Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Els presumptes maltractaments d'un policia a cinc menors del CIE de València arriben als tribunals
29 gen 2015
.


Un policia del centre d'internament d'estrangers (CIE) de València va declarar com a imputat, el dilluns, després que cinc menors algerians denunciessin, fa tres anys, que havien estat víctimes de maltractaments per part de membres de la policia. L'agent va rebutjar contestar les preguntes de l'acusació i es va limitar a respondre a la jutgessa negant els fets. L'advocada de l'acusació li va preguntar com era possible que no es detectés cap incidència i, després, cinc persones denunciessin agressions –constatades per informes mèdics– i per què es van avançar les expulsions dels interns al seu país d'origen.

Diverses persones de la Campanya pel Tancament dels CIE es van manifestar a la porta dels jutjats. La seva portaveu, Anna Fornés, va valorar “positivament” el procediment judicial. Així mateix, va recordar que “queden pendents les diligències següents, que, en aquest cas, és una roda de reconeixement perquè els denunciants assenyalin qui els va maltractar”. Actualment, després de ser expulsats d'Espanya, els cinc menors es troben a Algèria.

El jutjat està investigant si el testimoni dels cinc joves –que van declarar que eren menors i que, en passar pel CIE, havien rebut diverses agressions i maltractaments– és cert. Segons els seus testimonis, els policies els van colpejar i els van provocar diverses lesions, per les quals van haver de ser assistits. Com a dades d'identificació dels policies, els menors van referir que un d'ells era “vermell ros”, de “complexió forta”, “amb patilles” i “gran”.

Aquest agent ha declarat després que la Campanya pel Tancament dels CIE presentés un recurs contra un sobreseïment de la causa anterior. El jutjat, a proposta del recurs d'apel·lació que defensa el tancament dels CIE, va entendre que “tot i comptar amb la identificació dels policies que van estar de servei al lloc dels fets denunciats el dia dels fets, no es va acordar res per investigar la identitat del presumpte agressor”.


Xinxes a Sapadors?

El CIE de Sapadors continua tancat des que, la setmana passada, es va clausurar i es va enviar els interns als centres de la Zona Franca (Barcelona) i d'Aluche (Madrid). Les persones que impulsen la campanya pel tancament d'aquests centres critiquen la mesura, ja que consideren que suposa una doble pena pels interns: d'una banda, se'ls priva de llibertat i, de l'altra, se'ls allunya dels seus familiars.

Sobre el motiu del tancament del CIE de Sapadors, la policia assegura que es deu al fet que s'hi estan duent a terme “tasques de millora”. La Plataforma pel Tancament dels CIE denuncia que es tracta d'“una plaga de xinxes que, des d'aquest estiu, encara està fent més difícil la tancada al centre”. Així mateix, apunten que “en comptes de gastar aquests diners públics a Sapadors, podrien tancar el centre definitivament”. “És molt greu que es puguin destinar recursos a aquests centres, però, en canvi, en faltin per assegurar drets tan bàsics per a la ciutadania com l'educació o la sanitat”, ha conclòs Fornés.

*Article publicat a La Marea

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat