Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
El Guantánamo animal ocult en els soterranis del zoo de Barcelona
22 gen 2015
Els animals del zoo de Barcelona passen una mitjana de 17 hores per dia tancats en soterranis d'estètica medieval ; alguns mai han vist la llum del sol .
bcn.zoo.carcel.jpg
bcn.zoo.jirafas.jpg
bcn.zoo.mazmo.jpg
L'Associació Animalista Libera ! i la Fundació Franz Weber han revelat en roda de premsa vídeos i imatges de les instal·lacions interiors situades al subsòl del zoo de Barcelona . Tremendes imatges , arribades al seu poder a través d'un denunciant anònim, que demostren que la situació d'aquest recinte és molt distant de ser la que el centre es va esforçar a fer creure als animalistes: gàbies fosques, humides i fredes on tot és ciment, reixes i lliteres metàl·liques corroïdes per l'òxid, animals als quals mai s'ha vist a l'exterior i dels que desconeixem el seu destí ... Tot conflueix perquè una vegada més demanem la dimissió del director del zoo i la substitució del veterinari cap , com a primers responsables d'aquesta situación", apunten des Allibera !

Mentre l' Ajuntament anuncia una despesa de 25 milions d'euros per canviar el decorat exterior del zoo ( reformes que, a criteri de les organitzacions denunciants, són només un mer rentat de cara ), els animals viuen en condicions absolutament contràries a valors com el respecte i el benestar que la llei exigeix​​.

'Engabiats en els soterranis la major part de la seva vida, només surten a les instal·lacions exteriors quan el zoo està obert al públic, encara que alguns fins i tot no surten mai, i altres individus corren la sort de sortir per torns a l'exterior`, denuncien les associacions de defensa animal. '' És a dir, que si el zoo obre al públic a les 10 i tanca a les 17:30 h, els animals hauran passat tancats al soterrani unes 17 hores. Quan l'horari canvia amb l'arribada de l' estiu, el mínim d'hores en les que són tancats en aquests soterranis és de 15 horas.``

En les imatges que han arribat a mans d'aquestes associacions en un DVD empaquetat en un sobre anònim, es pot comprovar l'existència d'una cria de tapir amb un problema genètic en un ull a la qual mai s'ha vist en exhibició a l'aire lliure; s'ignora fins i tot si segueix amb vida. També s'observa un exemplar de jaguar cec que demostra estrès, un ós que es resisteix a entrar al soterrani, girafes amuntegades en gàbies en les quals no poden pràcticament moure, hienes dormint en gàbies similars a les de les gossere, els antics dormitoris de les elefantes que encara no s'han clausurat, mandrils i diversos primats en gàbies llardoses, entre altres imatges igualment impactants .

''Mentres Això passa lluny de les mirades dels visitants, el zoo i l'Ajuntament intenten manipular a l'opinió pública per mantenir el seu negoci basat en la captivitat dels animals; per això parlen de "naturalitzar" les instal·lacions exteriors, quan a través d'aquestes imatges podem comprovar que la veritable situació dels animals salvatges captius allí està molt lluny de qualsevol concepte com "naturalització" i "educació". Es tracta, sens dubte, d'un negoci fraudulent, ja que s'oculta la veritat als que aporten els seus diners en les taquillas``, conclouen Allibera i Fundació Franz Weber, que ja han anunciat que denunciaran els gravíssims fets davant la Comissió de medi Ambient a Brussel·les.

Aquestes reveladores imatges vénen a desbancar encara més la imatge idíl·lica que el Zoològic de Barcelona s'esforça a projectar cap a l'exterior , després de la trista notícia de fa tan sols uns dies que el recinte trencarà la seva promesa i acollirà una elefanta més , tot i no complir amb els mínims requisits d'espai per a aquesta espècie animal de costums nòmades i habituada a recórrer centenars de quilòmetres en pocs dies .

Es dóna la curiosa paradoxa que el zoo de Barcelona acull les oficines de l'Institut Jane Goodall d'aquesta ciutat , de manera que és d'esperar que l'escàndol cobri una magnitud internacional .

Heus aquí alguns dels vídeos que han rebut amb sorpresa les associacions animalistes ...


Independentment de les associacions "animalistes" fem una crida per visualitzar aquests fets i fer que tanquen no sols aquest zoos, sinó tots els que hi haja arreu del món; ja que cap animal hauria de ser esclau ni exhibit en mans dels éssers humans, sinó lliure en el seu propi hàbitat.

PER L'ALLIBERAMENT ANIMAL, DESTRUÏM ELS ZOOS!!
Mira també:
https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421828030&feature=player_embedded&x-yt-cl=84411374&v=aZfm1k6t0GM
http://vimeo.com/42263774

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa