Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Unitat Popular o Convergència Anticapitalista
11 des 2014
portada oleguer.JPG
oleger_baja_resolucion_(1).pdf
oleger baja resolucion (1).pdf (520,34 KiB)
Llibret de reflexió sobre les propostes que s'han fet per articular els moviments socials. Bàsicament es tracta la Unitat Popular tot i que no tan sols per acabar fent una proposta d'arrel llibertària: La Convergència Anticapitalista.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Unitat Popular o Convergència Anticapitalista
11 des 2014
Oleguer convergent?
ostres noi, qui son els anticapitalistes?

salut i revolució social
Re: Unitat Popular o Convergència Anticapitalista
12 des 2014
L'errada garrafal d'aquest text (fins al punt que per mi neix mort, perquè la comparació amb Xile és constant) és pensar que la Unitat Popular catalana beu sobretot de l'experiència xilena (més enllà d'evocar-la als discursos) i no és una espècie de còpia mimètica de la Herri Batasuna/ Unitat Popular basca, amb un Moviment d'alliberament Nacional amb sectorials, organitzacions estratègiques, i un llarg etc. Després dir que l'MDT està pel "Front Patriòtic", és o bé desconèixer l'MDT o bé desconèixer el plantejament de Front Patriòtic.


Respecte altres cosetes:

- El treball en el sí del moviment sobiranista no és el mateix que l'aliança amb forces de la burgesia a favor de la independència i descolonització del país, a l'estil dels clàssics Fronts Patriòtics. Per a que ens entenguem: en un lloc, vas al mar a intentar pescar peixos per tu, és a dir, participes a l'ANC amb l'objectiu d'atreure gent cap al teu projecte, mentre que en un FP l'objectiu no és pescar alguns, sinó ser tu el que controla tots els peixos del mar. De igual manera, hi ha altres sectors que fan el contrari: participar en mobilitzacions anticapitalistes no vol dir voler per sobre de tot una aliança anticapitalista, o no? (aviso: jo per l'MDT no tinc simpatia alguna, més aviat sóc dels que cites "revolucionaris", però es que el document aquest fluixeja en molts aspectes).


- Respecte el programa de les eleccions que tant preocupa.... a veure, es va aprovar amb molt poc temps, i una mica, perquè no dir-ho, de qualsevol manera. Recordo que Lluita Internacionalista va colar alguna cosa que com a EI mai s'havia debatut, però vaja, que no és un programa sorgit d'un llarg debat de nuclis... és un document elaborat amb dies, tirant a llarg.

- Dir que al "moviment" llibertari hi ha només 4 famílies, per mi és fer curt, però bé. On deies la gent que aposta per marxar al camp, per exemple? numèricament diria que a Cat. són més importants (tot i que invisibilitzats) que la tribu insu.


- Per últim, i ja a mode de conclusió: el tema per fer arrelar projecte AQUÍ, no sé si t'has adonat, no és dir-li Unitat Popular, Convergència Anticapitalista, Bloc Revolucionari o Moviment d'Insurrecció Popular... la nomenclatura és el de menys. La qüestió nacional està MOLT sobre la taula, i les experiències (com totes les que cites) que han volgut passar de puntetes sobre el tema, i deixar-ho amb un simple "dret a l'autodeterminació" i ja està, han fracassat. Això no és Argentina, ni Xile, ni País Basc ni els EEUU... això són els Països Catalans, i les contradiccions aguditzades (més en ple 2014) són les que són.

Pots fer passar la realitat pel teu sedàs, com els de Classe contra classe o PCPC que cites (increible l'espai que els hi dediques a aquests grupuscles en comparació al poc que destines a la teva proposta), però això no e tgarantitza passar mai dels 30-35 a Cat., i sortir fora de l'AMB.


PS: Sobta que no diguis res de Podemos... és anterior a febrer l'escrit?
Sindicato Sindicat