Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-AIT] Treballo a The Phone House i em diuen que em reil·lusioni
27 nov 2014
Però no trobo motius per fer-ho. Et regalo mòbils, tinc ofertes “boges”, dono una imatge molt professional i sempre estic disposat a solucionar els teus problemes. Però darrere d’aquesta màscara, hi ha una fosca realitat provocada per una empresa sense escrúpols que aconsegueix beneficis milionaris a costa de la precarietat laboral a la qual tenen sotmesos a les seves empleades. Ens demanen que ens reil·lusionem, i mentrestant…

-Ens apliquen el conveni col·lectiu incorrecte: el més precari, barat i amb pitjors condicions laborals. Aquest no s’ajusta amb l’activitat del nostre sector, ni amb el coneixement, funcions i categoria professional del nostre lloc de treball. Ens ROBEN al voltant de 8000€ a l’any a cada un de nosaltres. Per això, reivindiquem i exigim l’aplicació del Conveni del Comerç del Metall.

-Tanquen tendes i acomiadan a les seves treballadoress per obrir franquícies i contractar nou personal amb condicions encara més precàries sense donar possibilitat de reubicació. Una de les tècniques habituals és “llevar-se d’al mig” als treballadors que “destorben” portant-los a tendes que generen pèrdues i van a tancar per després poder justificar els seus acomiadaments.

-Incompleix els drets fonamentals recollits en l’Estatut dels treballadors:

-No permet descansos per anar al lavabo ni per menjar, amenaçant amb sancions

-Estafa a les mares treballadores en detriment del seu dret a conciliar la seva vida personal i laboral, obligant-les a signar reduccions d’horari sense permetre’ls acollir-se a la guarda legal i concreció horària

-Aplica jornades irregulars abusives que en molts casos ni tan sols estan signades en contracte ni pactades amb els treballadors i que sobrepassen el % sobre la jornada que el ET marca.

-Fan discriminació si no compres les peces de treball que ells no subministren però si “recomanen” i et fan xantatge perquè les utilitzis posant en dubte el teu compromís amb l’empresa si t’oposes.

-Canvia els horaris sense respectar els 15 dies d’antelació.

-No aporta el calendari anual als seus treballadors.

Però això és solament una mínima part dels innombrables atropellaments que escomet aquesta empresa envers les seves empleades:

PHONEHOUSE ASSETJA als seus trebaladors davant qualsevol intent d’exercitar els nostres drets. CRIMINALITZA l’activitat sindical, DIFAMA, AÏLLA I CASTIGA a aquells que la realitzen. ATEMOREIX per dissuadir als altres companys amb la finalitat d’evitar que s’uneixin a la lluita, fins a tal punt que tenim a varis companys en situació de baixa mèdica per quadres d’ansietat. PERSEGUEIX i ACOMIADA als que presenten la més mínima resistència per desprendre’s dels drets que legítimament li corresponen. PHONEHOUSE MANIPULA les dades, el sistema retributiu per pagar-nos cada dia menys i fer-nos treballar més; i per descomptat per justificar acomiadaments. PRESSIONA als seus empleats per provocar dimissions evitant el cost de pagar un acomiadament.

Al maig d’aquest any vam començar a plantar cara a aquestes situacions, i per a això vam crear dues Seccions Sindicals en Iruña i Madrid. I malgrat que l’empresa es va negar a reconèixer-nos i va començar una campanya de por, repressió i intents d’acomiadament, les ganes de millorar les nostres condicions laborals van guanyar: vam intentem dialogar amb l’empresa fins a en tres ocasions, sense resposta alguna, per la qual cosa vam començar a prendre els carrers i a expandir-nos pel territori nacional.

Ara som 5 seccions sindicals: Iruña, Madrid, Manresa, Sabadell i Terrasa. I seguim creixent.
S’apropa la campanya de Nadal i per nosaltres l’empresa segueix enriquint-se a costa de la nostra salut física i mental. Som persones, no màquines.

Per tot això, et demanem que ens ajudis a lluitar contra la campanya de por de l’empresa contra nosaltres les treballadores:

NO PERMETIS QUE CONTINUÏ LA REPRESSIÓ SENSE CONSEQÜÈNCIES

Més info: http://nosreilusionamostp.wix.com/phssm

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa