Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
28 nov 2014
"El millor per als interessos dels empresaris bascos és expulsar-los de l'àmbit sociolaboral retirant-los el caràcter de sindicat"
lab1.jpg


La patronal basca, Confebask (http://www.confebask.es/corporativa/default.aspx), ha demanat al govern espanyol que il·legalitzi els dos sindicats del País Basc, ELA (http://www.ela-sindikatua.eus/es) i LAB (http://www.lab.eus/). Segons un document intern al que ha tingut accés LAB, la patronal considera que els dos sindicats són "un destorb" que "no aconsegueixen sotmetre".

"El millor per als interessos dels empresaris bascos és expulsar-los de l'àmbit sociolaboral retirant-los el caràcter de sindicat", afirma el document. La retirada del caràcter de sindicat suposaria la il·legalització de facto d'ELA i LAB perquè quedarien pràcticament liquidats.

Pels dos sindicats, aquest és "l'atac més gran a la llibertat sindicat des de la legalització dels sindicats". ELA i LAB critiquen el "caràcter autoritari" de Confebask i el seu "total menyspreu davant les necessitats dels treballadors". "Els sobren els drets i els fa nosa la democràcia", asseguren.

A més, creuen que el que vol Confebask és restituir el model franquista on la patronal determina l'existència dels sindicats i l'Estat ho regula al seu servei. En aquest sentit, demana que el parlament basc reprovi la patronal.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2014/11/la-patronal-basca-demana-la-il-legalitzacio-dels-sindicats-ela-i-lab-28772
http://www.naiz.eus/eu/hemeroteca/gara/editions/gara_2014-11-28-06-00/hemeroteca_articles/rechazo-sindical-a-las-intenciones-de

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
28 nov 2014
És increible que la patronal regional basca amb els seus plans de futur pel sindicalisme combatiu, el procés sobiranista, el cap de l'exèrcit dient que està preparat per intervenir i que som una colònia com Cuba, Podemos desafiant el bipartidisme...

Estem en aquest cicle tant intens, i a que destina les energies l'anarquisme barceloní? a un friki que va de teòric i amb conductes proto-feixistes , i a posicionar-se sobre si s'ha d'escoltar o s'ha de boicotejar els seus actes.


Francament, si la comprensió i intervenció del cicle actual és aquesta... no m'extranya en que algunes es refugiin en rememorar que guai era el 1936 i tal. Cadascú és lliure de triar a que destina els esforços, però després no criminalitzeu les anarquistes que decideixen organitzar-se en altres espais polítics que no els són propis però que els serveixen per organitzar-se i estar en contacte amb la realitat.
Re: La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
28 nov 2014
y tu alucinas!
Re: La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
28 nov 2014
Es curioso que no pidan ilegalizar la CNT o la CGT vascas. ¿Será porque son insignificantes y su verdadero enemigo de clase lo identifican con ELA y LAB?
Re: La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
28 nov 2014
El que és increïble es que davant absolutament qualsevol tipus de noticia surti l'anarcosacerdot de torn a entonar el meaculpa de l'anarquisme. Començo a estar convençut de que ets la mateixa persona, i ja començo a ubicar-te en el "món real".

Si ets tant intel·ligent com et consideres, entendràs que amb aquest tipus d'intervencions no afavoreixes cap replantejament polític, sinó mala maror, autoodi i menyspreu. Penso que a la teva edat ja hauries de tenir clara una decisió: o et quedes als espais llibertaris i treballes en positiu perque aquests s'enforteixin i madurin, o bé abandones el MLL i deixis de parlar des d'aquesta suposada autocrítica, tant falsa com perjudicial.

Ja tenim prou merda a les nostres vides, el que cal son aportaciones constructives. Tu esculls.
Re: La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
28 nov 2014
Ja estem en que els anarquistes no fem res... que estem al 36... dicutint sobre FRM... doncs no, molts estem en assemblees llibertàries, fent jornades i debats sobre l'independentisme, solidaritzant-nos amb el poble kurd, amb presos polítics, contra els CIE'S. O en anarcosindicats aturant ERE'S, aconseguint readmissions, millores,etc.

Però sempre serà més fàcil delegar en el vot o en algún gurú que faci la feina i parli per nosaltres, que d'això en sabeu molt... Al final tot serà anarquista: el 15M, la CUP. Menys els que estem lluitant en organitzacions anarquistes per fer créixer el moviment llibertari.
Re: La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
28 nov 2014
esto pa politica ficcio
Re: La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB
29 nov 2014
xD!

Nivell d'anàlisis: Mirar la columna dreta d'indymedia per veure en que gasta esforços el "moviment llibertari".

xD!

Surt al carrer a que et doni l'aire!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more