Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
[Tunis] I Trobada Anarquista del Mediterrani
25 gen 2015
Des del col·lectiu llibertari tunisià “La Comuna Llibertària”, la Federació Anarquista i la Internacional de Federacions Anarquistes (IFA-IAF) us convidem a la Trobada Anarquista del Mediterrani, que se celebrarà a Tunísia del 27 al 29 de Març del 2015
CAT / CAST
CONVOCATÒRIA A LA I TROBADA ANARQUISTA DEL MEDITERRANI
Tunísia, Març del 2015
Avui, la regió del Mediterrani continua sent una de les zones del món més agitades pels aixecaments populars i les protestes, que s'estenen de nord a sud del Mediterrani arran de la crisi econòmica i financera mundial. Aquesta crisi provoca un augment de la precarietat i la pobresa, així com el desplaçament de centenars de milers de persones.
Malgrat que les circumstàncies són diferents d'una regió a una altra, a tot arreu la població es troba a mercè dels capitalistes i la seva gentalla. Arran de la crisi mundial, una sèrie d'aixecaments populars han s'han escampat per la zona: van començar a Tunísia i no sabem on acabaran. Aquestes revoltes i manifestacions donen esperança sobre la capacitat dels pobles per canviar la seva vida.
Tot i això, la situació a Tunísia i Egipte s'ha deteriorat considerablement en els tres darrers anys. De fet, les milícies RDC de l'anterior règim a Tunísia i la junta militar a Egipte s'han aprofitat de la inestabilitat post-revolucionària per a assentar el seu poder, gràcies a la col·laboració i el suport d'antics membres d'aquests règims. Avui controlen el conjunt de les posicions clau de poder i les riqueses, cosa que condemna les poblacions a una situació de més precarietat i misèria.
Pel que fa a la situació a Síria i Líbia, els grups de mercenaris islamistes finançats per certs Emirats àrabs i/o per l'Iran s'han apoderat de la lluita popular contra l'opressió i la dictadura per a beneficiar-se'n. En particular, el poble sirià lluita en contra de la barbàrie de Baixar El Assad i la dels combatents pel Califat Islàmic.
Malgrat que les classes dirigents d'aquests països intimiden i reprimeixen les manifestacions i els aixecaments, la població -i els anarquistes- continuen resistint i lluitant per l'emancipació, auto-organitzant-se i teixint lligams de solidaritat i suport mutu.
És en aquest esperit de solidaritat i suport mutu que fem una crida a tots els anarquistes, llibertaris i anit-autoritaris a unir-nos per crear una xarxa d'intercanvi d'informacions i projectes i de solidaritat entre els anarquistes del Mediterrani.
Per això, des del col·lectiu llibertari tunisià “La Comuna Llibertària”, la Federació Anarquista i la Internacional de Federacions Anarquistes (IFA-IAF) us convidem a la Trobada Anarquista del Mediterrani, que se celebrarà a Tunísia del 27 al 29 de Març del 2015. Aquesta invitació és oberta a totes les nostres companyes, tant si sou d'aquesta regió com si no ho sou.
La trobada se centrarà en la situació que han viscut els pobles del Mediterrani durant les crisis econòmiques i en les revoltes populars que pretenen enderrocar els règims que explotaven i continuen explotant els pobles.
La Comuna Llibertària, la Federació Anarquista Francòfona (FA) i la Internacional de Federacions Anarquistes (IFA).

Trobada Anarquista del Mediterrani. Tunísia, març del 2015
Organització
I / Temes que es debatran i programa:
1- Divendres 27 de març
Arribada de les delegacions (hi haurà transport des de l'aeroport)
2- Dissabte 28 de març
Dedicarem el matí a l'intercanvi d'experiències en lluites socials. Proposem que una o dues organitzacions parlin de les seves lluites actuals (per exemple els kurds/ turcs i grecs).
A la tarda, discussió i adopció del text o carta amb què les delegacions ratifiquin formalment l'existència de la xarxa mediterrània.
3- Diumenge 29 de març
Al matí, la delegació grega presentarà la pròxima trobada A-Med, que probablement se celebrarà l'octubre del 2015 a Grècia.
A la tarda, clausura de la trobada.
Amb antelació, farem arribar a totes les organitzacions convidades, un esborrany del text fundacional de la xarxa (escrit pels co-organitzadors) per tal que pugueu discutir, proposar esmenes, afegir punts i, finalment, la signeu en nom dels grups participants.
II / Logística
La trobada se celebrarà a un local que el col·lectiu tunisià “La Comuna Llibertària” posarà a disposició dels participants de divendres 27 de març a diumenge 29. Es proporcionarà allotjament i els àpats a les delegacions (una o dues persones per organització). Per això sol·licitem una participació de 15 euros per persona.

Le Commun libertaire (Tunisie) : commun.anar.lib ARROBA gmail.com
Fédération anarchiste (France, Suisse, Belgique) : relations-internationales ARROBA federation-anarchiste.org
Internationale des Fédérations anarchistes (IFA) : secretariat ARROBA i-f-a.org

CASTELLANO

Convocatoria al 1er. Encuentro Anarquista del Mediterráneo / Túnez, 2015

Hoy en día, la región mediterránea continúa siendo una de las zonas en el mundo más agitadas por levantamientos populares y protestas, que se extienden de norte a sur del Mediterráneo, a raíz de la crisis económica y financiera mundial. Dicha crisis provoca un aumento de la precariedad y la pobreza y el desplazamiento de cientos de miles de personas.

Aunque las circunstancias difieren de un lugar a otro, la población permanece a merced de los capitalistas y sus camarillas. A raíz de la actual crisis global, una serie de levantamientos populares han barrido la región: comenzaron en Túnez y no sabemos dónde van a terminar. Estos levantamientos y manifestaciones, que han conmocionado la región mediterránea, dan esperanzas sobre la capacidad de los pueblos para cambiar sus vidas.

Sin embargo, a pesar de las revueltas populares, la situación en Túnez y Egipto se ha deteriorado considerablemente en los últimos tres años. De hecho, las milicias RDC del anterior régimen (Túnez) y la junta militar (Egipto) se aprovecharon de las contingencias pos-revolucionarias para consolidar su poder gracias a la cooperación y el apoyo de antiguos miembros de estos regímenes. Ahora controlan todos los puestos clave del poder y la riqueza, condenando así a la gente a una mayor precariedad y la miseria.

En cuanto a la situación en Siria y Libia, grupos de mercenarios islamistas financiados por algunos emiratos árabes y/o Irán, confiscaron la lucha del pueblo contra la opresión y la dictadura para beneficiarse de ella. El pueblo sirio, en particular, se encuentra en lucha contra la barbarie de Bashar al-Assad y contra los sicarios del califato islámico.

Aunque las clases dominantes de estos países reprimen y criminalizan las manifestaciones y protestas, la población, y l@s anarquistas, siguen resistiendo y luchando por la emancipación, organizándose y creando lazos de solidaridad y ayuda mutua.

Es en este espíritu de solidaridad y ayuda mutua que llamamos tod@s l@s anarquistas, libertari@s y antiautoritari@s a unirse a nosotr@s en la creación de una red para el intercambio de información, proyectos y la solidaridad entre anarquistas del Mediterráneo.

Para ello, el grupo libertario tunecino «Le Commun libertaire», la Federación Anarquista francófona y la Internacional de Federaciones Anarquistas (IAF-IFA) llamamos al Encuentro Anarquista del Mediterráneo que se celebrará en Túnez del 27 al 29 de marzo de 2015. Esta invitación está abierta a tod@s nuestr@s compañer@s, incluyendo a quienes no pertenecen a esta región.

La reunión se centrará en la situación que enfrentan los pueblos del Mediterráneo, en el contexto de las crisis económicas y las protestas populares que tratan de derrocar a los regímenes que explotaban y explotan a los pueblos.

Encuentro Libertario del Mediterráneo / Túnez, marzo 2015 / Organización

I / Temas a debatir y programa por día:

1- Viernes, 27 de marzo
Llegada de las delegaciones (habrá trasporte desde el aeropuerto)

2- Sábado, 28 de marzo
La mañana se dedicará al intercambio de experiencias en las luchas sociales, con la propuesta para hacer que una o dos organizaciones hablen de su lucha actual (por ejemplo. Los kurdos / turcos y griegos).

La tarde será para debatir y definir el texto/carta con el cual las delegaciones presentes ratifiquen formalmente la existencia de la Red Mediterránea.

3- Domingo, 29 de marzo
Mañana: Presentación de la delegación griega sobre la próxima reunión A-Med que se celebrará en octubre 2015, probablemente en Grecia.

Tarde: Clausura del Encuentro.

Con antelación, se ofrecerá a todas las organizaciones invitadas un proyecto de texto fundacional de esta red (desarrollado por los co-organizadores) para que lo puedan discutir, proponer enmiendas, adiciones y, finalmente, firmar en nombre de las agrupaciones participantes.

II / Logística y condiciones

La reunión se llevará a cabo en un local que el colectivo tunecino «Le Commun libertaire» pondrá a la disposición de l@s participantes desde el viernes 27 hasta el domingo 29 de marzo de 2015.

A las delegaciones (1-2 personas / organizaciones) se les proporcionará alojamiento y las comidas en el mismo local. Para ello, se solicita un aporte de 15 euros por persona.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat