Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Denunciat per calúmnies i injúries un treballador de la de la COS a DEAMED
10 des 2014
En una nova mostra de repressió sindical, l’empresa Grup Europa Telecomunicacions DEAMED S.L. interposa ara una demanda per injúries i calúmnies contra el portaveu de la recentment creada secció sindical de la COS, el company Héctor Amela.
cosportaventura.jpg
Cal recordar que l’empresa va acomiadar la secció sindical al complet, formada per tres treballadors, el passat més de juliol, just després de constituir-se i de notificar-ho a l’empresa, vulnerant així de manera flagrant el dret fonamental a la llibertat sindical. Conseqüentment, la COS va engegar des del primer moment una campanya de difusió i solidaritat per denunciar aquesta agressió empresarial i recolzar els treballadors acomiadats. Com a nova represàlia, doncs, ara DEAMED interposa demanda, considerant que la difusió als mitjans informatius de les il•legalitats que es cometen a la seva empresa constitueix una injúria que malmet la seva honorabilitat. DEAMED, amb seu al polígon industrial de Constantí, és una empresa auxiliar dedicada a la venda, instal•lació i manteniment de xarxes de telecomunicacions i caixes fortes a diversos hotels de Port Aventura, entre d’altres activitats similars a tot l’Estat espanyol.

Des del primer moment la secció sindical va denunciar que la majoria de la plantilla està contractada en frau de llei mitjançant contractes temporals, que es deuen centenars d’hores extra als treballadors, i que incompleix molts altres punts del conveni col•lectiu, tals com l’impagament de dietes, no respectar el descans setmanal, o contractar segons categories laborals molt inferiors a les que s’exerceixen. En el redactat de la demanda, DEAMED exigeix al company Héctor que es retracti de totes les declaracions que va fer als mitjans, que manifesti que tot era fals, que demani disculpes públicament per aquestes declaracions i que, a més, aboni a l’empresa 17.000 euros com a indemnització pels danys morals causats. Aquesta demanda arriba poc després que s’hagi conegut la data del judici per la nul•litat dels tres acomiadaments esmentats, que serà el proper 9 de febrer de 2015. DEAMED es veu acorralada davant la mala premsa que li estan reportant els seus abusos, i del probable desenllaç legal del conflicte, que podria obligar-la a la readmissió de tots tres treballadors i al pagament dels salaris endarrerits. Davant d’això, i en un fútil intent de ficar la por al cos als companys acomiadats abans del 9 de febrer, ara DEAMED llença aquesta demanda, esperant potser que això li servirà de cara a una negociació que eviti el judici. Tanmateix, no només ens trobem davant d’una intolerable mostra de despotisme, sinó d’un gravíssim i nou intent de coartar els drets fonamentals als treballadors; ara no tan sols el de llibertat sindical, sinó també el de llibertat d’expressió. Sens dubte, aquesta demanda constitueix un acte de repressió per motius polítics. És la persecució de l’empresari contra els treballadors i treballadores que gosen tenir una implicació política a l’empresa i lluitar per la dignitat del Treball. Davant d’aquests fets Alerta Solidària i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) volen renovar el seu suport als companys acomiadats i represaliats. Ambdues organitzacions faran tot allò que estigui al seu abast per denunciar aquest nou abús empresarial, enfortir la solidaritat, i engegar tots els mecanismes legals i polítics per fer front a aquest despropòsit.

Alerta Solidària i la COS fan una crida a la solidaritat activa envers el Robert, el Víctor i l’Héctor, acomiadats i represaliats per haver-se atrevit a organitzar-se i lluitar. Allà on hi ha lluita hi ha repressió. Allà on hi ha repressió hi ha solidaritat.
Mira també:
http://pobleviu.cat/2014/12/10/denunciat-per-calumnies-i-injuries-un-treballador-de-la-de-la-cos-a-deamed/
https://twitter.con/COS_elCamp

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat