Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: fòrum 2004
Digueu-me si ho he llegit bé
20 jul 2003
DIGUEU-ME SI HO HE LLEGIT BÉ

Avui, agafo el diari i llegeixo, a la primera plana:
«He encarregat la recerca d'un esdeveniment que impulsi la Barcelona de després del Fòrum.» Són paraules de Joan Clos.

I jo interpreto: «... d'un esdeveniment que asseguri que, després del Fòrum, a Barcelona continuï havent-hi ocasió d'especulació i de grans negocis.»

Digueu-me si ho he llegit bé.

Ja sé que potser hi haurà lectors que diran: «I doncs, què et penses de Joan Clos?» Sé que ho diran, o bé ho pensaran. Però també sé que, com que tindrem Clos per estona (i «estona» d'anys), és a dir: o Clos o cosa pitjor, o bé, a tot estirar, Clos amb algunes «falques» que el facin acostar una mica més ençà, i també sé (i que em perdonin) que d'aquest fet que tindrem Clos per estona n'hi ha «molts» culpables, penso que cal plantejar-s'ho col·lectivament. I no podria el senyor Clos tenir idees una mica diferents i més positives? (Anar una mica més enllà?) O bé, no podríem fer-les-hi tenir?

També sé que altres, no precisament els lectors habituals d'aquesta columna, però sí lectors de diaris o espectadors de la tele, al cap i a la fi especímens per desgràcia més abundants que els lectors d'aquesta columna, em dirien: «I que no saps que els grans negocis tenen un efecte multiplicador, i que això és bo?» Sí que ho sé, però també sé que «només» (de vegades quasi «només» i altres vegades simplement «només») tenen aquest efecte multiplicador, però que a aquesta gent no els van ensenyar (o se'n van oblidar) a «dividir». Per tant els tinc (i també que em perdonin, ells i els seus «valedors») per inútils. I no crec que exageri...

Per tant cal pensar formes (velles, noves, revolucionàries, alternatives, etc, de tota mena, sempre «sumant») per anar més enllà de Clos. Més ben dit: no més enllà, sinó més ençà (cap als nostres plantejaments humanistes). D'alguna manera tots «junts», encara que no barrejats.

Com que aquesta vegada no és un article sinó una «expansió espontània», rebeu una salutació afectuosa per a totes i per a tots.

Antoni
Sindicat