Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
La impunitat d'Ana Palacios i NOSALTRES
19 jul 2003
Divendres 11 de Juliol. Ana Palaciós; publicat per el diari El Mundo:

"Eso es un asunto de política interna de esos países", concluyó. "El Gobierno no tiene porqué entrar a valorar una cuestión de política interna sobre si se han modificado algunos informes de inteligencia".
.

Es clar!: "Spanish is different" Diu una frase tòpica que tots coneixem o que si menys no hem sentit alguna vegada.


El Sr Bush te un gran enrenou arran de les declaracions del directiu de la CIA G.Tenet.

L'executiu està acosat per el partit demòcrata i per els mitjans d'informació més importants del pais. Al Sr.Blair li passa un tant del mateix.. Un gran sector del pais n'exigeix la seva dimisió per haver utilitzat uns arguments que s'estant demostrant cada cop més descaradament falsos de cara a la justificació de la invasió iraquiana per part de les tropes "aliades".


Això contrasta amb la situació a l'estat espanyol.

Ens enrecordem de les grans megamanifestacions contra la guerra? Dels ous llençats contra els dirigents del PP (co-responsables del magnicidi)? De les ocupacions a les plaçes (com Pla de Palau; que per cert quan acabi en faré una petita resenya), de les marxes a peu per les autopistes, dels espais alliberats contra la guerra? De les caçerolades? Dels alliberaments d'espais?...

Ens enrecordem d'aquell "fervor" reivindicatiu i de protesta, de la Bar4elona Capital Mundial de la Pau i de ...No se quantes coses més?


DE REPENT NO PASSA RES:

"De repent" ...ens van dir que la guerra s'havia acabat i ens ho vam creure -Ara els que "no s'ho creuen" resulta que son els nordamericans que se'n adonen que van "caient" soldats de la seva nació de manera regular i continuada. Si no fos per això si que s'ho creurien, evidentment-
.."De repent" ens van dir que ho haviem fet molt bé, pero que ara calia tornar a la feina del dia a dia i ens ho vam creure. "De repent" ..Ara es destapa el gran escandol internacional de les raons que van portar als nostres governs a fer la guerra ...i a Barcelona, a Catalunya, a Espanya ..¡Segueix no passant res!.. De repent Tony Blair es veu forçat a tornar desde Japó al seu pais per afrontar el possible impechement ...¡I la nostra ministre d'exteriors, mentres, se'n va de viatge a l'Iraq a passar revista a les noves tropes de la legión española per seguir garantint "la pau a la zona "alliberada"....


Aqui res no canvia:

Al inrevés... Estem ocupant un pais pero això no entra en contradicció en res; ni tan sols -reiter-ho altre cop- amb amb els arguments que ens van vendre falsos (i que ens continuen venent) per envair un territori i ocuparlo indefinidament. Spanish is different. Si!!. Es veu que si.


Pero tornem a Barcelona i a una ..Diguem-ne; "impresió" que vaig tenir el passat divendres..
Ahir al migdia concretament; si; de fet ahir era divendres: Tornant de la feina amb un autobús, vaig passar per la plaça Pla de Palau. Bé. Segurament molts sabeu que allà s'hi va muntar la primera gran acampada contra la guerra, davant mateix de la delegació del govern, com era el propi per la reinvindicació. ..Segurament uns pocs menys recordareu que, en ser donada x finalitzada aquella acampada, els allà presents, després de retirar totes les tendes van acordar amb l'ajuntament que els acampats deixarien ben net tot l'espai i que en memoria de l'estada i com a símbol permanent tanmateix, es deixaria en un dels parterres un símbol de la PAU.
Va ser ben cert. Es van plantar uns matolls i uns petits arbustes al mig del parterre formant el dibuix-síbol de la pau. (el símbol que tots tenim al cap). Alguns cops jo passava per allà i m'hi fixava... Aleshoires em deia a mi mateix: "Mira; per lo menys "alguna cosa ha quedat" a la vista del públic de tot allò.....

Donç NO; mira per on:

Ahir ni tan sols això ja no hi era.
És tan sols un comentari; ja ho se. Pero es la raó que m'ha motivat a escriure ara unes línies en aquesta web. Desconec absolutament, quines han estat les "raons" (valga el terme, emprat a proposit)... per treure aquell enjardinament i tornar a deixar-ho com "abans de la guerra", uns 20 metres cuadrats de simple gespa verda.

I es que hi han "raons" inexplicables. Hom fa una guerra i hi han unes "raons" al respecte. Després es diu que hi ha pau i que hi han unes raons per declarar que ja no hi ha més guerra sino un poble alliberat i tal i qual.
Hi han raons en un moment per dibuixar un símbol de la pau i per lo vist també hi han raons per esborrar-lo després. ..Depriment? Fins a quin punt?

Em sembla no obstant que aquest punt últim no està lligat amb lo anterior: Hauràn tret el símbol de la pau perque alguna de les plantes potser havia desmillorat o perque incomodava el pas de la màquina segadora per la resta del parterre... En fi; ho hauràn tret per deixadessa, per no pensar-hi, per "no amoinarse" dels juguets estètics dels pacifistes. Simplement "perque si"; com moltes altre coses. Perque si i punt.


Tornat al tema:
-Ara els soldats de la legión espanyola custodiaran les infrastructures petrolieres i s'enfrontaràn amb esperit patri contra els maquis de la resistència iraquiana.

Em torno a preguntar: ¿Hi ha algun motiu per romandre "okupant" l'Iraq quan ja no hi es Sadam (ens van vendre el tinglado de l'estatua que es queia; us enrecordeu? ¡Ara que no ens donguin marxa enrera!)??
¿Hi ha algun motiu per defendre al mon occidental de les armes de destrucció masiva del Iraq? Hi ha algun motiu per obstinarse a buscar Bin Laden a Bagdad? .....etc.. etc..

La responta que em dono a mi mateix és que l'ocupació continua PERQUE SI I PUNT.

Espanya, després de la gesta del Perejil l'any passat, avui s'instal.la a l'Iraq.. Tot un progrés!!!

Espanya; la grande y libre.. A més sembla escabullirse impune de tot l'escandol dels falsos arguments per justificar la guerra i dels quals Espanya se'n va servir (recordem-ho tots; en diverses jornades al parlament!!) com la Gran Bretanya i els EEUU per vendren's la mateix moto... (ni mes ni menys!)

La molt hipòcrita, sí; la molt hipòcrita de l'Ana Palacios ens diu a tots els espanyols que allò NO va amb nosaltres. En poques paraules; RESUMIT: Que "Spanish is different"..

...I nosaltres... Com bons minyons... callem i JA NO protestem.

...PERQUE RES SERVEIX DE RES (ens autoconvençem hipòcritament)
o perque sencillament ("inocentment!") ...creiem que el robo del Beckam és una cuestió, en aquests moments més important en les nostres vides com a ciutadans.


Bona nit

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more