Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
CopyLeft: Nou atac als usuaris.
17 jul 2003
Com si no hi hagués prou amb la LSSI, ara ens arriben quatre llestos que volen fer-se els herois amb l'únic objectiu de guanyar diners amb les multes. Fins a 4000 usuaris de la xarxa en poden sortir afectats.
Empreses multimèdia denunciaran els 4.000 internautes que es baixen música i pel·lícules
http://www.telenoticies.com/noticia/not115358305.htm
17/07/2003 15:14

Un grup d'empreses multimèdia espanyoles preparen denúncies contra la pirateria de música i pel·lícules a través d'Internet. Aquestes empreses han cedit a la policia un programa que permet detectar els usuaris pirates, que es calcula que a Espanya són uns 90.000. De moment, la denúncia no té el suport de cap gran productora de cine o música ni de la Societat d'Autors.

Només quinze dies després de l'estrena de la segona part de "Matrix" ja se n'havien fet 170.000 còpies il·legals. 170.000 usuaris d'Internet s'havien descarregat la pel·lícula sense haver pagat res a canvi. I de la mateixa manera, però en el camp musical, poc després de sortir el disc de l'eurovisiva Beth d'"Operación Triunfo", ja s'havia convertit en el número 1 del rànquing de les descàrregues il·legals.

Baixar-se material d'Internet, pel·lícules, discos, jocs o programes, és il·legal i està tipificat com a delicte en el Codi Penal, però, fins ara, a cap país del món s'havia perseguit qui ho feia, l'usuari, sinó els responsables d'haver penjat la còpia. En vista que aquesta persecució no donava resultat, una trentena d'empreses de programari espanyoles han unit esforços per perseguir, directament, l'internauta pirata.

La firma d'advocats Landwell, que representa aquestes empreses, presentarà demà una denúncia davant la Brigada d'Investigació Tecnològica de la policia per perseguir els 4.000 usuaris espanyols que s'han baixat, només en l'últim mes, més de 10 gigabytes de material. És a dir, l'equivalent a 300 cançons, 30 pel·lícules o 20 programes informàtics. La persecució es podrà fer gràcies a un sofisticat programa de rastreig i detecció dels infractors.

De moment, la denúncia no té el suport de cap gran productora de cine o música ni de la Societat d'Autors, que, fins ara, prefereix perseguir els responsables de penjar il·legalment el producte, i no els que el copien.

Els responsables de la denúncia asseguren que les còpies il·legals que es baixen d'Internet els suposen pèrdues de 170 milions d'euros i han recordat que un usuari pirata pot ser castigat amb multes de fins al milió d'euros i quatre anys de presó, depenent de la quantitat del material copiat.

Comentaris

Re: CopyLeft: Nou atac als usuaris.
17 jul 2003
seran cabrons! aviam si em ficaran ara amb un embolic per unes cançons d merda...
Re: CopyLeft: Nou atac als usuaris.
18 jul 2003
Breu història dels aiguadors
-----------

Els aiguadors, un ofici molt molt antic. Ells portaven l´aigua a les cases, als poblats i masias, quan la societat estava bastant menys dessarotllada que avui en dia ho és.

Els aiguadors portaven grans garrafes d´aigua amb cavalls o mules. Passaven casa per casa, i la gent els demanava l´aigua que necessitava per passar el dia o la setmana.

Bé. Un dia, la societat va progressar. Varen inventar les canonades (tuberies en valencià) que portaven l´aigua molt ràpidament i a totes les cases al mateix temps, magnífic invent les canonades!

Els aiguadors veien que el seu ofici desapareixia i estaven en contra de les canonades.

Per contra, van apareixer nous oficis: els llauners, els fontaners i els lampistes. Amb un treball menys pessat que els aiguadors, i també amb més sou. :)

Conclusió:
Les canonades són INTERNET.
Els aiguadors són LES DISCOGRÀFIQUES.

La industria de la música (i evidentment, a poc a poc, la de la cinematografia) està en crisis. Una crisis evident segons les seves propies estadístiques.

(extracte de http://www.internautas.org/articulo.php?sid=986 )

La SGAE és la principal responsable de la retallada de llibertat dels nostres drets. I SGAE recibeix grans subvencions de l´Estat Espanyol, subvencions que financiem tots i totes.

¿Qué es SGAE?
La 'Sociedad General de Autores y Editores', que en realitat és Grupo SGAE (diuen que son una organització sense ànim de lucre, aleshores jo, el que subscriu, sóc una monja episcopal) però dins de les files d´aquesta organització hi ha molta industria, molta gent vivint d´aixó i moltes inversions millonaries. ¿Grup sense ànim de lucre? I UNA MERDA!

És necessari que ens organitzem i lluitem per denunciar a les entitats que estàn atacant els drets dels usuaris de INTERNET en general, del MÓN DE LA INFORMÀTICA en concret i del SOFTWARE LLIURE en evidència.

És necessari que actuem, en lloc de parlar sobre ells (parlar es pot fer sempre, actuar només ara) i fer el que cadascú consideri, i quan la gent començe a parlar aquest tema podrà convertir-se en el debat europeu sobre: Noves Generacions-Tecnologia Pública-Propietat Intelectual .... ja que tot forma part de la mateixa roda, tot està unit per el mateix centre real: INTERNET Vs. CAPITALISME.

Cerca a Internet projectes, parla amb la gent del teu barri, trenca els escaparates de les oficines de SGAE, etc, etc, etc... però fes accions contra els verdaders pirates del món!!!

A poc a poc, però sense parar.

+ info:
CAMPANYA CONTRA EL CANON DE LA SGAE
http://sincanon.hispalinux.es
Sindicato Sindicat