Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : fòrum 2004 : pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat d'Endavant: Repressió espanyola al mundial de Natació.
18 jul 2003
El passat dissabte 12 de juliol, durant la inauguració dels mundials de natació, la policia espanyola reprimí les diferents persones que intentaven reivindicar la presència catalana als esdeveniments esportius internacionals.
El passat dissabte 12 de juliol, durant la inauguració dels mundials de natació, la policia espanyola reprimí les diferents persones que intentaven reivindicar la presència catalana als esdeveniments esportius internacionals. Nombroses persones, inclosos nens i gent gran, foren escorcollades, amenaçades i se'ls requisaren pancartes, estelades i senyeres, en un intent de les forces d'ocupació espanyoles de silenciar i amagar al món l'existència de la nació catalana fins i tot quan els mundials es celebren a Barcelona.

Comunicat d'Endavant:

Endavant, organització política de l´esquerra independentista, vol mostrar el seu malestar pels darrers casos de repressió que han patit diferents persones compromeses políticament, durant la cel.lebració de la inauguració dels Mundials de Natació ahir a Barcelona.

Per això, volem manifestar el següent:

1) Denunciem la continua pressió que pateix la dissidència política per part dels cossos de seguretat de l´Estat en un intent d´amagar la discrepància.

2) Que totes aquestes accions repressives, s´emmarquen dins una ferotge campanya del govern espanyol iniciada fa uns anys contra tots els moviments socials de base.

3) Subratllem la continua retallada de drets i llibertats que estem patint als Països Catalans, i a tot el món en general; amb atacs constants al dret a la llibertat d´expressió (tancament d´Egunkaria), al dret a la llibertat ideològica (il.legalització de Batasuna), al dret a la lliure circulació de les persones (Llei d´Extrangeria), al dret a la manifestació i a la protesta (no permetre la manifestació del 23 d´abril de 2003 en defensa de la llengüa), etc.

4) Denunciem també la criminalització i discriminació que pateixen els nostres símbols i la nostra llengüa.

Mantenim ferm el nostre compromís de protestar i reinvidicar allò que és just, i de defensar els nostres drets com a persones i com a poble.

Per tot això, demanem que els partits polítics denunciïn aquests actes de repressió públicament, assumint la seva responsabilitat amb els ciutadans i garantir els seus drets bàsics.

Endavant, Organització Socialista d´Alliberament Nacional
Barcelona, 13 de juliol de 2003
Mira també:
http://www.endavant.org

Comentaris

Re: Comunicat d'Endavant: Repressió espanyola al mundial de Natació.
18 jul 2003
YA ESTAIS LLORIQUEANDO COMO SIEMPRE, CLARO, OS DEDICAIS A JODER Y CUANDO OS DAN CANDELA OS PONEIS A LLORAR...PUES NADA, A JODERSE PRINGAOS.

¡¡ VIVA ESPAÑA !!

¡¡¡ CATALUÑA ES ESPAÑA !!!
Re: Comunicat d'Endavant: Repressió espanyola al mundial de Natació.
22 jul 2003
...y tu puta madre coja...
Sindicato Sindicat