Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
«Sou bombers o policies?» Campanya per a que els bombers no ajudin a desallotjar el Banc Expropiat
10 des 2014
La setmana passada dos cotxes de bombers van aparèixer al Banc Expropiat. Ens van explicar que havien rebut un avís dient que teníem material perillós i que havien de fer un cop d'ull. Se'ls hi va explicar que en aquell moment no podien entrar -era pel matí- però que a partir de les 17h el Banc Expropiat obre cada dia i que es passessin en aquell moment. A dia d'avui encara no s'han passat.

Fins aquí acaba la anècdota però comencen els nostres dubtes: quin material perillós pensaven trobar? d'on sortia aquest misteriós «avís»? Si era tan important per què no han tornat? Preguntes i més preguntes que en una espiral conspiranoica ens va fer pensar, i si els mossos els hi han dit als bombers que els hi ajudin a desallotjar el Banc Expropiat? La seva visita era per a veure in situ el terreny d'aquesta futura tasca? Era una manera extranya d'avisar-nos de la inminència del desallotjament?

Dubtes que potser no ens porten enlloc així que hem decidit endegar la campanya de «sou bombers o policies?» per a que entre totes els hi poguem preguntar als bombers: si us avisesin per a desallotjar el Banc Expropiat ho farieu?

Va ser bastant mediàtic el cas de Roberto Rivas, el bomber de A Coruña que es va negar a fer un desnonament però sabem que aquest cas no és l'únic. Som moltes les dotacions que es neguen a acutar en cas de desallotjaments/desnonaments ja que mentre no corri en perill la vida d'algú no tenen la obligació d'actuar; la seva no és una tasca policial.

És per això que necessitem la vostra ajuda. Necessitem que feu còrrer aquest text per a que en un moment donat la dotació de bombers que hi pogués aparèixer es negués a desallotjar el cas del Banc Expropiat. Necessitem que aquesta informació corri per Internet, però sobretot necessitem que la feu arribar a totes aquelles persones que coneixeu que treballen als cossos de bombers.

La info que volem que arribi és aquest mateix text i els dos videos següents: Alguns dels llocs on pots fer arribar aquesta informació
  • ACE bombers de Barcelona https://www.facebook.con/ACEbombersbcn.cat
  • Bombers en lluita https://www.facebook.con/bombers.lluita
  • Bombers indignats https://www.facebook.con/pages/Bombers-indignats
  • @BCN_Bombers
  • @bomberscat
  • @BombersPelCambi
href="https://bancexpropiatgracia.files.wordpress.com/2014/12/nobancs.jpg"> Malgrat el que digui la pancarta el Banc Expropiat és un banc que val la pena rescatar...
Mira també:
http://bancexpropiatgracia.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: «Sou bombers o policies?» Campanya per a que els bombers no ajudin a desallotjar el Banc Expropiat
11 des 2014
Perdoneu eh, però els bombers són tant "lliures" de decidir complir les ordres com els policies.

El famós bomber gallec que es va negar a participar en un desnonament, va ser posteriorment jutjat, condemnat a pagar una multa a part d'expedientat per la seva feina.


Amb això no vull dir ni molt menys que la feina sigui la mateixa, sinó que l'obligació d'obeïr és tant gran (i té conseqüències similars) com la d'un policia si fa no fa. I esperar no per una pobra iaia de 87 anys que es queda al carrer, sinó per un grup d'okupes (parlo situant-me en la prespectiva del "ciutadà corrent), que un conjunt de bombers patiran a la seva pròpia carn les conseqüències judicials, econòmiques, d'expedient a la feina, etc. per una gent que ni tan sols coneix, és fer-se trampes al solitari.


Vaja, que jo adoptaria un to menys agressiu (com si ells fossin lliures o no de complir ordres) envers ells o el paleta que ve a fer la tàpia, i en canvi ho enfocaria més cap als autèntics responsables.
Re: «Sou bombers o policies?» Campanya per a que els bombers no ajudin a desallotjar el Banc Expropiat
11 des 2014
Tinc el dubte de si no deu existir una unitat de bombers que depengui orgànicament del comandament d'Interior (i no de Bombers) igual com també passa amb la unitat d'ambulàncies que obeeix els Mossos (que no Salut).
Re: «Sou bombers o policies?» Campanya per a que els bombers no ajudin a desallotjar el Banc Expropiat
11 des 2014
I qué? Per les okupes no val cap consideració, no?

Deixa a les okupes i a les bombers que reflexionin sobre la seva tasca, que no és "obeir", com tu dius, sinó l'evaluació del risc, la seva integritat fìsica, la seguretat, etc...

El bomber gallec a sigut sancionat econòmicament peró no en la seva dignitat...

Els "ciutadans corrents", no son millor que els "empresaris corrents" o els "bancs correntes" que valoren més els beneficis que les persones i les seves formes de vida...

Els "corrents" heu d'anar en compte amb les "altes tensions" i els bombers no tenen que fer d'investigadors.
Re: «Sou bombers o policies?» Campanya per a que els bombers no ajudin a desallotjar el Banc Expropiat
11 des 2014
"com si ells fossin lliures o no de complir ordres". És clar que són, i som lliures, de prendre decissions. Ningú ens obliga a fer coses que no volem, excepte quan és per la força i físicament ens obliguen (aquí si). Però una decisió mai és "obligada", és la nostra decisió i la nostra responsabilitat acceptar les posibles conseqüències.

Suposo que tu seràs dels que donarien la raó als nazis que deien després de la guerra que ells "només" havien obeït ordres. Suposo també que tu series dels que si "t'obliguessin" a afussellar a algú ho faries perquè "si no ho faig jo ho farà un altre i jo acabaré al costat de l'afussellat". TU ESCULLS, TU DECIDEIXES, TU AFRONTES LES CONSEQÜÈNCIES... i això no va pels policies o els bombers o els fusters, va per tots, per tu i per mi
Re: «Sou bombers o policies?» Campanya per a que els bombers no ajudin a desallotjar el Banc Expropiat
12 des 2014
A veure, el que està dient la companya és que no és el mateix deixar una dona de 87 anys al carrer que desallotjar el Banc Expropiat. I això som prou madures per entendre-ho totes, crec jo.

I aquí totes treballem i totes dediquem molts més esforços a sustentar el capitalisme amb la nostra feina que a combatre'l i a construir alternatives.

A mi em sembla molt bé la campanya i no penso que tingui cap mena de to agressiu, però en canvi a les dels comentaris sí que els hi recomanaria fer una mica d'autoanalisi abans de parlar amb tanta seguretat i claredat d'idees sobre la conveniència d'exigir coherència, consideració i dignitat a la resta.
Sindicato Sindicat