Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Volien enterrar-nos... [Comunicat davant l'Operació Pandora i en solidaritat amb les Anarquistes Preses]
12 gen 2015
preses-al-carrer.jpg
cartells-mani.jpg
benvingudes.jpg
VOLIEN ENTERRAR-NOS, NO SABIEN QUE SOM LLAVOR

El passat 16 de Desembre, cap a les 5h de la matinada, els Mossos d’Esquadra entraven per la força a diferents espais i vivendes de Sant Andreu així com a altres punts de Barcelona, Sabadell, Manresa i Madrid. Això succeïa en el marc de la ja coneguda “Operació Pandora” realitzada per ordre de l’Audiència Nacional amb l’objectiu de desarticular una suposada “organització terrorista anarquista”. Aquesta operació es saldava amb un total de 14 registres, la detenció de 11 persones, set de les quals es troben en presó preventiva sota el règim FIES a diferents centres penitenciaris de Madrid, mentre que els 4 restaven en llibertat amb càrrecs.

Des del Grup Elissa volem manifestar el nostre profund rebuig a aquest tipus d’operatius i a l’objectiu que aquests persegueixen, alhora que expressar la nostra total solidaritat amb les nostres amigues i companyes empresonades per l’Estat.

Sabem de sobra que l’Estat no dubta en utilitzar tot el seu arsenal (policies, jutges, premsa, etc) per acabar amb qui planta cara a l’ordre que representa. L’objectiu d’aquest tipus de cops és clar: atacar a tots aquells sectors que s’organitzen i lluiten, buscant l’aïllament, la por i la paràlisi. Exemples propers són la recent condemna a 4 anys de presó contra el company Alfon de Madrid o l’amenaça de desallotjament imminent del Banc Expropiat de Gràcia, entre molts altres.

Arribat a aquest punt i emulant a les nostres companyes de l’Ateneu Anarquista de Poble Sec, nosaltres també tenim males notícies per aquells qui ens volien silenciar, arraconar i destruir. Com a llibertàries seguirem oposant-nos frontalment a aquest món que s’edifica sobre la misèria, la guerra, la mentida i l’explotació per mantenir els privilegis d’uns pocs. Seguirem practicant l’autogestió, l’autorganització i el suport mutu allà on sigui i amb els nostres mitjans, als carrers, als barris i pobles, ateneus o centres socials okupats. Seguirem esmolant el pensament per mantenir-nos alerta davant els constants intents de recuperació del Poder en tots els conflictes que sorgeixen. Lluny de creure’ns la regeneració política de l’anomenada “nova esquerra” (que intenta absorbir i traslladar la força de les lluites del carrer de nou cap a les institucions), nosaltres seguirem apostant per la ruptura, potenciant el projecte revolucionari, autònom i antiautoritari.

Volien arrencar-nos d’arrel però no sabien que aquesta és profunda i extensa. Les mostres de solidaritat, tant al poble com arreu de l’Estat i d’altres parts del món ho demostren. Concretament a Sant Andreu, hem pogut sentir aquesta solidaritat no només entre anarquistes. També l’hem sentida per part d’altres col·lectius i persones del poble com els Desperdicis, l’Assemblea de Festes Feministes, les organitzacions de l’Esquerra Independentista, els Diables, el Punt de Trobada d’Afectats per la Crisi, l’Ateneu l’Harmonia, col·lectius de les cases okupades del barri, els veïns dels carrers assaltats i totes aquelles persones i col·lectius que ens deixem. Com afectades, agraïm tots els gestos solidaris que ens han acompanyat durant aquests dies.

Ara més que mai, Elissa sent la necessitat de no només de mantenir la lluita com fins ara sinó de fer-la més extensa. La caixa de Pandora s’ha obert i el col·lectiu se’ns queda petit. Creiem que és el moment de consolidar-nos com a assemblea, per començar un projecte conjunt i col·lectiu, amb totes aquelles persones que vulguin fer de les idees i pràctiques llibertàries un actiu polític al poble i ser presents en els conflictes que en ell vagin sorgint. Iniciem, per tant, el procés de creació d’una Assemblea Llibertària que canalitzi les ànsies de lluita que han aflorat aquests dies i que han demostrat als nostres enemics que la seva repressió no només no ens atura sinó que ens dóna encara més raons per seguir avançant en el combat diari per la Revolució Social.


Perquè terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria i no qui es rebel·la contra ella.
A terra els murs de totes les presons
Solidaritat amb les anarquistes preses.

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ


Elissa (Grup LLibertari de Sant Andreu del Palomar)
12 de gener del 2014
Mira també:
http://grupelissa.wordpress.com/2015/01/12/volien-enterrar-nos/
http://efectopandora.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Volien enterrar-nos... [Comunicat davant l'Operació Pandora i en solidaritat amb les Anarquistes Preses]
12 gen 2015
No havia ja una Assb Llibertària a St Andreu? Em sona de fa un any o així un menjador al Old School
Re: Volien enterrar-nos... [Comunicat davant l'Operació Pandora i en solidaritat amb les Anarquistes Preses]
12 gen 2015
Ja fa un temps que no està activa. Salut!
Sindicato Sindicat