Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L’Ajuntament vol desallotjar De Vloek el dia 5 de gener, 2015
26 des 2014
http://bosquehambach.blogsport.de/2014/12/25/lajuntament-vol-desallotjar/
El 2 de juliol de 2014, un funcionari va portar una carta de l’Ajuntament a l’espai lliure De Vloek. La carta ens informa de que hem de abandonar la finca abanç del dia 5 de gener, 2015. Si guanya l’Ajuntament, un dels últims espais ocupats i lliures a L’Haya, Holanda, desapareixerà.

L’Ajuntament ja ens va informar que De Vloek havia de fer espai pel Top Sailing Center. Actualment, aquest centre de velers s’ubica al Centre Nautic que està davant de De Vloek. El Centre Nautic, que fou construit especialment pels velers deportius, es va terminar l’any 2006 però porta anys majoritariament buit. Molts altres edificis a la zona també estàn buits. N’hi ha clarament suficient espai per la vela. Més edificació nova és simplement innecessaria i el nostre espai lliure haurà de desaparéixer probablement per donar lloc a més edificis buits.

A les últimes setmanes hem anat dos cops a l’Ajuntament per parlar del tema. No vam rebre molta perspicàcia a prop de la factibilitat dels plans d’obra. Tampoc era cert de si hauria suficients usuaris interessats en el planificat centre de veler. Després de la primera xerrada, l’ajuntament va prometre parlar més sobre la planificació però mai va passar. Uns dies després de l’última conversa, vam rebre per fí un resumen escrit a la meitat d’un paper d’A4 i una carta que ens informava de que haviem de sortir abanç del 5 de gener, 2015.

En compte de veure el valor intrinsic de De Vloek, fou evident durant les nostres converses de que a l’ajuntament només els interessa els diners que la venda de la finca els portaràn. Creiem que l’ajuntament hauria de centrar-se en allò que és important per la gent de L’Haya i en allò que és bó per la ciutat. Apart d’espai per la vela, també hauria de haver espai per un lloc com De Vloek. De Vloek és un lloc important per milers de persones.

De Vloek vol quedar-se al seu seu lloc actual i no prevé rendir-se. De Vloek es un espia viu i inspirador que quadra perfectament al port. Un nou centre de vela seria només l’últim prestigios projecte immobiliari i no portaria gens a la zona. L’ajuntament porta anys intentant convertir el port de Scheveningen en un paraís pels mariners deportistes i els moderns. Moltes empreses com els molls naviliers, que constituien el caràcter del port, havien de desaparèixer sota l’onada de pisos cars, oficines i un Centre Nautic on cap Scheveninger pot sentir-se en el seu llar.

Per tant, organitzarem diverses accions als següents mesos per salvar De Vloek. Cridem a tothom a fer igual i a participar a les accions. La ciutat porta massa temps edificant per l’élit ric i no l’importa els projectes que s’han realitzat des dels arrels. En compte de recolzar a tals iniciatives, permet que es desaparèixin cada cop més espais lliures a L’Haya. Menys espais per emocionants trobades socials i culturals convertirà a L’Haya en una ciutat aburrida i la gent creativa i activa marxarà. De Vloek és també un dels últims espais on persones amb pocs diners poden sortir o menjar.

De Vloek, on moltes iniciatives sense ànim de lucre han pogut desenvolupar-se, fou ocupat fa 12 anys i ha impactat al port de Scheveningen. De Vloek és el llar d’un restaurant vegà i organic, “Water en Brood,” la sala de concerts “de Piratenbar,” molts tallers, estudis, vivendes i espais d’assaig. Totes les activitats a De Vloek es realitzen sense subvencions i l’espai està autogestionat. Centenars de persones venen a les activitats a De Vloek cada setmana. Espais alternatius com aquest haurian de ser preservats.
Mira també:
http://bosquehambach.blogsport.de/2014/12/25/lajuntament-vol-desallotjar-de-vloek-el-dia-5-de-gener-2015/
http://bosquehambach.blogsport.de/2014/12/25/lajuntament-vol-desallotjar-de-vloek-el-dia-5-de-gener-2015/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat