Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
A la presó pel fet d'intercanviar arxius?
19 jul 2003
A la presó pel fet d'intercanviar arxius?
Les principals empreses de software catalanes i espanyoles han decidit d'ajuntar-se per denunciar els usuaris P2P (peer to peer), que acusen d'intercanviar-se programes via internet, segons un comunicat del bufet d’advocats Landwell-PricewaterhouseCoopers (PwC). Un estudi d'aquest grup explica que a tot l’estat espanyol hi ha 95.000 internautes que fan servir aquestes plataformes; ara, el bufet no explica com ha obtingut aquesta xifra precisament, ni el mètode seguit per a identificar els usuaris que diu que fan intercanvis d'arxius.
De fet, això és una pràctica habitual i la denúncia ha sorprès molt a internet, perquè no s’havia proposat mai una qüestió d’aquest caire. D'una altra banda, sembla poc efectiva una denúncia contra 95.000 individus, perquè el procés, si es feia, seria un guirigall. Segons els advocats, els impulsors d’aquesta iniciativa són trenta-dues empreses de software i quatre associacions, unes empreses que no s’han fet públiques per por, diuen, de ser boicotades pels internautes. En una primera tongada pensen denunciar uns quatre mil usuaris i demanar fins a quatre anys de presó, amb fortes indemnitzacions.

Comentaris

Re: A la presó pel fet d'intercanviar arxius?
24 set 2003
Doncs ja s'els hi ha acabat el xollo.
A les ciutats s'havíen de pagar arancèls per entrar-hi, a les Esglèsies se les había de mantenir per llei, tambè hi havía dret de "pernada" en algun moment..........., tot té un final.
Penso que han de trobar qui s'enriqueix i aqui han de clavar la daga, sens dubte la Telefònica, les servidores de ADSL, Terra per ex., etc.......
Què volen, convertir als usuaris en Adan al paradís? "d'aquesta poma ni ensumar-la.............., i la poma allà lluïnt tota vermelleta.....", si no han sapigut d'entrada crear programes amb caducitat electrònica, si per la seva pròpia codicía han posat al mercat i a l'abast tota una tecnología i un sistema que s'està girant contra d'ells -o contra dels seus interessos-, haver-ho pensat avans, o ès pensaven que la gent és tonta?
Sindicato Sindicat