Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-AIT] Piquet a l’Hotel Catalonia de carrer Còrsega durant un dinar de CiU i una reunió d’empresaris
25 nov 2014
En la tarda d’ahir va tenir lloc una reunió-dinar de representants de CiU, d’una banda, i directius i alts càrrecs de la cadena d’hotels Catalonia per l’altra, a l’Hotel Catalonia del carrer Còrsega de Barcelona. En aquest Hotel existeix una sèrie de problemàtiques de les quals les persones que ahir es van reunir per dinar són directament responsables. Per això, des de la CNT de Barcelona vam organitzar un piquet con tal d’explicar-li a la cara les misèries a les quals ens condemnen, alhora que intentem amargar-li el luxós dinar que es van donar al nostre compte. Amb una mica de sort a algun d’ells se l’hi va ennuegar el marisc.

Us deixem a continuació el text que es va repartir en el qual s’expliquen els nombrosos abusos que aquesta empresa realitza contra els treballadors.
21.jpg
Estem vivint moment molt durs per a la classe obrera. Les condicions laborals i socials són cada vegada pitjors. A les empreses només som números i se’ns tracta com escombraries que poden tirar quan vulguin. Mentrestant, els polítics de tota mena i els explotadors, grans,mitjans i petits, s’enriqueixen i prosperen aprofitant-se de la nostra tasca diària.

Dos clars exemples d’això són les emissores comissionistes del Taxi i el mateix HotelCatalonia, en el si estan lluitant contra les injustícies i abusos comesos contra la classe obrera les seccions de CNT Barcelona.

D’una banda, la cadena Catalonia aplica en els seus hotels polítiques de terror i tortura, assetjant i maltractant treballadors amb traïdoria. El dolor, espant i desesperació provocats aconsegueix silenciar i sotmetre els treballadors a una brutal violació dels seus drets. Des de CNT diem No al maltractament laboral i baixes voluntàries forçades amb assetjament! No a contractes temporals fraudulents! No al no reconeixement de categories i usurpació de salaris! No a l’explotació amb jornades de treball desproporcionat davant un nombre de plantilla insuficient! Entenem que Catalonia menysprea i tira treballadors a les escombraries després d’arrabassar tota la seva dignitat. Per tant vam dir prou i vam començar la lluita.

D’altra banda, denunciem la màfia de les comissions del taxi, que no fan sinó encarir elpreu del servei, al mateix temps que enriqueix l’hotel (o bé a alguns empleats amb els ulls grossos de l’hotel) i acaba amb el repartiment de feina de la parada hotelera. En aquesta estafa estan implicats directius d’hotels com el Catalonia, així com els polítics que miren a una altra banda sabent que incompleixen les seves pròpies normes. El cobrament de comissions en els hotels només beneficia a qui més té i perjudica qui més curra. L’hotel Catalonia del carrer Corcega treballa amb l’Emissora comissionista de “Aero City”cobrant 7 euros per cada aeroport, i altres preus segons la importància de la carrera,corrupció i màfia entre hotels Catalonia i les emissores comissionistes com Aero City.

En la tarda d’avui, diversos polítics del partit en el govern de Catalunya i els directius de la cadena d’Hotels Catalonia, s’han reunit, aquest cop per separat, per menjar en aquest luxósestabliment, construït i fet funcionar per la mans de la classe obrera. Per això hem decidit posar-nos a la porta de l’hotel, perquè tinguin almenys que escoltar-nos i sàpiguen que no ens callarem davant els seus abusos.

Des de CNT Barcelona denunciem la naturalesa explotadora de l’empresariat, que s’aprofita de la nostra feina per prosperar, així com dels polítics que viuen com a paràsits de la nostra tasca diària. Cap d’aquestes figures de poder i explotació són necessàries per al desenvolupament de la vida, per tant, el nostre objectiu hauria de ser acabar amb ells com a classe, per buscar un món diferent, basat en la justícia social i la llibertat.

Contra l’explotació empresarial, contra els polítics de tota mena, contra el pagament de comissions a hotels al taxi de Barcelona, organitza’t i lluita.

CNT Barcelona
Secció CNT Hotels Catalonia
Secció CNT Taxi de Barcelona

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa