Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La CGT denunciarà les pensions vitalícies dels policies del cas 4F a la Inspecció de Treball
25 gen 2015
Demà al matí registraran la petició a les oficines de la Inspecció de Treball de la travessera de Gràcia i a les dependències de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM)


El sindicat CGT mostra la seva disconformitat amb la concessió de la incapacitat permanent als guàrdies urbans Víctor Bayona i Bakari Samyang, condemnats per les tortures infringides al ciutadà Yuri Sarran Jardine, natural de Trinitat i Tobago. Aquests policies, a més, van ser la peça clau testifical del judici que va portar Rodrigo Lanza, Patricia Heras, Juan Pintos i Álex Cisternas a la presó. Aquesta tarda, el secretariat permanent del sindicat ha emès un comunicat per convocar una roda de premsa informativa demà a les portes de la seu de la Inspecció de Treball amb l'objectiu de formalitzar l'entrada a registre de l'escrit on demanen “la revocació d’unes concessions arbitràries, simultànies i que coincideixen en el temps amb l’entrada a presó dels torturadors”. El sindicat denuncia que aquestes pensions vitalícies són “una pràctica immoral davant de comportaments aberrants que només busquen garantir la fidelitat dels cossos policials al poder polític” i considera que “envien un missatge molt perillós: no importa el que facis que rebràs l’ajuda adient”. Cal recordar que Samyang estaria cobrant prop de 1.600 euros mensuals i Bayona 1.800 des de la tardor de l'any 2013. De fet, Bayona va fer un viatge d'oci al Japó per caçar tonyines poc després de rebre la primera nòmina d'aquest sou vitalici.

Un metge especialista en medicina del treball consultat per la Directa explica que la declaració d'invalidesa d'ambdós policies té tota l'aparença de ser per raons psíquiques; aleshores, la pregunta següent és òbvia: “Quan eren dins el cos de la Guàrdia Urbana i van detenir les persones inculpades al cas 4F, estaven bé de salut? Quan van declarar al judici, també?”. La quantia –elevada– de la pensió que estarien cobrant per part de l'Institut Nacional de la Seguretat Social fa pensar que es tractaria d'una incapacitat absoluta, únic escenari que contempla el 100% de la base reguladora. De totes maneres, aquest facultatiu recorda que, arran dels “nombrosos abusos”, en el cas de les incapacitats absolutes, l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques ha formalitzat uns protocols de revisió per poder constatar si, uns anys després, la suposada malaltia psíquica es manté o s'ha curat.

Abans de rebre la incapacitació, tots dos policies havien impulsat una campanya –fallida– a la xarxa per demanar el seu indult. Van recollir 2.500 signatures (el 50% de les necessàries) i, finalment, el govern espanyol va denegar la petició. Samyang i Bayona van ingressar a la presó de Quatre Camins el dia 8 de gener.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CGT denunciarà les pensions vitalícies dels policies del cas 4F a la Inspecció de Treball
25 gen 2015
oportunistes
Re: La CGT denunciarà les pensions vitalícies dels policies del cas 4F a la Inspecció de Treball
25 gen 2015
oportunistas y salvapatrias que vivis del sistema
Sindicato Sindicat