Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Victòria del Sindicalisme de base i democràtic a Cinesa
02 gen 2015
Les treballadores del Cinesa Heron City ens hem de felicitar per la restitució de les pagues extraordinàries. Aquestes pagues van ser retallades per la multinacional amb el vist i plau dels que es diuen ser representants dels treballadors. I és una de les reclamacions que ha defensat, des de fa mesos, la representació sindical de la COS al Cinesa Heron City.
coscinesa1.jpg
Malgrat els sindicats que van donar cobertura a la prepotent actuació d’una multinacional del cinema, la qüestió és si és legítim regalar res a una multinacional com es Cinesa o defensar els nostres drets com a treballadores que cobrem salaris molt per sota del mileurisme. La secció sindical de la COS ha reclamat i ha estat partícip d’aquesta victòria amb la solidaritat i la mobilització del que ens pertany com a treballadores i que de fet és el fruit del nostre treball: la paga sencera.

És evident que l’agitació i la mobilització, recordar a l’empresa que els abusos no resten impunes, ha rendit els seu resultat, tot i les agressions patides, i la pressió exercitada des de l’empresa. I és evident que l’èxit d’aquests piquets no hauria estat possible sense el recolzament mutu i l’ajuda de col·lectius i organitzacions del barri com el Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi Sant Andreu, el Casal 3Voltes Rebel, i la CUP entre molts d’altres.

Per això, creiem que cal seguir en la mateixa direcció: aprofundir en l’agitació, la mobilització i la reclamació de base i democràtica, amb la complicitat de les veïnes i moviments del barri per aconseguir la resta de reivindicacions, com ara, garantir un descans de 30 minuts i posar fi a una política de polivalència funcional que atempta contra la salut física i psíquica dels treballadors i treballadores de Cinesa.

Perquè la unitat fa la força i la solidaritat de classe és el camí imprescindible, encara més als llocs més precaris. Fem una crida a la resta de treballadors i de treballadores de Cinesa i dels establiments a centres comercials: organitza’t i lluita!

Secció Sindical de la COS a Cinesa
@COSCinesa
@COS_bcn
Mira també:
https://cosbarcelones.wordpress.com/2015/01/02/victoria-del-sindicalisme-de-base-i-democratic-a-cinesa/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Victòria del Sindicalisme de base i democràtic a Cinesa
02 gen 2015
Però: la restitució de la paga ve de la mà d´un jutge, o l´empresa a cedit a la presió del sindicat?
Sindicato Sindicat