Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Neix l'Ateneu "La Pua" al barri de Santa Eulàlia. Jornades d'obertura tot el cap de setmana.
23 gen 2015
10408802_1393043934333847_3086844980143635871_n.jpg
hh.jpg
NEIX L’ATENEU “LA PUA” AL BARRI DE SANTA EULÀLIA

Ens alegrem d’anunciar-vos que avui obre les portes “La Pua”, un nou ateneu al barri situat al carrer Unió nº 33. El dijous de la passada setmana un grup de persones vam decidir entrar en aquest local que Caja Madrid va abandonar ja fa anys amb l’intenció de retornar-lo a mans dels veïns i veïnes del barri.

Caja Madrid, avui integrada a Bankia, a més del escandol de les tarjates “black”, va ser rescatada per l’Estat amb els diners robats als treballadors. Mes de 20.000 milions d’euros van anar a parar a mans d’aquests lladres, en aquella onada de “rescats”, que s’han acabat convertint en tan sols un episodi mes del saqueig descarat i constant que patim les classes populars. Fa temps que es hora de dir prou.

En aquest context ens sembla mes que legitim reapropiar-nos d’espais abandonats com aquest, que pertanyen aquells que ens han arruïnat. Tant siguin pisos per viure-hi, com ja fan moltes famílies i joves del barri o, com es el cas de La Pua, locals on construir espais comuns de lluita, des d’on ajudar-nos y plantar cara a la situació de ofegament que vivim als nostres barris.

Avui mes que mai, ens calen espais propis, on les aturades, les treballadores precàries, les joves sense futur, les sense papers, les dones treballadores.. en definitiva, les explotades del barri, tornem a trobar-nos, trencant amb l’aïllament imperant y recuperant els llaços comunitaris amb les nostres veïnes. Espais des d’on crear relacions y xarxes de solidaritat que ens permetin cobrir les necessitats socials del barri entre totes i pels nostres propis mitjans, en comptes de continuar esperant a les promeses d’aquells que nomes volen el nostre vot. Necessitem resistir juntes les agressions del capitalisme i construir una força autònoma i combativa als barris, on les veïnes organitzades siguem capaces, pas a pas, d’avançar en la nostra lluita cap a una llibertat que mereixi tal nom.
   
Sabem bé qui és “la banca” d’aquest “Monopoli” anomenat democràcia. Els mateixos que marquen les regles del joc, no nosaltres, per aixo la seva legalitat es un marc que no sentim nostre.
És una qüestió de dignitat, de no trair-nos a nosaltres mateixes.

Us convidem a totes recolzar el projecte venint al sopar que realitzarem aquesta nit i formant part de les jornades d’obertura que tindran lloc aquest mateix cap de setmana del 17 i 18 de gener.

Dissabte 17 de Gener:

12.00h Gimcana per a infants i adults
13.00h Vermut
14.00h Dinar popular
17.30h Xerrada-debat “ La Pua a l’Hospitalet. Una altre forma d’entendre els nostres barris.”

Diumenge 18 de Gener:

18.00h Passi de documental: “El taxista ful” i a les 21.00h Pica-Pica

Ens calen espais de cultura i lluita per plantar cara al capitalisme, defensem-los juntes!
L’Ateneu La Pua és del barri!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neix l'Ateneu "La Pua" al barri de Santa Eulàlia. Jornades d'obertura tot el cap de setmana.
24 gen 2015
Aupa companyeS!
Sindicato Sindicat