquins sou uns porcs i uns bruts que no valeu res i les vostres dones tampoc”. Després, un cop de puny, una galtada i amenaces: “Si tornes a cridar-nos, baixe amb la pistola. T'apuntaré al cap i et fotré un tir. El meu torn acaba a les huit, me n'aniré a casa i ningú sabrà que he estat jo qui t'ha matat”. Aquesta és la seqüència de fets que van ocórrer el 25 de gener passat, segons relata Ben Yunes Sabbar, intern del CIE de Sapadors de València, en la denúncia que ha presentat aquest matí davant el jutjat. Sabbar també hi adjunta el testimoni de 21 interns que van presenciar els fets.

Tot va començar el 19 de gener, quan Sabbar va visitar la infermeria després de constatar que sagnava a conseqüència d'unes hemorroides. Com que no va ser atès, l'intern es va autolesionar fent-se un tall de dinou centímetres al pit. Segons el denunciant, només va aconseguir rebre atenció mèdica d'aquesta manera. Sis dies després, l'intern va tornar a demanar assistència sanitària pel mateix problema. La resposta del funcionariat: tancar-lo en una cel·la sense càmeres, on l'insultaren, l'amenaçaren i li pegaren una pallissa. Arran de l'agressió, Sabbar ha perdut una dent, té el cos ple de blaus i pateix alteracions del somni i ansietat.



Sabbar va visitar la infermeria després de constatar que sagnava a conseqüència d'unes hemorroides. Com que no va ser atès, l'intern es va autolesionar fent-se un tall de dinou centímetres al pit



No és l'única denúncia. Hui, un altre intern de Sapadors, Mohamed Rezine Zohuir, ha denunciat les tortures sofertes al CIE de València davant els jutjats. Segons el seu testimoni, després de vessar un got d'aigua accidentalment al menjador, un agent el va tancar a les dutxes, on li va propinar una pallissa després de tancar la porta amb clau. Arran de la pluja de cops, Zohuir va haver de ser traslladat a l'hospital, on va rebre disset punts de sutura al cap. Quan va demanar l'informe de lesions, la policia li'l va denegar. Ambdós interns asseguren que els policies no tenien cap identificació, tot i que asseguren que podrien identificar-los amb facilitat.
Zohuir porta set punts de sutura al cap per la brutal agressió



No és el primer cop que l'ombra de la tortura i les vexacions planeja sobre el CIE de Sapadors. La setmana passada, la Directa ja parlava de la denúncia conjunta que havien presentat 41 interns davant la justícia. A tot això, s'hi afegeix la situació d'insalubritat que es viu al centre, on els interns han denunciat plagues de xinxes i la manca d'aigua calenta a les dutxes durant l'hivern.

Eines de control i cerca de responsabilitats

Després de les últimes denúncies, des de la Campanya pel tancament dels CIE s'exigeix al Ministeri de l'Interior espanyol que “es prenguen mesures immediates per controlar les actuacions policials” i “es garantisca la integritat física i moral de les internes en tot moment”. Com afirma Ana Fornés, membre del col·lectiu: “Tot el que està succeint al CIE de Sapadors és responsabilitat del Ministeri de l'Interior. No es pot consentir aquest nivell de violència i impunitat en un suposat Estat de dret”.

El col·lectiu reclama, també, el respecte als drets fonamentals de les persones tancades, com el dret a l'atenció sanitària i a l'assistència jurídica. Per últim, Fornés es mostra especialment preocupada per “l'escalada de violència que es viu al CIE de València des de fa un temps. Les dues últimes denúncies no són un cas aïllat, sinó que s'estan donant amb massa freqüència”.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more