Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Ràdio Klara, mitjà lliure de la ciutat de València, denuncia amenaces i intents de criminalització
14 gen 2015
Tot, després que Rita Barberà, alcaldessa de València, rebés un sobre amb una fotografia d'una bala amb remitent “Radio Clara”. El mitjà també denuncia haver rebut amenaces en els últims temps.


Divendres passat, 9 de gener, Rita Barberà anunciava en roda de premsa la recepció a l'Ajuntament d'un sobre al seu nom amb la fotografia d'una bala i les paraules “libertad y anarquia”. El remitent anava a nom de “Radio Clara”, volent al·ludir, mal escrit, a Radio Klara, un mitjà de comunicació alternatiu que porta funcionant 32 anys a la ciutat de València.

A l'entrevista que mantenim amb Aniceto Arias, membre d'aquest mitjà des de fa 30 anys, ratifica la desvinculació de Ràdio Klara amb aquest enviament amenaçador. “L'alcaldessa mateixa no li donava credibilitat al remitent, encara que en les fotografies que primerament es van publicar es podia llegir el nom d'aquesta ràdio”. A més, vincula aquest succés a amenaces que han vingut sofrint tant cap a l'emissora com a un company, al que es va amenaçar exigint “que es disculpés per unes al·lusions a l'ex-dictador Francisco Franco i si no, s'atingués a les conseqüències”.

Aniceto assenyala la coincidència de la cal·ligrafia, així com les faltes ortogràfiques (l'adreça que anotava l'autor de l'enviament era “el excelentísimo Alluntamiento de Valencia”). Apunta també que “alguna persona vol fer-li mal a Ràdio Klara, i això és el que ens preocupa”. La denúncia per amenaces a la ràdio va ser presentada el 2 de desembre passat en el Jutjat de Guàrdia de València. Fins ara, ni el jutjat, ni la policia els ha requerit. “La policia ara investigarà més que quan vam fer la denúncia. No és el mateix enviar anònims a Radio Klara que a l'alcaldessa de València”.

Contextualitza aquestes amenaces i intent de criminalització amb els últims atemptats contra la llibertat d'expressió. Per exemple la Llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa) recentment aprovada al Congrés de l'Estat espanyol, amb la qual es manifesta un “control real” sobre el que transcendeix dels mitjans de comunicació “no afins” amb el poder polític. I, continua: “salvant les distàncies i gravetat... de l'ocorregut durant els últims dies a París”.

Acaba volent fer una lectura positiva: “si els preocupem és perquè alguna funció útil estem fent, complint l'objectiu pel qual existim com a mitjans de comunicació i com a ràdio en concret”.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat