Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat Judici tancament Campanya per la llibertat de la Marina
15 des 2014
Comunicat final de Judici de la Campanya Marina
486639_181814241952471_1491049529_n[1].jpg
10846144_10205174169057513_9222057772397186211_n.jpg
Comunicat final campanya judici Marina
MARINA LLIBERTAT, FINS L'ÚLTIM RESCAT LA LLUITA CONTINUA!

Des del 10 de novembre fins al passat 12 de desembre, la nostra companya Marina Bernadó va ser jutjada a Paris, junt als companys Mikel Karrera, Oihan Barandalla, Ibon Gogeascoetxea, Zigor Garro, Borja Gutierrez i Iurgi Mendinueta.

Després de 8 anys de passar per maltractaments, aïllaments, registres, trasllats, negacions de drets...finalment, s'ha celebrat el judici-farsa. Un judici que ha durat 5 setmanes, durant les quals la Marina ha sigut traslladada contínuament des de la presó de Fleury fins als jutjats de Parí, dia rere dia.

Però aquestes cinc setmanes no han servit sols per a la celebració del judici. Ens han servit a totes per reafirmar-nos en la nostra lluita, compromís i solidaritat vers la Marina. Arreu dels Països Catalans s'ha fet visible que la Marina no està sola, que totes estem amb ella.

Castelló, Gràcia, Celrà, Poble Sec, Les Corts, Vlafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Girona, Banyoles ( Pla de l'Estany ),Terrassa,Sabadell,Olesa de Montserrat, Sants,Calella de Palafurgell, Durango ( Euskal Herria ), i Hamburg ( Alemanya ).

Arreu del territori s'han fet xarrades, actes, kafetes, accions...tot per donar a conèixer la situació actual per la qual està passant la Marina, a l'hora que es feia difusió del que suposava aquest nou judici-farsa per a la nostra companya.

Moltes han sigut les mostres de suport cap a la Marina, i moltes han estat les companyes que s'han desplaçat fins a París per donar-li tot el suport durant aquestes setmanes.

Després de centenars de quilòmetres, controls de seguretat estrictes, mirades intimidatòries...després de tot això, vam poder veure a la Marina, rere un vidre, però allà estava. Plena d'alegria al veure com la solidaritat arribava fins als racons més foscos dels jutjats de París. Alegria per saber que el judici s'estava celebrant i no hauria de romandre més temps en presó preventiva. Alegria perquè vam ser capaces de transmetre-li tot allò que sentim.
Després de cinc setmanes de judici, ja tenim la sentència. La Marina ha estat condemnada a 17 anys de presó, dels quals haurà de complir dues terceres parts per poder sol·licitar el tercer grau. Un cop passat aquest temps, la Marina serà traslladada a l'estat espanyol per continuar “pagant” per allò que els botxins consideren terrorisme.

Des de Rescat, col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes, ens solidaritzem un cop més amb la Marina, i condemnem els moviments per part de les forces de seguretat que van des de la tortura, l’empresonament i la dispersió, fins una fictícia no-llibertat que acaba amb una petició fiscal per continuar un altre cop a presó, i tornar a repetir el cicle viciós que pateixen diàriament centenars i centenars de preses polítiques, per defensar els seus ideals, per defensar la seva terra, per defensar la seva cultura, per defensar, en definitiva, allò que també és nostre.

Des de Rescat enviem una forta abraçada a la Marina i la seva família, i donar tots els ànims en aquest moment.

I recordar, un cop més, que no hi som totes. Que tant ella com la Lola continuen dispersades en presons franceses, lluny de la seva família i de la seva terra.

Fins l’últim rescat, la lluita continua!
Llibertat preses polítiques!

Rescat, col·lectiu de suport a les presses polítiques catalanes.

www.amnistiarescat.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more