Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
“Huelga de Alquileres i comité de defensa económica” presentació al Banc Expropiat divendres 16G
12 gen 2015
portada_contra_huelgaalquileres-page-00111.jpg
Divendres 16G a les 19.00 hores presentació al Banc Expropiat del llibre:

“Huelga de Alquileres i comité de defensa económica”
Barcelona, abril-diciembre de 1931 Sindicato de la Construcción de CNT.

Manel Aisa Pàmpols.

L’autor ens presenta un llibre de memòria i de lluita. Rescata de l’oblit un tros d’història de la Barcelona rebel, la que ens inspira avui en dia perquè no ens venen la ciutat aparador, perquè es respecti la dignitat dels seus habitants. La vaga de lloguers de 1931 té lloc en un context de crisi del sistema. Respon a la defensa del dret a l’habitatge mitjançant l’organització i l’acció directa. 83 anys després vivim situacions semblants: masses d’aturats, crisi de les estructures pseudodemocráticas, precarietat … Una situació en la qual, ahir i avui, el dret a l’habitatge està posat en qüestió per multitud de desnonaments, amuntegament (llits calents, pisos pastera), condicions insalubres, preus abusius i anabolisme. En l’actualitat la injustícia adquireix trets grotescos amb la trista paradoxa de l’existència de milers de pisos buits. Vivim moments de lluita i d’esperança que necessiten aprendre del saber comú. El text de Manel Aisa aporta elements per reconèixer-los i reinventar.

Enllaços d’interès sobre la vaga de lloguers:

Vaga social: vaga de totes. Sílvia Alberich, laDirecta n368

N. Rider, Anarquisme i lluita popular: la vaga de lloguers de 1931. L’Avenç nº 89. Gener 1986.

“La vaga de lloguers” (Barcelona 1931/1932), capítol “Greuges infinits, respostes directes” (pags. 77-82), del llibre “Venjança de classe. Causes profundes de la violència revolucionària a Catalunya el 1936”, de l’historiador Xavier Diez (Virus Editorial, 2010).
Mira també:
http://quinbarrivolem.wordpress.com/2015/01/11/huelga-de-alquileres-i-comite-de-defensa-economica-presentacio-del-llibre-al-ban

This work is in the public domain
Sindicat